BoerenBed Hoeve de Betuwe

Card image cap

Dreumel
Gelderland

BoerenBed Hoeve de Betuwe

Prijzen en boeken

Luxe kamperen op de boerderij in de Betuwe

BoerenBed Hoeve de Betuwe ligt in het plaatsje Dreumel, in Gelderland, op de rand van de Betuwe. Deze boerderij bereik je in 50 minuten vanaf Utrecht, en ligt in een prachtig stukje natuur in het Land van Maas en Waal. De familie Cruijsen heet je van harte welkom op deze biologische boerderij. Geniet van de vele boerderijdieren, de rust en de ruimte. Vanuit de tent heb je een prachtig uitzicht: zo maak je van dichtbij het wel en wee op de boerderij mee! BoerenBed Hoeve de Betuwe is geheel biologisch en bestaat uit voornamelijk melkkoeien. Deze worden 2 keer per dag gemolken in een echte melkput! Daarnaast bestaat een groot deel van de boerderij ook uit landbouw, met producten als pompoen, zoete maïs, groene bonen, suikerbieten en wortelen. Hier kunnen ‘s avonds dus heerlijke gerechten van worden gemaakt!

Meehelpen op de boerderij

Naast de melkkoeien vind je op de boerderij ook herten, konijnen en kippen. De kinderen mogen altijd meehelpen met het uit de weide halen van de koeien en de kalveren melk geven (de pasgeborenen krijgen de fles en als ze wat ouder zijn gaat het via een speenemmer). Samen met de boer zorg je ervoor dat de kalfjes zich helemaal fijn op hun plek voelen.

boerenbed-hoeve-de-betuwe-leuk-met-kinderen
Even rusten na een hele dag buitenspelen!

Herten, alpaca’s, konijntjes en kippen voeren

Ook mogen ze de herten voeren en de rest van de boerderijdieren verzorgen. Voor kids is het extra feest als zij een vers eitje mogen pakken bij de kippen of de konijntjes mogen knuffelen! Ook zijn er recent twee jonge alpaca‘s bijgekomen op Hoeve de Betuwe! Gasten mogen met de alpaca’s wandelen. De boerin zorgt voor een mooie route en eventueel een goedgevulde picknickmand. Dit alles kan ter plaatse met de boerin worden afgestemd. Hoe leuk is dat!

Indoor speeltuin, ideaal voor op een regenachtige dag!

Er is een grote indoor speelschuur met een klimhoek, tractor banden en touwen waar de kinderen zich uren kunnen vermaken. Ook er is een trampoline aanwezig. De kinderen kunnen voetballen in de weides, spelen in het hooi, knuffelen met de kleine dieren of hun eigen hut bouwen. Er is geen direct water op het terrein, verder van de boerderij zijn wel voldoende visvijvers en slootjes te vinden!

boerenbed-hoeve-de-betuwe-leuk-met-kinderen
Wat een uitzicht!

Maaltijdpakketten

Verder kun je hier maaltijdpakketten bestellen: pannenkoekenpakket, poffertjespakket en hamburgerkrat.. Jammie! Of adopteer (symbolisch) een kalfje of koe! Geef het kalfje of koe een naam en volg haar op onze boerderij. Voor een klein prijsje krijg je gratis biologische melk tijdens jullie verblijf, jaarlijks een update hoe het gaat met “jullie” dier en een kleinigheidje om jullie te bedanken! Ook kun je kano’s huren om de Wetering te ontdekken. Indien je zin hebt in een feestje is hier een gezamenlijke ruimte die afgehuurd kan worden voor bijeenkomsten.

Leuke dingen om te doen vlakbij Den Bosch en Nijmegen

Tijdens je boerderijvakantie op BoerenBed Hoeve de Betuwe bevind je je in het Land van Maas en Waal. Maak een uitgebreide wandel- of fietstocht en ontdek wat dit stukje Nederland allemaal te bieden heeft! Vlakbij de boerderij vind je ook het Driedijkenpunt, waar de Waaldijk, Maasdijk en Heerewaardense afsluitdijk samenkomen. Op een klein stukje lopen van de boerderij kan er tevens gevist worden. Ben je op zoek naar een gezellig terras of museum? Op slechts een half uurtje rijden vanaf De Welzijnshoeve vind je grote steden als Den Bosch en Nijmegen. Verder is er een openluchtzwembad in Dreumel, zijn er de tuinen van Appeltern, binnenspeeltuin Wameland én het boerenwandelpad “Klompenpad” loopt langs de boerderij.

Nog veel meer informatie over Dreumel op Wikipedia.

Card image cap

Dreumel
Gelderland

BoerenBed Hoeve de Betuwe

Prijzen en boeken