Alpacafarm Riethoven

Niet één niet twee maar heel veel alpaca’s

In het Brabantse land ligt de alpacaboerderij van Lisanne en Koen. En bij het horen van de naam hoef ik eigenlijk niet meer uit te leggen dat deze leuke alpacaboerderij in Riethoven ligt.

Lisanne en koen hebben hun droom gevolgd en hebben de bestaande koeienstal uit 1972 gedeeltelijk omgebouwd tot een alpaca stal. Met trots opende ze in 2020 de alpacastal voor de eerste bewoners. Elvis en Guusje waren de eerste gelukkige alpaca’s op deze alpacaboerderij inmiddels hebben ze er twaalf maatjes bijgekregen. Zo staat deze stal voortaan vol met maar liefst veertien alpaca’s.

Lisanne en Koen zijn dol op deze onwijs slimme dieren en laten jullie graag meegenieten. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd met alpaca’s.

Heb jij al wel eens een alpaca ontmoet?

Dit is je kans! Samen met Lisanne of Koen loop je naar de alpacaweide of stal waar je alles komt te weten over alpaca’s. Elke dier heeft een eigen karakter en dat is ook duidelijk te zien. Terwijl je uitleg krijgt, is de kans groot dat er al een alpaca langs is geweest om bij je te snuffelen. Alpaca’s zijn ontzettend nieuwsgierig. Let wel op! Alpaca’s zijn heel slim en hebben zo door als jij ergens brokjes hebt verstopt. Die vinden ze namelijk erg lekker!

Stralende foto met alpaca’s

Alpaca’s zijn erg fotogeniek! Lisanne legt graag de band tussen jou en de alpaca’s vast. Dit gaat zeker mooie beelden opleveren!

fotoshoot-met-alpaca's

Romantische privéwandeling met z’n viertjes

Ja, je leest het goed, een wandeling met z’n viertjes. Bij Alpacafarm Riethoven is het mogelijk om een privéwandeling met alpaca’s te boeken. Je mag zelf lekker het bos in met twee alpaca’s. Dat is weer een keer wat anders dan een boswandeling met z’n tweetjes. En… de kans is groot dat je veel lol gaat beleven.

Smullen in de weide of stal

​​In de zomer kun je bij Alpacafarm Riethoven plaats nemen op een kleurrijk picknickkleed midden in de alpacaweide. Terwijl jij rond kijkt, komen de alpaca’s al nieuwsgierig naar je toe. En daar komt Lisanne aan met een uitgebreide high tea. Een 4-gangen high tea zelfs. Zo heb je alle tijd om de alpaca’s goed van dichtbij te bekijken en te genieten van het moment.

In de winter is het vaak koud buiten, maar daar hebben ze iets op bedacht. In de zomer lopen de alpaca’s buiten, in de winter staan ze liever in de verwarmde stal. Waarom de high tea dan ook niet in de stal? Een zeer unieke beleving om lekker knus met je gezelschap te genieten van een high tea met alpaca’s in de stal. En… vergeet niet om dit mooie moment vast te leggen. Alpaca’s houden niet van knuffelen maar wél van selfies maken. Dus pak je moment!

Is een uitgebreide high tea met 4 gangen voor jou net iets teveel? Dan kan bovenstaande activiteit ook gewoon plaats vinden met één van de lekkere lunchplanken!

Bij deze activiteit geldt natuurlijk. Als jij eet, willen de alpaca’s ook iets eten. Je krijgt voldoende brokjes mee, zodat je de alpaca´s tussendoor ook kan laten snoepen. Wel zo eerlijk toch?

Een geslaagde dag afsluiten met een heerlijke BBQ ?

​Met het uitgebreide BBQ arrangement bij Alpacafarm Riethoven geloof ik niet dat er nog iemand met honger naar huis gaat. Gezellig even bijkletsen met je gezelschap want de kok zorgt dat jullie eten heerlijk bereid wordt. En de alpaca’s? Ja, die zijn er natuurlijk ook bij, want die maken het feest pas echt compleet!

Kun je geen genoeg krijgen van de alpaca’s? Boek dan een overnachting in Boutique Hotel Lytel Blue. Dit sfeervolle hotel ligt op loopafstand van Alpacafarm Riethoven. Een knus en gezellig hotel waar je kunt blijven slapen, zodat je de volgende dag ook weer naar de alpacafarm kan of iets leuks in de buurt kunt gaan doen.   

Wil jij de alpaca’s van Lisanne en Koen ontmoeten? Reserveer dan één van deze leuke activiteiten. Ze ontvangen je graag op hun gezellige alpacaboerderij in het Brabantse Riethoven.  

Nog veel meer informatie over Riethoven op Wikipedia.