Aarlanderveen
Zuid-Holland

BoerenBed TaarTenTuin

Prijzen en boeken

Luxe kamperen op de boerderij in het Groene Hart

Aan de Nieuwkoopse Plassen in Zuid-Holland vind je BoerenBed TaarTenTuin. Vlakbij bij het mooie lintdorp Aarlanderveen, midden in het Groene Hart. In slechts 30 minuten van Utrecht bereik je deze boerderij. Ook Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Woerden en Gouda zijn met een half uurtje te bereiken. Ontdek het boerenleven bij TaarTenTuin, een prachtige boerderij uit 1790! Anton en Marisca zijn trotse eigenaren van TaarTenTuin. Op het erf lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan, je ziet meteen dat het een bijzondere locatie is. Tip: TaarTenTuin is de perfecte trouwlocatie voor jullie buitenbruiloft! Informeer naar de mogelijkheden.

boerenbed-taartentuin1
Heerlijke huisgemaakte taart

Je vindt hier onder andere een veelzijdigheid aan boerderijdieren. In ieder stalletje is wel iets te beleven: er zijn kippen, schapen, varkens, koeien, konijnen, poezen en honden Willem en Piet. In het voorjaar worden de boerderijdieren uitgebreid met lammetjes. Bij de buurmanege is er de mogelijkheid om pony te rijden. TaarTenTuin is kleinschalig en heeft in de oude stal een sfeervolle herberg  ingericht waar je van heerlijke taart, een dikke boterham met boerenkaas en goede koffie en thee kunt genieten. Verder is het goed toeven in het zonnetje op de prachtige binnenplaats. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij het winkeltje in de oude stal waar groenten, zuivel en wijn worden verkocht. Er is altijd wat te beleven bij BoerenBed TaarTenTuin: lekker ravotten of bijvoorbeeld ronddobberen in een roeibootje of slootje springen! Ook heeft iedere tent zijn eigen barbecue en een kampvuurplaats.

boerenbed-taartentuin-uitzicht
Wat een uitzicht!

Leuke dingen om te doen vlakbij Aardlanderveen

Naast de veelzijdigheid op de boerderij, is er in de omgeving ook genoeg te beleven. Je verblijft aan de Nieuwkoopse Plassen, een prachtig stukje natuur. Niet alleen de uitzichten zijn geweldig, maar ook is het mogelijk om een tocht te maken met een fluisterbootje of kano. Natuurmonumenten heeft tevens een bezoekerscentrum aan de plassen, je kunt hier heerlijk vissen, fietsen en wandelen langs de bloemrijke slootkanten. In het rietland van de Nieuwkoopse Plassen vind je tevens talrijke moerasvogels, zoals de grote en kleine karekiet en de snor. In de grotere bomen vind je in dit gebied ook viseters, zoals aalscholvers en de purperreiger. Het weidse uitzicht, de molens en het prachtige zilverlicht maken dat je je waant in een oud Hollands schilderij. De boerderij ligt 4 meter onder het Normaal Amsterdams Peil. De polder wordt drooggemalen door de nog enig werkende Molenviergang ter wereld(!). Eén van de molens is van binnen te bezichtigen.

Ook kun je op 1 km afstand van BoerenBed TaarTenTuin, recreatieboerderij De Vooruitgang bezoeken. Tegen een kleine vergoeding kun je de kinderen laten ophalen met de trekker, waarna ze hier een middag kunnen spelen op de trampolines, met de skelters mogen rijden en in de schuur van De Vooruitgang mogen spelen.

Of kom gezellig samen en huur traditionele Canadese kano’s om samen de lokale wateren te verkennen! Ook een leuk daguitje is het Archeon in Alphen aan den Rijn.

Nog veel meer informatie over Aarlanderveen op Wikipedia.

Aarlanderveen
Zuid-Holland

BoerenBed TaarTenTuin

Prijzen en boeken