BoerenBed Ferme de Rochefort en Ardenne

De BoerenBed Ferme de Rochefort en Ardenne

Gelegen in het zuidoosten van België, tussen het regionale park van de Ardennen en Luxemburg in het kleine dorpje Nassogne, vind je Ferme de Rochefort en Ardenne: het ideale startpunt om de uitzonderlijke rijkdom van de regio te ontdekken. Deze locatie is zeer gemakkelijk te bereiken, op slechts een uur rijden van Brussel en de Franse grens! Didier en Arnaud verwelkomen je graag op hun familieboerderij van verschillende generaties.

Luxe Kamperen op de boerderij in de Ardennen

Op BoerenBed Ferme de Rochefort en Ardenne geniet van een adembenemend uitzicht op het bos. In het najaar kun je hier tevens herten spotten! Op de boerderij kunnen de kinderen zich vermaken met houten spellen, ravotten in de velden of de dieren (schapen, koeien en varkens) verzorgen. Ze brengen hier koeien, varkens en schapen groot. Bovendien hebben ze sinds 2013 hun eigen slagerij, tot grote vreugde van de echte carnivoren! Ze beschikken hier tevens over de meest heerlijke lokale Belgische specialiteiten, zoals Ardenner ham, Ardenner worst en de regionaal geroemde “Gaumais” worst.

De gerechten bij BoerenBed Ferme de Rochefort en Ardenne zijn altijd biologisch en kunnen op verzoek ook vegetarisch en zélfs vegan worden gemaakt. Je kunt hier ook traditioneel Frans jeu de boulen! Verder is er nog een badmintonveld (rackets en shuttles zijn aanwezig), schommels en zijn er kinderfietsen! Er zijn ook veel leuke activiteiten in de buurt van de boerderij. De Ardennen zijn beroemd om de mountainbikeroutes en het is de ideale bestemming voor fietstochten. Daarnaast zit het bos van Saint-Hubert boordevol met wandelpaden voor kinderen en volwassenen. Er is ook de mogelijkheid om te vissen in de buurt van de boerderij. Voor extra luxe kun je een hot tub naast je tent boeken. In plaats van de pizza avond houden ze hier een bbq avond.

Leuke dingen om te doen vlakbij Nassogne

Op 10 minuten rijden van Han-sur-Lesse kunnen jullie een kajaktocht maken in het hart van de ongerepte natuur. Wilde oevers en kiezelstranden worden afgewisseld met middeleeuwse kastelen en prachtige rotspartijen. Vergeet ook niet om de Grotten van Han en het dierenpark te bezoeken: plezier gegarandeerd! Nog niet uitgekeken? Of je kunt een bezoek brengen aan het landgoed Forneau Saint-Michel, om dit ​​uitzonderlijke openluchtmuseum te ontdekken.

In de winter wordt het landschap getransformeerd: er valt sneeuw en de regio wordt een paradijs voor liefhebbers van alpineskiën en langlaufen! Op minder dan 30 km van Ferme de Rochefort en Ardenne vind je meer dan 30(!) pistes in de provincies Luik, Luxemburg, Henegouwen en Namen. Na een sportieve dag is niets beter dan genieten van een goed Belgisch biertje: proef het beroemde trappistenbier, de verrukkelijke Rochefort kaas en geniet van deze fantastische glamping boerderij! Let op: Honden zijn hier helaas niet toegestaan.

Nog veel meer informatie over Nassogne op Wikipedia.

Andere boerderijen in de provincie

Er zijn geen andere boerderijen gevonden in deze regio