Bavetterolletjes met Parmaham en pesto
Bavette, als je het mij vraagt is dat het lekkerste stukje vlees van de koe. Lekker mals vlees met een heerlijke bite. Bavette heeft niet veel nodig, gewoon lekker bakken en even laten rusten in aluminiumfolie dan is het al een feestje! Deze keer heb ik de bavette eens anders bereid, ik heb er bavetterolletjes van gemaakt. Super lekker. Probeer het maar eens.
Ingrediënten:
(voor 2 personen)
De ingrediënten die ik heb gebruikt om dit gerecht te maken, heb ik gekocht bij Boerderijwinkel de Walhoeve.
1 x 400 gram bavette
Parmezaanse kaas
Een aantal plakjes Parmaham
Satéprikkers
Bindtouw
Aluminiumfolie
Voor de pesto gebruik je:
Basilicum, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, knoflookteentje en lekkere olijfolie.
Bereiding:
– Om de bavetterolletjes te maken heb je echt een dun stuk vlees nodig, zodat het makkelijk op te rollen is. Snijd daarom de bavette door de helft zodat je 2 dunne plakken overhoud die je kan gaan vullen.
– Sla het vlees plat met een vleeshamer. Heb je geen vleeshamer? Geen probleem leg dan gewoon een stukje aluminiumfolie op het vlees en sla met de onderkant van b.v. een koekenpan op het vlees.
-Doe alle ingrediënten voor de pesto in een mixer en smeer de bavette in met pesto, vervolgens bedek schaaf je wat plakjes van de Parmezaanse kaas en leg je de plakjes over de pesto heen. Zorg dat je de uiteindes vrij laat. Wees zuinig met de vulling want anders wordt de bavette te dik, het moet natuurlijk wel lekker blijven.
– Leg een aantal plakjes Parmaham over de pesto en de Parmezaanse kaas, en rollen maar. Als je een grote rol hebt bind je het vlees met het bindtouw stevig vast ongeveer om de 5cm en steek je stokjes op dezelfde hoogte als het touw.
– Snijd tussen de prikkers in de bavette door zodat je een klein rolletje overhoud die je makkelijk kunt bakken.
– Nu is het tijd om het vlees te bakken. Zorg dat je de pan eerst goed heet laat worden en doe er dan een klontje boter in. Laat het vlees aan beiden kanten dichtschroeien en bak het vlees tot het een kerntemperatuur van 55 graden heeft bereikt. Leg vervolgens de bavetterolletjes even in het aluminiumfolie om het 10 minuten te laten rusten.
Wil je er ook graag Hasselback aardappelen bij maken? Ga dan verder naar het recept.