Alpaca en Falabella Ranch Rzadkiewa

Heerlijk tussen de alpaca’s en Falabella paardjes

In het Zeeuwse dorpje Kerkwerve vind je de Alpaca en Falabella Ranch van Sandra. Een walhalla voor wie dol is op alpaca’s en paarden. Op deze Alpaca en Falabella Ranch ben je van harte welkom voor een Meet & Feed of een wandeling met alpaca’s. Ook een potje boerengolf tussen deze bijzondere dieren is hier mogelijk.

Zoek de Macho?

Op de alpacaboerderij leer je echt van alles over de dieren. Alvast een leuk weetje voordat je deze boerderij bezoekt. Een vrouwelijke alpaca wordt een Hembra genoemd en een mannelijke alpaca een Macho. Ik ben benieuwd of jij nu snel kunt zien in de kudde wie de macho’s zijn.

De Alpaca en Falabella Ranch is gelegen in het buitengebied van Kerkwerve. Als je hier bent waan je je echt in een heel mooi stukje Zeeland! Het weidse uitzicht met de prachtige dieren, maakt dit tot een wel heel bijzondere locatie.

Alpaca golf

Zin in een leuk en origineel uitje met het gezin, familie, vrienden, teamgenoten of collega’s? Boek dan het arrangement boerengolf. Wat er zo bijzonder aan deze 10 holes golf is, is dat je het speelt tussen de Alpaca’s en Falabella’s. Deze activiteit is voor iedereen leuk. Voor kinderen maar óók zeker voor volwassenen!

Nadat je dit leuke spel hebt gespeeld mag je de dieren ook gaan voeren. Je gaat met een beker voer op pad en dat vinden de dieren nooit erg! De kans dat de grote kudde Alpaca’s en hun veulens én de zeldzame Falabella minipaardjes op je af komen is dan dus ook erg groot. Heerlijk om de smak geluidjes te horen, terwijl ze genieten van de brokjes.

Na afloop krijg je nog een leuk filmpje te zien over de gebeurtenissen op de ranch. En er is natuurlijk ook genoeg tijd om even lekker na te genieten met een drankje.

Voor de kinderen heeft Sandra een leuk workshoppakketje samengesteld met Alpacawol. In het winkeltje worden allerlei leuke alpaca accessoires verkocht.

Alpaca Experience

Tijdens de Alpaca Experience leer je de alpaca’s echt beter kennen! De alpaca Experience start met een korte uitleg over de dieren. Nu je meer geleerd hebt over het gedrag van de alpaca’s, is het tijd om de alpaca’s te gaan ontmoeten. En kijk daar eens, daar komt jouw alpaca aan. Je mag lekker gaan wandelen met de alpaca. De wandeling duurt ongeveer een uur. Er is genoeg tijd om leuke foto’s te maken met deze prachtige fluffy dieren.

En na de wandeling is deze beleefdag nog niet afgelopen, want jij mag zelf de alpaca’s voeren. Hoe leuk is dat? En de Falabella’s lusten natuurlijk ook wel iets. Naar de Meet & Feed krijg je nog een filmpje over de gebeurtenissen op de ranch te zien en kun je nog napraten op het terras met een kopje/thee of een glaasje limonade. Wat een beleving is dit!

Meet & Feed

Wil je graag alleen de alpaca’s voeren? Ook dat kan! Tijdens het Meet & Feed arrangement loop je met een beker voer langs de weide en mag je de alpaca’s en Fallabella minipaardjes eten geven. Na afloop kun je lekker nagenieten met een kopje koffie, thee of limonade.

Enthousiast geworden? Boek dan een leuk uitje bij Alpaca en Falabella Ranch. Ze ontvangen je graag op de prachtige ranch!

Nog veel meer informatie over Kerkwerve op Wikipedia.