MariaHoeve Oxe

Card image cap

Deventer heeft veel te bieden!

Denk je aan Deventer, dan denk je aan het authentieke centrum en het Charles Dickens festival. Maar wist je dat het buitengebied van Deventer ook heel veel moois te bieden heeft? Met grote oude boerderijen en prachtige uitgestrekte velden heeft Deventer een mooie groene omgeving. Tussen deze mooie grote boerderijen staat ook het moderne melkveebedrijf van Geertjan en Nathalie. En wat voor één, het is een locatie waar iedereen welkom is om te vergaderen, leren, spelen en helpen! Dat maakt de boerderij het bezoek waard voor zowel de kleinste onder ons, als de (jong) volwassenen.

Van stad naar het platteland

Nathalie weet als geen ander hoe het is om vanuit de stad op de boerderij te komen. De vreemde geuren, de grote groep dieren en het romantische landschap. Als stedeling denk je te weten waar je eten vandaan komt, maar niets is minder waar! Toen ze trouwde met Geertjan kwam ze erachter hoe bijzonder een boerenbedrijf is. En dat verhaal willen ze graag met jou delen. Hoewel er op internet veel te vinden is, klopt lang niet alle informatie die daar op staat. Geertjan en Nathalie dagen jou uit om zelf te ervaren hoe de vork in de steel zit.

Eerst de koeien, dan ontbijt

De zon komt nog niet op, of Geertjan loopt al tussen de koeien. Hij loopt rustig langs de dames om te zien of alles in orde is. De meeste liggen op het gemak te herkauwen en genieten van hun luxe waterbed. Na de eerst klusjes begint de zon op te komen, een mooie gouden gloed komt over het land en erf en verlicht de stal. Tijd voor koffie en ontbijt.

Na het ontbijt gaat Geertjan de stal weer in, hij heeft veel te doen vandaag en maar weinig slaap gehad. Gisteravond laat kalfde er een koe af. Waar Geertjan altijd bij aanwezig is. Moeder en kalf maken het dankzij de goede zorgen heel goed. Over een paar dagen mag dit stoere kalf bij alle andere kalfjes spelen. Een vrolijk gezicht!

Kijk, de eerste groep die een rondleiding geboekt hebben arriveert. Deze mensen komen vandaag kijken hoe het reilen en zeilen op de boerderij eraan toe gaat. Nathalie heeft gezorgd voor een warm onthaal, met koffie, thee en wat lekkers.

Vergaderen met uitzicht op de koeien

Geertjan en Nathalie genieten samen met het gezin van het boerenbestaan. Het is hard werken, maar er mag ook gekeken worden naar alle mooie dingen op de boerderij. Met een speciale uitzichtpost boven de stal kun je samen observeren hoe de koeien hun dag doorkomen. Niet elke stal heeft dit en dat maakt de Mariahoeve Oxe extra aantrekkelijk voor vergaderingen en (zakelijke) lunches.

Voor veel mensen die nog nooit op de boerderij zijn geweest gaat er een wereld voor ze open. Er wroeten varkens, scharrelen kippen en je wordt vrolijk begroet door de schapen. Natuurlijk mag je de koeiendames niet vergeten, dat zou ze beledigen. Maar er is nog iets: Nathalie is volleerd imker. Dus ook bijen ga je hier zien!

Proef, zie, voel, ervaar en leer

Mariahoeve Oxe is een erkend bedrijf als educatieboerderij. Dat betekent dat scholieren welkom zijn om meer te leren over de boerderij en de dieren die hier leven. Want immers leert een kind veel meer als ze mogen zien, ruiken, voelen en proeven. Die mogelijkheid is er op Mariahoeve Oxe volop. En spelen? Dat kunnen boerderijkinderen als geen ander! Naast het spelen moet er ook gewerkt worden, zo maken kinderen hun eigen boter voor op de ontbijtkoek.

Prikkel de nieuwsgierigheid

Ook voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs is er genoeg te leren. Met thema’s als duurzaamheid, natuurbehoud en gezonde voeding leren ze in één middag meer dan een maand in de schoolbanken. En zeg nu zelf, dat is wel eens fijn voor de afwisseling. Weer eens wat anders dan een middagje Netflix!

Voor ieder wat wils

Ook voor de zakelijke bezoeker zijn er volop mogelijkheden bij Mariahoeve. Het is algemeen bekend dat een inspirerende locatie helpt bij de productiviteit van de medewerkers. Daar hebben ze bij Mariahoeve Oxe goed over nagedacht. Met uitzicht op de koeien komen alleen de beste ideeën naar boven! De mooie skybox boven de stal biedt een unieke vergaderruimte met uitzicht. Alle faciliteiten zijn aanwezig, zo kun je een tafelvergadering houden- presentatie geven of brainstormsessies houden.

Lasergame

Een stoer uitje met je vriendjes of vriendinnetjes? Ook dat kan bij Mariahoeve Oxe, want ze hebben in het bos gelegen naast de boerderij een mogelijkheid gecreëerd waar je met een vriendengroepje lasergame kunt spelen. Een écht aanrader voor wie wel van spanning houdt. Hoe leuk is het om je kinderfeestje op de boerderij te vieren en dan ook nog eens dit gave lasergamespel speciaal voor kinderen te mogen spelen?

Kortom, deze boerderij in Deventer is zeker de moeite waard om te bezoeken. Neem contact op met Geertjan en Nathalie en ze ontvangen je graag!

Nog veel meer informatie over Deventer op Wikipedia.

Card image cap