Escaperoom Hof te Langelo

Card image cap

Haaksbergen
Overijssel

Escaperoom Hof te Langelo

Naar de website

Escaperoom Hof te Langelo: doorbreek de vloek en red de boerderij!

Ben jij liefhebber van escaperooms en van het boerenleven? Bezoek dan Escaperoom Hof te Langelo in Haaksbergen: een escaperoom op een melkveehouderij, waar je uit een melkstal moet ontsnappen en de vloek moet doorbreken! Wanneer het is gelukt, word je rijkelijk beloond. Je mag op de boerderij rondkijken en de lieve kalfjes bewonderen. Is het je niet gelukt? Geen zorgen, ook dan mag je natuurlijk de kalfjes aaien.

Als je Escaperoom Hof te Langelo bezoekt, word je met je teamgenoten hartelijk ontvangen door Henk en Yolanda. Zij vertellen je alles over de boerderij, de escaperoom en natuurlijk de vloek die jullie hopelijk gaan doorbreken!

Het verhaal: de spookboerderij van Henk en Yolanda

Op het eerste gezicht lijkt de melkveehouderij van Henk en Yolanda een doodgewone boerderij in het prachtige Twente. Maar schijn bedriegt. De boerderij bukt onder een nare vloek, waardoor oogsten mislukken, de koeien op hun kop lopen en de melkmachines op hol slaan. Het is dus hoog tijd dat deze Vloek van Hof te Langelo wordt doorbroken! Gaat het jou lukken?

Gezamenlijk de schouders eronder

In de Escaperoom Hof te Langelo draait het om teamwerk. Samen met je gezin, vrienden, buren of collega’s ga je – uitgedost met een mooie boerenzakdoek – de uitdaging aan om alle creatieve boerenpuzzels en raadsels op te lossen. Tijdens het spelen ontdek je steeds meer van de melkstal en dat maakt het extra leuk! Heb je af en toe een beetje hulp nodig? Henk en Yolanda geven soms ook een kleine hint.

Van kinderfeestjes tot personeelsuitjes

Zowel jonge als oudere avonturiers zijn welkom op de boerderij. De escaperoom is een aanrader voor gezinnen met kinderen vanaf zeven jaar, vrijgezellenfeestjes, studentenuitje en personeelsuitjes. Ook voor kinderfeestjes met kinderen vanaf negen jaar is Hof te Langelo ontzettend leuk – waarbij de nodige lekkernijen natuurlijk aanwezig zijn.

Henk en Yolanda passen de moeilijkheidsgraad van de escaperoom aan de leeftijd van de spelers aan, zodat iedereen een leuke middag heeft. De activiteit duurt ongeveer een uur, en daarna heb je nog uitgebreide te tijd om naar naar de kalfjes te gaan!

Ga je in twee groepen spelen dan kun je ook nog eens genieten van heerlijke appeltaart die met liefde gemaakt is door de hulpboeren van

Als er in twee groepen gespeeld wordt mag je ook nog eens genieten van heerlijke appeltaart die gemaakt is door de hulpboeren van zorgboerderij Erve Meyerinkbroek. Daar moet je echt gewoon even lekker voor gaan zitten om er maximaal van te genieten!

Hoe meer zielen hoe meer vreugd

De escaperoom is geschikt voor maximaal zes deelnemers, maar je kunt gerust met veel meer mensen komen. Wanneer je met een groep van meer dan zes personen komt, wordt de groep simpelweg in tweeën of drieën gesplitst. De ene helft kan zich uitleven in de escaperoom en de andere helft van de groep mag bijvoorbeeld kazen curling of het gps-spel spelen. Daarna worden de rollen omgedraaid.

Een nieuwe specialiteit: kazen curling

Misschien knipper je even met je ogen maar je leest het goed. Escaperoom Hof te Langelo biedt de activiteit kazen curling aan, een leuke aanvulling op je avontuur in de escaperoom.

Geen zorgen, het zijn geen echte kazen. Dat zou zonde zijn! Je speelt met de kunstkazen die op de boerderij niet meer worden gebruikt. De locatie van het spel is wel heel bijzonder: de voergang voor de koeien. De koeien zijn je publiek en misschien loeien ze wel enthousiast als jij als winnaar uit de bus komt!

Eerst in de melkstal en dan op pad

Wanneer jouw groep in tweeën wordt gesplist is ook de combinatie van de escaperoom met het gps-spel een spannende optie. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk een kistje te openen. Met de gps ga je op zoek naar vijf verschillende puzzels om op die manier vijf letters te verzamelen. Het doel is om met alle letters uiteindelijk een woord te vormen die je vervolgens met behulp van een kaart in cijfers kunt omzetten. Met de code kan jij hopelijk het kistje vliegensvlug openen!

De mini escape: een beetje korter, maar net zo leuk!

Wanneer je helemaal in de puzzelmodus staat, kun je jouw avontuur in de escaperoom aanvullen met een mini escape: je moet niet ontsnappen uit een ruimte, maar je moet de kat uit een kruiwagen bevrijden! Het is niet alleen voor de arme kat belangrijk dat hij wordt bevrijd, maar ook voor de boerderij. Er is namelijk een enorme muizenplaag gaande en de kat is dus broodnodig! Je hebt in totaal 20 minuten de tijd. Gaat het je lukken?

Op avontuur op de boerderij

Na het spelen van de escaperoom, kazen curling of het gps-spel, heb je alle tijd om rond te kijken op de boerderij en na te praten over je ervaringen. Je kunt je neervlijen in de wei om lekker wat te drinken, de kalfjes aaien en de koeien hallo zeggen. Henk en Yolanda vinden het ook erg leuk om je meer te vertellen over de melkveehouderij en over hoe het idee is ontstaan om een originele escaperoom te bouwen. Onder het genot van een drankje met appeltaart is dat natuurlijk nog leuker!

Kijk je ogen uit in en om Haaksbergen

Een vloek doorbreken doe je natuurlijk niet elke dag. Maar mocht je na je ontsnapping uit de escaperoom nog energie hebben, dan kun je de groene omgeving van Haaksbergen verkennen!

Wandelliefhebbers worden op hun wenken bediend in Overijssel. Je kunt bijvoorbeeld heerlijke wandelingen maken op Landgoed Het Lankheet. Je vindt hier bossen, heide, beekjes en ander natuurschoon. Ideaal om tot rust te komen na een spannende middag.

Natuurgebied Buurserzand is een natte heide met vennetjes waar je niet alleen prachtig kunt wandelen, maar ook dieren kunt spotten, zoals ranke reeën of verschillende vogels. Ook natuurpark Haakbergerveen is een uitstekende keuze voor een sportieve middag.

Als je met je kinderen op pad bent, is Speeltuin Ter Huurne Hollandmarkt een aanrader. Je vindt hier naast veel speeltoestellen ook een kabelbaan, minigolfbanen en een restaurant. Genoeg te doen dus!

Wanneer je de drukte van een stad wil opzoeken, is Enschede een goede keuze. Maak hier een smakelijke tour door de Grolsch Brouwerij, bezoek het Rijksmuseum Twente of ga luieren in Volkspark Enschede. Ook zijn er veel gezellige terrasjes en restaurants te vinden in de stad.

Kijk jij uit naar een avontuurlijke dag in het mooie Twente? Mis dan niet de originele Escaperoom Hof te Langelo. Henk en Yolanda zullen je eeuwig dankbaar zijn wanneer je de vloek weet te verbreken!

Nog veel meer informatie over Haaksbergen op Wikipedia.

Card image cap

Haaksbergen
Overijssel

Escaperoom Hof te Langelo

Naar de website