2 heerlijke recepten met witte asperges
Het aspergeseizoen is alweer bijna afgelopen. Tijd om er nu nog even lekker van te genieten! Ik heb Hanneke de Jong gevraagd voor lekkere recepten met witte asperges.

Recept Salade met zalm, asperges en aardappelen:
Ingrediënten
- 2 zalmfilets
- 400 ml visbouillon
- 250 gr aardappelen
- 400 gr witte asperges
- 15 gr dille
- 5 gr bieslook
- 1 zakje rucola
- dressing
- 30 ml olijfolie
- 1 tl Dijonmosterd
- ½ teentje knoflook, geraspt
- 2 el witte wijnazijn
- peper en zout
Stappen
- STAP 1: Doe de zalm en de bouillon in een kookpan, de zalm moet helemaal onderstaan. Breng de bouillon tegen de kook aan, zet het vuur uit en laat de zalm 5-7 minuten garen in de hete bouillon.
- STAP 2: Schep de zalm uit de bouillon en laat het uitlekken op keukenpapier. Zeef de bouillon en doe het weer in de pan.
- STAP 3: Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
Schil de asperges en snijd ze in schuine stukken van ongeveer 2 centimeter. - STAP 4: Kook de aardappelplakjes gaar in de visbouillon, voeg de laatste 3 minuten de aspergestukjes erbij en kook dit samen met de aardappelplakjes gaar. Giet dan af.
- STAP 5: Maak ondertussen de dressing: doe alle ingrediënten hiervoor in een grote kom en meng dit al kloppend met een garde. Breng op smaak met peper en zout.
- STAP 6: Meng de warme aardappelen en asperges door de dressing in de kom.
Snijd de dilletakjes en bieslook fijn en meng dit door de salade in de kom. - STAP 7: Verdeel de rucola over de borden en schep de salade hierop. Breek de gepocheerde zalm in stukken en leg dit op de salade. Serveer direct.

Pasta met asperges, garnalen en citroenroomsaus
Ingrediënten
- 1 kg witte asperges
- 400 gr pasta
- 1 klont boter
- 1 sjalotje
- 5 knoflook
- 200 ml room
- 1 citroen, rasp en sap ervan
- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 400 gr gekookte garnalen
- peper en zout
Stappen
- STAP 1: Schil de asperges en snijd ze in schuine stukken.
Snipper het sjalotje en snijd de knoflook(stengels) in kleine stukjes. - STAP 2: Breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
- STAP 3: Voeg de laatste 5-6 minuten de aspergestukjes toe aan de pasta en kook ze mee. Giet het dan af.
- STAP 4: Fruit ondertussen in een bakpan met boter het sjalotje aan. Doe de knoflookstengels erbij en bak dit even mee. Giet de room erbij en breng aan de kook.
- STAP 5: Meng de Parmezaanse kaas en de citroenrasp en sap erdoor en breng de saus op smaak met lekker veel peper en een beetje zout.
- STAP 6: Meng als laatste de garnalen, pasta en asperges erdoor.
Eet smakelijk!