BoerenBed ‘t Boshuis

  • Boshuisweg 8, 7233 SE Vierakker

BoerenBed ‘t Boshuis

  • Boshuisweg 8, 7233 SE Vierakker

Luxe kamperen op de boerderij in Gelderland

BoerenBed ‘t Boshuis is een kleinschalig fruitteelt bedrijf in Vierakker (gemeente Bronckhorst) en is eigendom van de Familie Rietman (Hank met zoon Paul). ‘t Boshuis is rond 1650 opgericht, oorspronkelijk als dorsschuur voor het kasteel Hackfort. Achter de boerderij vind je een halve hectare grond vol met allerlei soorten groenten en fruit. Daar mogen gasten zelf hun eigen groentes plukken, mits dit uiteraard volgroeid is. Boerengolf spelen, fietsen of wandelen met dieren: bij ‘t Boshuis kan het allemaal!

boerenbed-het-boshuis
Prachtig stapelbed toch?

Meehelpen op de boerderij

Bij BoerenBed ‘t Boshuis geniet je vanuit een comfortabele tent van rust en ruimte. Ook kun je na een lange boswandeling in het groen genieten van een welverdiend saunabezoek(!) óp de boerderij. Of speel met de boerderijdieren! Er lopen ezels, geitjes, kippen en een haan. Kinderen kunnen helpen om de dieren te voeren (uiteraard in overleg) of tegen kleine vergoeding een wandeling maken met een ezel.

boerenbed--het-boshuis
Echt even relaxen in de sauna

Leuke dingen om te doen vlakbij Zutphen

Deze boerderij is gelegen op slechts 7 km van hanzestad Zutphen, hier kun je uiteraard uitgebreid shoppen maar er worden hier ook wandelingen georganiseerd langs de historische gebouwen. Of bezoek in Zutphen op donderdagmorgen en zaterdag de gehele dag de biologische weekmarkt. Ook kun je in Zuthpen een tochtje maken met een fluisterboot! BoerenBed ‘t Boshuis ligt tevens uitermate gunstig voor het maken van wandelingen. Gelegen aan de bosrand ben je voor het maken van een boswandeling dichtbij huis. Je kunt ook de wandelroute Hackfort (12 of 15 km) volgen langs Kasteel Hackfort, waar op zaterdag, mits voldoende water, de watermolen draait. Ook kan men hier de de Ockhorstroute lopen, deze afstand is circa 8 km. Deze route is door Landschapsbeheer Gelderland en de Postcodeloterij uitgeroepen tot het mooiste ommetje van Gelderland!

Nog veel meer informatie over Vierakker op Wikipedia.

Sfeerimpressie

Andere boerderijen in de provincie Gelderland