Oosterwolde
Gelderland

BoerenBed Landhoeve op de Veluwe

Naar de website

Overnachten in een luxe tenthuisje op de Veluwe

Bekijk de prachtige zonsondergangen vanuit een boerenhottub en geniet in luxe van het boerenleven. BoerenBed Landhoeve op de Veluwe is gelegen op de Noord Veluwe. De boerderij is omgeven door historische stadjes zoals Elburg, Hattem en Kampen. Op minder dan een uur rijden vanaf Utrecht. De Landhoeve ligt in het midden van prachtige stranden, bossen, zandverstuivingen en heidevlaktes. BoerenBed Landhoeve op de Veluwe is zéér geschikt voor jonge kinderen!

BoerenBed Landhoeve op de Veluwe is een kleinschalige boerderij. Je kunt hier langzaam ontwaken met een prachtig uitzicht over het terrein, omliggende weilanden en maisvelden. Geniet van de natuur, rust, gastvrijheid en vele dieren. Op de boerderij zijn koeien, geiten, schapen, varkens, kippen, poezen, konijnen en cavia’s.

Kampvuur en knuffeltijd!

Met een beetje geluk ontdek je bij schemer de vleermuizen en uilen. Bekijk de prachtige zonsondergangen en rooster marshmallows bij de gezamenlijke kampvuurplek. 

Hoe worden de koeien gemolken? Boer Peter laat je graag zien hoe Koe Klara met de hand wordt gemolken, je mag het zelf natuurlijk ook proberen! De kinderen zullen zich uitstekend vermaken tussen de dieren. Ze mogen knuffelen met de konijnen en cavia’s in de knuffelschuur. Je kunt ook je eigen privékonijntje huren bij de tent.

Ook is er een zwembad(!), een hooiberg om in te klimmen en klauteren, een zandbak met waterpomp, trampoline, schommels en een glijbaan. Kinderen zullen zich dus zeker wel vermaken! Voor de ouders, ook even een momentje om te ontspannen. Wil je helemaal relaxen? Dan kun je de boerenhottub bijboeken, die dan voor het hele verblijf bij je tent geplaatst wordt.

Lekkere streekproducten

Laat je verwennen en bestel een ontbijtmand, een sappig kippetje van het boerenspit of een huisgemaakt maaltijd (bereid door de boerin!) die je op kunt warmen in het oventje dat bij je tent gebracht wordt. In het winkeltje kun je brood bestellen, dat elke dag vers wordt gebakken en hier vind je naast allerlei (streek)producten ook vlees van eigen boerderij voor een heerlijke barbecue (Jersey rundvlees en Tamworth varkensvlees)

Op boerderijtoer

Wil je nog meer te weten komen over het boerenleven? Ga dan mee op de Boerderijtoer! Ga op pad met een oldtimer Ferguson tractor en boerenkar om een kijkje te nemen bij de 200 koeien en kalfjes op het naastgelegen melkveebedrijf van Boer Martin, Boerin Paula en hun 3 kinderen.

Leuke dingen om te doen vlakbij Elburg

In de omgeving van BoerenBed Landhoeve op de Veluwe is ook genoeg te doen! Vlakbij de boerderij begint ‘t Pad rond de zoandweg: een cultuurhistorisch wandelpad en kun je vissen in de Gelderse Gracht. Bezoek het stuifzandgebied in ‘t Harde of ga fietsen op de Wezepsche Heide, waar Schotse hooglanders, wilde zwijnen, edelherten, reeën, vossen en dassen voorkomen. Ook voor een verkoelende duik hoef je niet ver en kun je bijvoorbeeld naar het Veluwemeer of het Heerderstrand. Ontdek het oude vestingstadje Elburg, Hanzestad Kampen of ga naar het Bakkerijmuseum in het pittoreske stadje Hattem. Andere leuke uitjes: Walibi Biddinghuizen, Dinoland Zwolle of het blotevoetenpad van de A.Vogel tuinen.

Nog veel meer informatie over Oosterwolde op Wikipedia.

Oosterwolde
Gelderland

BoerenBed Landhoeve op de Veluwe

Naar de website