Zoekdeboer logeert bij….BoerenBed De Brabantse Hei!

Wat kijken wij uit naar het weekend! Lekker met z’n allen op avontuur bij BoerenBed De Brabantse Hei. Nostalgisch overnachten op de boerderij zonder elektriciteit, verwarming of WiFi. Even lekker back to basic. In plaats van met zijn allen, vertrek ik alleen met de twee oudsten, omdat de jongste ziek is. Maar samen met de jongens ga ik het avontuur gewoon aan! Dat gaat helemaal goed komen….hopelijk! 😉

Boerenbed De Brabantse Hei ligt in Hooge Mierde, even ten zuiden van Tilburg en Eindhoven, midden in de Brabantse Kempen en op een steenworp afstand van de Belgische grens. Voor ons een thuiswedstrijd. Maar tóch zijn we er even lekker tussenuit!

Brabantse gastvrijheid

We worden ontvangen door boer Johnny in de sfeervolle boerderijwinkel. De jongens zien de speeltuin en weten niet hoe snel ze naar de trampoline moeten rennen! Terwijl ik van mijn kopje thee geniet en boer Johnny vertelt over zijn boerderij, leven de jongens zich al heerlijk uit. Ik zie het meteen, dit gaat helemaal goed komen, wij gaan ons hier zeker wel vermaken. Ik heb er ècht zin in!


De sleutel van de boerderijwinkel

Daar komt boerin Inge aan met de sleutel. De sleutel, zul je denken? Van de tent? Nee, de sleutel van de boerderijwinkel. Als we iets nodig hebben uit de winkel, kunnen we het zelf pakken. Dat is nog eens luxe. Een boerderijwinkel, die je 24 uur per dag tot je beschikking hebt. En alles op basis van goed vertrouwen. Ook heel fijn. Daar gaan we zo eens even rondkijken.


Luxe kamperen in een sfeervolle tent

“Kom jongens, we gaan naar onze tent”. De oudste zegt: “Mama, dit is toch geen tent?” Ik snap het wel! Het ziet eruit als een sfeervol huisje, maar het is toch écht een tent. Wel een heel bijzondere! De kinderen zijn eruit. Het is een huisje en tent in één. Als je binnen staat heb je niet het gevoel, dat je in een tent staat. Maar van buiten ziet het er wèl zo uit. Ik ben benieuwd als het vannacht gaat vriezen….hoe zullen ze het daarná noemen? We gaan het ervaren.


Slapen in de Boeren bedstee

“Mama, moet je hier eens kijken, een huisje waar je in kunt slapen”. De jongste roept meteen: “Hier wil ík slapen!”. Maar ze kunnen hier ook gewoon sámen slapen. Want het is een tweepersoons bedstee. Hoe leuk is dat? En… ze ontdekken nog een deurtje aan de andere kant van de bedstee. Die komt uit in de ouderslaapkamer. “Kijk mama, nu hoef je tóch niet alleen te slapen”. Zo slapen we met z’n drieën. Super gezellig!

Het eerste vuurtje…

Terwijl de jongens zich uitleven op het voetbalveld, loop ik even naar de boerderijwinkel voor de boodschappen voor het avondeten. Daarna ga ik maar snel het vuur aansteken, want ja, dat blijft toch wel spannend. Nog nooit een vuurtje gestookt in mijn leven. Als dat maar goed komt! Oké, daar gaan we. Ik ben helemaal blij op het moment, dat ik wat zie branden, maar de eerste vlammen zijn al snel weer gedoofd. Mmm.. toch nog maar een keer proberen, want vuur hebben we dit weekend toch ècht wel nodig. Gelukkig komt onze vriendelijke buurman even meekijken en geeft mij allerlei tips. Het is een vak apart, dat fikkie steken. Maar met de juiste tips zou het moeten lukken. Al snel blijken de tips inderdaad te werken. Yes, ik heb vuur! Trots komen de jongens aangerend. “Het is gelukt mama, goed zo!”

Aan tafel!

Nu moet ik er wel zorgen, dat het vuur ook daadwerkelijk goed blijft branden, want ik heb in de boerderijwinkel spaghetti met huisgemaakte pastasaus gehaald. Dus het water moet wèl gaan koken voor de spaghetti. Het duurt allemaal wat langer, maar het is wel ècht ontzettend leuk! Slow-cooking ten top! Nog nooit zo blij geweest met een vuurtje! 😊 Oh nee… wat hoor ik nu? De pan met water kookt over. Thuis baal ik ervan, maar hier word ik super blij van een pan, die overkookt. Het gaat me lukken om een maaltijd op tafel te zetten zónder elektriciteit. En het is nog eens lekker ook!


Fruit en zuivelpakket

In de grote stoere kist met koelelementen, oftewel de ‘koelkast’, ligt een mooi zuivelpakket van Qarc en een fruitpakket, dat ik vooraf bij Inge heb besteld. Ideaal! Dat scheelt een hoop gedoe, want ik heb aan boodschappen niets mee hoeven nemen. Zuivel en fruit vooraf besteld en de rest is allemaal te verkrijgen in de boerderijwinkel. We kiezen allemaal een lekker toetje uit en genieten in de relaxstoelen van de laatste zonnestralen èn ons toetje.


Tijd voor elkaar bij BoerenBed

Even knuffelen met de lieve kittens en slingeren in de hooibergschuur. Samen hout halen in de koeienstal, want het is tijd om de houtkachel in de tent aan te maken. Ook steken we alle sfeervolle kaarsen en olielampen aan. Wat een sfeer, zo gezellig! In de overdekte speelruimte staan allerlei gezelschapsspelletjes, dus we kiezen een spelletje uit en nemen deze mee naar onze tent. We spelen nog gezellig met z’n drietjes een spelletje. Echt even lekker tijd voor elkaar. Zo fijn!


Goedemorgen deze morgen!

De jongens slaan het deurtje van de bedstee open en wie hebben we daar… het zonnetje, die onze hele tent verlicht. Een mooie nieuwe dag. We lopen naar de boerderijwinkel om lekker vers afgebakken brood en croissantjes op te halen.

Eitjes rapen en bakken

We lopen langs de bokjes en de kippen om ze wat te eten te geven, en kijken vervolgens of de kippen een eitje hebben gelegd. En ja hoor, er liggen twee eieren klaar. Maar we zijn met z’n drieën. We besluiten weer even een strogevecht te gaan houden en daarna nogmaals te gaan kijken of de kip, die in het hok zit, een lekker eitje voor ons heeft gelegd. En ja, hoor wij hebben geluk!


De stroberg is echt de favoriet!

Lekker klimmen, klauteren en slingeren op de berg. Maar wat ook erg leuk is om te doen, is een strogevecht. Ik waarschuw je wel! ALLES zit daarna onder. Mama vol gooien met stro is natuurlijk favoriet bij de jongens. En ja….wat vind ik daarvan? Leuk, want we hebben samen lol en daar gaat het allemaal om! We springen straks wel weer onder de douche. Wie weet praten we daar later nog over. Weet je nog, dat strogevecht bij BoerenBed de Brabantse Hei….dat was leuk! Samen herinneringen maken…


Pizza-boer Johnny

De grote houtgestookte pizza-oven gaat al op tijd aan, want die heeft veel tijd nodig om op te warmen. We krijgen een pizza-pakket, waarmee we zelf onze pizza’s kunnen maken en beleggen. Gezellig midden op het plein met de andere gasten (natuurlijk wel op coronaproof afstand) beleggen we onze pizza. En daar staat de pizza-bakker, overdag boer Johnny, klaar om de pizza’s in de oven te schuiven. Ik had verwacht, dat dit ook wel even zou duren, maar niets is minder waar. Vol trots nemen de jongens de pizza’s in ontvangst. De pizza’s zijn niet alleen sneller klaar, maar ook nog eens veel lekkerder! De pizza-avond is voor ons een groot succes!


De hele familie helpt mee

Bij De Brabantse Hei helpt iedereen mee. Dochter Saar geeft uitleg over de dieren. Zoon Kurt neemt de jongens mee op de tractor over de boerderij. De vader van Johnny helpt ook nog steeds mee. Het grasmaaien, een gezellig praatje maken met de gasten. Mooi om te zien, dat iedereen betrokken is bij de boerderij en de gasten. Ze doen allen hun best om ons verblijf zo gezellig mogelijk te maken!

Thuis nagenieten

In de boerderijwinkel kiezen we nog wat lekkers uit, zodat we thuis met z’n vijven kunnen genieten van het heerlijke vlees en na kunnen praten over ons avontuur op de boerderij bij BoerenBed de Brabantse Hei.

Wil je meer weten over BoerenBed, hun concept en welke boerderijen er nog meer zijn? Lees dan hier verder!