Mariahout
Noord-Brabant

BoerenBed Mariahout in de Hei

  • Schaapsdijk 6, 5738 RR Mariahout
  • boerenbed.nl
  • Honden zijn welkom

Naar de website

Luxe Kamperen op de boerderij in Brabant

Aan de rand van de Peel in het dorpje Mariahout, provincie Noord-Brabant, vind je boerderij Mariahout in de Hei. De tenten hebben uitzicht op het bos dat in de volksmond ’t Hertenkamp wordt genoemd. Dit bos is een verzamelplaats voor de herten die in de omgeving leven. Regelmatig zie je deze hertjes nog door de weilanden huppelen.

Welkom in de knuffelschuur

BoerenBed Mariahout in de Hei is een heuse alpaca boerderij waar elk jaar nieuwe alpaca’s worden geboren. Ze organiseren alpaca wandelingen en zogenoemde ‘meet en feeds’. Jullie leren hier dus alles over de alpaca’s en hun bijzondere wol! Vanuit de tenten kijk je uit op de dierenweide met schapen en geitjes en ook de alpaca’s lopen in deze weide. De kinderen kunnen lekker spelen in het zandhuisje midden in de weide. Ook verzorgpony’s Zita en Neja kom je op Mariahout in de hei tegen. Zij vinden het heerlijk om door jouw geborsteld te worden! Je kunt een privé konijntje huren of lekker knuffelen met de konijntjes in de knuffelschuur.

Meehelpen op de boerderij

Elke ochtend gaat Boer Jos de dieren voeren, als je het leuk vindt mag je hem komen helpen! Ook kun je in de buurt van de boerderij pony rijden. Dat kan namelijk op een nostalgische locatie met persoonlijke begeleiding. Wil je je eigen pony meenemen op vakantie, ook daar hebben ze een plaatsje voor op de boerderij! Jullie kunnen ook een tochtje te maken met een oldtimer tractor met huifkar.

Boerin Lilian vindt het heerlijk om haar gasten te verwennen. Ze brengt jullie graag ’s morgens heerlijke versgebakken broodjes of een uitgebreide ontbijtmand. In de gerenoveerde oude Veldschuur kun je in het ochtendzonnetje genieten van een kopje koffie of thee. Op het terras aan de voorkant van de boerderij kun je genieten van een lekker stukje taart of een heerlijke lunch.

In de omringende bossen kun je lekker wandelen. Met de bolderkar en picknickmand kun je samen op pad! Ook voor geo-caching kun je in de omgeving terecht. Houden jullie van fietsen? Mariahout in de Hei grenst tevens aan de Knooppuntenroute bij knooppunt nummer 26. Ook mountainbikers kunnen zich uitleven met de aangrenzende mountainbike route. Ze verhuren bij de boerderij tevens ook elektrische loopfietsen!

Méér dan alleen BoerenBed

Alpacaboerderij In de Hei is veel meer dan alleen een BoerenBed-camping. Zo hebben ze ook nog andere overnachtingsmogelijkheden, namelijk een mooie bed and breakfast en unieke tiny houses. Ook kun je er vergaderen en leuke activiteiten ondernemen, zoals een alpacawandeling, E-loopfietsen of klootschieten.

Voor meer informatie over deze boerderij verwijzen wij je dus graag naar onze pagina over In de Hei!

Leuke dingen om te doen vlakbij Mariahout

Met warm weer ben je binnen vijftien minuten bij Strandbad Enode in Nuenen. Voor wat meer avontuur vind je recreatiepark Billy Bird Park Hemelrijk op ongeveer twintig minuten rijden. Ook de Efteling en Beekse Bergen zijn in een half uurtje te bereiken. In het dorpje Nuenen Van Gogh village vind je het museum Vincentre over het leven van Vincent van Gogh met de daarbij horende wandel en fietsroutes.

Visliefhebbers kunnen terecht bij de nabijgelegen visvijver in Lieshout én bij het Wilhelminakanaal. Neem ook eens een kijkje bij de Lourdesgrot in het dorp. Deze vind je naast het kerkplein en is een kopie van de originele grot in Lourdes. Het Openluchttheater naast de grot is zeker een bezoekje waard, het programma is op de boerderij aanwezig. Toch zin in een terrasje of middag winkelen? Dan is Eindhoven, ’s- Hertogenbosch of Helmond eenvoudig te bereiken vanaf Mariahout in de Hei.

Nog veel meer informatie over Mariahout op Wikipedia.

Mariahout
Noord-Brabant

BoerenBed Mariahout in de Hei

  • Schaapsdijk 6, 5738 RR Mariahout
  • boerenbed.nl
  • Honden zijn welkom

Naar de website