BoerenBed De Brabantse Hei

Card image cap

Hooge Mierde
Noord-Brabant

BoerenBed De Brabantse Hei

Prijzen en boeken

Boerenbed De Brabantse Hei hier beleef je het boerenleven pas echt!

Boerenbed De Brabantse Hei ligt in Hooge Mierde, even ten zuiden van Tilburg en Eindhoven, midden in de Brabantse Kempen en op een steenworp afstand van de Belgische grens. De boerderij is in 1973 opgezet door de ouders van Johnny. Eerst richtten zij zich op varkens, maar vanaf 1980 op rundvee. Johnny is helemaal gek op het boerenleven en runt de boerderij sinds 2010, samen met Inge. De boerderij heeft zes grote glamping-tenten en staat op een prachtige plek gelegen aan de Turnhoutse Heide. Een plek, waar je terecht kunt voor een (h)eerlijk stukje vlees en een bijzondere BoerenBed vakantie!

Rondleiding over de Brabanste Hei

Tijdens je vakantie bij BoerenBed De Brabantse Hei maak je kennis met het èchte boerenleven. Boer Johnny geeft je graag een rondleiding over zijn boerderij, want er is veel te zien en te vertellen! Op deze boerderij zorgen ze namelijk voor maar liefst drie verschillende soorten koeienrassen. Ze hebben dikbilkoeien van het prachtige ras Belgisch Blauw, een hele gang vol met Black Angus ossen en de indrukwekkende grote stieren van het ras Blonde d’Aquitaine. Extra bijzonder is dikbilkoe Sarah, die met de fles is groot gebracht. Een ware knuffelkoe!

Speelplezier binnen en buiten

Bij De Brabantse Hei zullen de kids zich niet snel vervelen! Je vindt er skelters, traptractors, een grote trampoline, een schommel en een zandbak met allerlei speeltjes. Je kunt hier slingeren over de strobalen, geitjes voeren en eitjes rapen bij de kippen. Ook is er een pony en in de knuffelschuur kan geknuffeld worden met konijnen. Bij minder mooi weer is er een binnenspeelruimte. Kortom: genoeg om lekker te spelen, vies te worden en te knuffelen voor de kinderen! Wat wil je nog meer?

Boerderijwinkel de Brabantse Hei

Tijdens je verblijf kun je gebruik maken van de boerderijwinkel. Maar ook als je niet op de boerderij verblijft, kun je hier terecht voor heerlijke producten. Naast het lekkere vlees van de eigen koeien verkopen ze ook streekproducten, zoals wijn, speciaalbier, diverse likeuren, appelmoes, mayonaise, jam, chocolade, boerenijsjes en nog veel meer! Ook voor een leuk cadeautje ga je hier zeker slagen!

boerenbed-brabantse-hei-winkel

Een koe samen delen

Via de website kun je een deel van een koe kopen. Zodra de hele koe verkocht is, wordt het dier pas geslacht. Dit heet “crowdbutching”. Er gaan ongeveer 30 tot 35 pakketten vlees uit een koe. Door het concept crowdbutching is er geen verspilling van vlees en worden dieren niet onnodig geslacht, want alles is vooraf gereserveerd. De dieren worden met respect geslacht en vakkundig uitgesneden door een erkende ambachtelijke slager. Bij de verwerking van het vlees worden geen conserveringsmiddelen gebruikt. Dit is puur vlees, rechtstreeks van het veld op het bord!

Shoppen bij de boerderijautomaat

Voor een snelle boodschap is de boerderijautomaat ideaal! In de gekoelde boerderijautomaat worden huisgemaakte hamburgers, Qarc zuivel en ambachtelijke grillworst verkocht.

Zin in een feestje?

Een kinderfeestje, personeelsfeest, familiefeest, het kan hier allemaal bij BoerenBed De Brabantse Hei! Is het dus aan jou de taak om binnenkort een leuk feest te organiseren? Vraag eens naar de mogelijkheden, want Johnny en Inge weten inmiddels wel hoe je een feestje viert! Ze hebben ruimte voor maar liefst 30 personen.

In de buurt van Hooge Mierden

De Brabantse Kempen is een prachtige omgeving met allerlei mooie fiets- en wandelroutes. Zin in iets lekkers? Probeer dan eens de uitsmijters van in Den Bockenreyder. Hier weten ze wel hoe je een uitsmijter maakt! In den Bockenreyder ligt midden in de bossen. Daar kun je dus ook heerlijk wandelen!

Zoek jij liever het water op? In het dorp Hooge Mierde kun je zwemmen in de spartelvijver en vissen in de visvijver. Gaat jouw voorkeur uit naar een attractiepark? De Efteling, Beekse Bergen en Bobbejaanland bevinden zich allemaal binnen een half uur reisafstand.

Eigenlijk hoef je helemaal niet weg van de boerderij, want bij BoerenBed De Brabantse Hei is gewoon genoeg te doen. En wij kunnen het weten, want wij zijn er geweest! Benieuwd naar onze ervaring? Lees dan hier onze blog.

Nog veel meer informatie over Hooge Mierde op Wikipedia.

Card image cap

Hooge Mierde
Noord-Brabant

BoerenBed De Brabantse Hei

Prijzen en boeken