Een Landwinkel vol heerlijke producten geteeld met passie

Al 30 jaar telen ze bij Van Hoof in Olland met veel passie asperges op de Rooise Zandgrond. Mevrouw van Hoof begon als hobby met het telen van asperges. Al snel kreeg ze de smaak te pakken en werd Van Hoof Asperges opgericht. Inmiddels is het een familiebedrijf geworden en kun je wel zeggen dat Van Hoof een begrip in Olland is. En met trots mogen ze zeggen dat ze al twee keer verkozen zijn tot teler van de lekkerste asperges van Brabant. Iets om trots op te zijn! Naast verse asperges telen ze hier ook zacht fruit zoals frambozen, blauwe bessen, rode bessen en bramen. De passie van Maarten.

In de Landwinkel in Olland verkopen ze in het seizoen natuurlijk de heerlijke asperges en maar ook de frambozen, blauwe bessen, rode bessen en bramen. Een gedeelte van het zachtfruit wordt verwerkt als confiture, gelei of vruchtensap. Ook dat vind je in de landwinkel. Wie denkt aan asperges, denkt vaak ook aan roomboter, ham, eieren en een lekker wijntje. In de winkel worden deze bijproducten verkocht. Zo hebben ze een ruim assortiment met krieltjes, roomboter, vleeswaren van de ambachtelijke slager, witte wijn en diverse streekproducten.   

Heerlijke verse producten zo uit de boerderijautomaat!

Wil je graag genieten van deze lekkere producten? Naast de boerderijwinkel hebben ze ook een boerderijautomaat waar je 24 uur per dag terecht kunt. Je vindt deze aan de Schootsedijk 35 te Olland. Ideaal toch? Zo zit er altijd wel een tijdstip voor jou tussen om even langs te gaan.

Asperges

Ook wel het witte goud genoemd. Nou zo behandelen ze deze groenten ook. Alles om ervoor te zorgen dat jij thuis kunt genieten van deze prachtige groenten. Geen zin om de asperges te schillen? Geen probleem, ze hebben een groot asperge schilapparaat waardoor jij thuis alleen nog maar de asperges hoeft te koken en daarna meteen kunt genieten.

Fluweelzachte frambozen

De frambozen worden geoogst tussen eind mei en eind november en dan dus dagvers te verkrijgen. Gedurende de gehele winterperiode zijn frambozen in onze landwinkel verkrijgbaar uit de diepvries. En wist je trouwens dat de frambozen van Van Hoof ook te koop zijn bij de Jumbo Supermarkt?

Pure rode bessen

De oogstperiode van de rode bes is begin juli/begin augustus. Vanaf dan dus ook dagelijks vers te verkrijgen in de landwinkel en versautomaat. Door de speciale bewaartechniek zijn de rode bessen vers beschikbaar tot maart.

Sappige bramen

De bramen worden geoogst van juni t/m oktober. Daarnaast laten onze producten zich ook perfect invriezen. Tijdens het winterseizoen kunt u frambozen, bramen en blauwe bessen bij ons verkrijgen uit de diepvries in onze landwinkel.

Pronkende Blauwe bessen

De oogstperiode van de blauwe bes is van half juni tot half oktober. Gedurende de gehele oogstperiode is de blauwe bes in verschillende formaten verkrijgbaar in de landwinkel en versautomaat. Daarnaast laat de blauwe bes zich perfect invriezen. Gedurende de gehele winterperiode zijn blauwe bessen, naast frambozen en bramen, in onze landwinkel verkrijgbaar uit de diepvries.

Zoals je ziet laat het fruit zich perfect invriezen waardoor je ook buiten het seizoen van harte welkom bent bij Van Hoof Zachtfruit & Asperges.

Geef een cadeau met smaak

Binnenkort naar een feestje? In de Landwinkel verkopen ze allerlei leuke feestelijke pakketjes waar jij iemand heel blij mee kunt maken. Een keer wat anders dan een bosje bloemen.

Boerderijautomaat

Om nog meer mensen mee te laten genieten van al het lekkers wat ze bij Van Hoof te bieden hebben, hebben ze een paar straten verderop waar het teeltbedrijf is een boerderijautomaat geplaatst. Deze versautomaat is 24u per dag te bezoeken.  

Asperge van Hoof is sinds 2018 trotse houder van het keurmerk “On the way to PlanetProof”. PlanetProof staat voor duurzamer geteelde fruit en groenten. Dat wil zeggen dat ze voldoen aan bovenwettelijke eisen voor onder andere schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit, meer natuur op het bedrijf en circulaire afvalverwerking en recycling.

Duurzaamheid staat bij Van Hoof hoog in het vaandel. Ze hebben een teelt ondersteunende voorziening 2.0 in de vorm van zonnepanelen met dubbelfunctie. De zonnepanelen wekken groene energie op maar beschermen óók het fruit. Normaal gesproken wordt plastic folie gebruikt om de vruchten te beschermen tegen regen, hagel en zon. Dat is door de zonnepanelen niet meer nodig. In 2020 zijn de eerste 1300 m2 zonnepanelen aangelegd. Vanaf 2022 gaan ze dit initiatief uitbreiden naar ruim 10 hectare. Dan praat je over 40.000 panelen, dit wekt stroom op voor circa 3.500 gezinnen. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Klik dan op deze link voor een filmpje.

Benieuwd geworden naar de smaak van deze mooie producten? Breng gerust eens een bezoek aan Van Hoof Zachtfruit en Asperges.

Nog veel meer informatie over Olland op Wikipedia.