Boerderijwinkel Suydbroek

In de boerderijwinkel sta je oog in oog met imposante runderen

Aan de voet van de Sallandse Heuvelrug in Haarle ligt boerderij Suydbroek. John en Marisca Hutten hebben ruim 30 jaar melkkoeien gehouden, maar sinds april 2020 is er geleidelijk overgeschakeld naar het houden van vleesvee. En dat is niet zomaar vleesvee! Ze hebben namelijk twee verschillende rassen lopen, de Hereford en de Engelse Longhorn. Heb jij deze stoere runderen al eens in het echt ontmoet? Nee? Dan moet je écht eens een bezoek brengen aan deze boerderij. Zelfs in de boerderijwinkel sta je oog in oog met deze imposante runderen!

Winkelen in de oude stal

De oude stal heeft plaats gemaakt voor een mooie sfeervolle boerderijwinkel waar John en Marisca een ruim assortiment aan verschillende streekproducten verkopen.

Rundvlees, lamsvlees en varkensvlees

Natuurlijk kun je hier terecht voor hun eigen rundvlees. Maar ook voor lamsvlees en varkensvlees. De schapen en varkens worden liefdevol verzorgd door Scheperij Salland en lopen op een gedeelte van de Sallandse Heuvelrug. De varkens doen hier heel goed werk! Ze lopen op de heide om de grond goed los te maken.

Alles komt uit de buurt

Naast vlees verkopen ze ook melk, karnemelk, gewone yoghurt en vruchtenyoghurt. Allemaal van Reggezuivel. En de kaas, ja ook die moeten we niet vergeten want ze hebben ook een ruim assortiment aan verschillende kazen van Zunakaas. De streekproducten die ze verkopen zijn gemaakt door ambachtelijke bereiders die op maximaal 20km van de boerderij gevestigd zijn. Zo komen de eieren van Kieftenbeld, het ijs van ijsboerderij Oans, chocolade van Twente Decadente, mosterd van Antonia’s mosterd, honing van een plaatselijke imker. Wijn van Wijngaard Nijrees en de Jam en advocaat van Jam & More. Kortom, alle producten die in deze boerderijwinkel liggen hebben een verhaal!

En de groente en fruit, die komen uit hun eigen tuin want sinds het voorjaar is boerderij Suydbroek een tuinderij rijker! Ze zijn gestart met een kleine tuinderij met seizoensgroente en fruit en gebruiken in de tuin geen gewasbeschermingsmiddelen. Ze telen hier gewoon zo puur mogelijk.

Een bezoek aan de boerderijwinkel is leuk om te combineren met een fiets of wandelroute want het is een fanatisch wandel en fietsgebied.

Breng gewoon eens een bezoek aan deze leuke boerderijwinkel in Haarle.

Vergaderen of workshops volgen dat je ook bij de boer !

Bij Boerderijwinkel Suydbroek hebben ze een groepsruimte geschikt voor onder andere workshops, bijeenkomsten, vergaderingen en trainingen. Vanuit deze ruimte kijk je zo op de imposante koeien. Hoe mooi wil je het hebben? De ruimte is geschikt voor 20 personen. Ze hebben flipover en beamer beamer beschikbaar. De groepsruimte zit boven de winkel en is bereikbaar via een trap.

De groepsruimte is per dagdeel te huur en in overleg kunnen ze ook zorgen voor koffie/ thee en een lunch van eetcafé de Droadnagel.

Nog veel meer informatie over Haarle op Wikipedia.