Hoeve Ravenstein

Card image cap

Baarn
Utrecht

Hoeve Ravenstein

Naar de website

Hoeve Ravenstein: een sfeervol familiebedrijf in ‘t Gooi

Hoeve Ravenstein is een eeuwenoude, monumentale boerderij middenin het Gooi, op Landgoed Groeneveld in Baarn. De voltallige boerenfamilie, inclusief aanhang, ontvangt je graag in hun prachtige boerderijwinkel, het knusse Boerderijcafé met een gezellig Boerderijterras, of voor je vergadering, familiedag of feestje gecombineerd met leuke activiteiten.

Boerderijwinkel in Utrecht met ruim assortiment

Op het boerenerf, vind je de prachtige Boerderijwinkel van Hoeve Ravenstein. Die zij zelf overigens ook graag een ‘duurzame supermarkt’ noemen. Duurzaam, omdat er bij hun producten geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of groeihormonen. Supermarkt vanwege het wel zéér uitgebreide assortiment….maar dan zónder de bijbehorende hectiek of wachtrij bij de kassa. Èn met persoonlijke service natuurlijk!

hoeve-ravenstein-boerderijwinkel-rustig-winkelen

Rundvlees van de boer

Het rundvlees van de mooie Belgisch Witblauwe runderen is na een welverdiend, diervriendelijk leven op de boerderij verkrijgbaar in de Boerderijwinkel van Hoeve Ravenstein. ‘s Zomers staan ze lekker in de wei, ‘s winters in een warme ruime stal en kalfjes blijven gewoon bij hun moeder. Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in de stallen of de weilanden rondom de hoeve.

hoeve-ravenstein-boerderijwinkel-duurzame-booschappen

Behalve rundvlees vind je nog veel meer in het assortiment bij Hoeve Ravenstein, zoals kip, vis, wild en gevogelte, maar ook brood, zuivel en kaas en lekkere streekproducten. Natuurlijk ontbreken ook verse groenten en fruit niet aan het geheel. Uit eigen moestuin natuurlijk! En wat dacht je van honing uit de eigen bijenkasten? Op vrijdag en zaterdag worden in de Boerderijwinkel ook nog eens zèlf noten gebrand. Dit is nog eens uniek kopen bij de boer!

hoeve-ravenstein-dikbilkoeien

Boerderijwinkel met glutenvrije producten in ‘t Gooi

Aan iedereen wordt gedacht bij Hoeve Ravenstein! Met meer dan 1500 glutenvrije producten is het certificaat ‘Glutenvrij’ meer dan verdiend. De glutenvrije producten vind je in een aparte afdeling van de winkel. Ook in het Boerderijcafé kun je glutenvrij van wat lekkers genieten.

In de Boerderijwinkel kun je ook nog terecht voor voedingsadvies, proeverijen en er is zelfs een maandelijkse glutenvrije markt. Klanten komen van heinde en verre speciaal naar Hoeve Ravenstein voor hun uitgebreide glutenvrije assortiment en deze bijzondere markt.

glutenvrij

In de Boerderijwinkel kun je ook nog terecht voor voedingsadvies en proeverijen. Klanten komen van heinde en verre speciaal naar Hoeve Ravenstein voor hun uitgebreide glutenvrije assortiment.

hoeve-ravenstein-grote-durzame-winkel

Kun jij nu níet naar Hoeve Ravenstein komen? Geen probleem! Dan komt deze boerenfamilie gewoon naar jou! Binnen een straal van 15 km bezorgen zij twee dagen per week aan huis. En óók in de webshop vind je een glutenvrije afdeling.

Behalve glutenvrij vind je bij Hoeve Ravenstein ook nog honderden andere allergenenvrije producten, zoals lactose-, melk-, suiker- en notenvrije producten.

De feestdagen door met Hoeve Ravenstein

Iedere eerste zondag van de maand (van mei tot en met oktober) vindt de Boeren Zondagmarkt plaats. Vanaf eind november mogen kinderen hun schoentje komen zetten. En zodra Sinterklaas het land weer verlaten heeft, kun je dan nog een Kerstmarkt, een kerststal met wensboom en een oliebollenfeest verwachten.

En ook met de feestdagen wordt weer aan jouw glutenvrije dieet gedacht, met onder anderen glutenvrij kerstbrood, speculaas, pepernoten en oliebollen natuurlijk.

Van de vele speciale, lekkere en bijzondere streekproducten kun je mooie geschenkpakketten laten maken. Voor de zakelijke markt is zelfs een speciaal kerstpakket samengesteld. Weet je niet precies wat je wilt geven? Dan is een cadeaubon van Hoeve Ravenstein een mooi alternatief. Deze is namelijk onbeperkt geldig en zowel in de Boerderijwinkel als in het Boerderijcafé te besteden.

Koffie met gebak in het Boerderijcafé

Heb je na het boodschappen doen in de Boerderijwinkel trek in wat lekkers? Loop dan binnen in het Boerderijcafé en geniet van een kopje koffie of thee met gebak, andere lekkernijen of een boerenijsje.

hoeve-ravenstein-terras

Ook ben je hier van harte welkom na je wandeling over Landgoed Groeneveld, waar zich ook nog eens een kasteel bevindt….de buren van Hoeve Ravenstein! Ook Paleis Soestdijk ligt op een steenworp afstand.

hoeve-ravenstein-hooitas

Wat staat er op de agenda bij Hoeve Ravenstein?

Veel! Behalve de vele gezellige markten, begint het jaar al goed in april. Deze maand is omgedoopt tot de Jonge Dierenmaand. Want behalve van de koeien en kalfjes, die deze maand het weiland weer in mogen, kun je dan van nog véél meer diertjes genieten. Kom op kraamvisite in de kraamstal bij de konijnen, cavia’s, kippen, geiten en schapen en bewonder hun schattige kleintjes. Ook is er een hele lieve ezel.

hoeve-ravenstein-diertjes-eten-geven

Het plukseizoen begint eind april met tulpen plukken. Vanaf juni is de rest van de pluktuin geopend en kun je hier zelf een prachtig boeket bloemen samenstellen of je eigen kruiden oogsten. Verder staat het Lathyrus Festival begin juli geheel in het teken van Nederlands mooiste bloem.

Vergaderen in het weiland of diner in de moestuin?

Ja, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan! Er zijn diverse ruimtes voor groepen bij Hoeve Ravenstein. Zo is er de Hooitas, een afgesloten ruimte, waar je ‘s zomers ook buíten bij kunt betrekken. Of de Zichtstal. De naam zegt het eigenlijk al: dit is de ruimte boven de koeienstal, bereikbaar via een trap. Vanaf hier kijk je letterlijk op de koeien neer!

hoeve-ravenstein-vergaderen-bij-de-boer

En last but not least: gewoon ergens op het erf! Wat dacht je van vergaderen in de weilanden, met aansluitend een barbecue? Ja, óók in het weiland  dus! Of een lunch of diner in de moestuin? Een lekkere high tea behoort ook tot de mogelijkheden. Tussendoor kun je een heerlijke wandeling maken over het landgoed of door het bos. Of boek één van de leuke activiteiten van Hoeve Ravenstein erbij. Zoals een ontspannen potje klompengolf!

Dit alles is natuurlijk niet alleen mogelijk voor de zakelijke markt. Heb je iets te vieren? Een verjaardag, familiereünie of jubileum? Vraag naar de mogelijkheden en Hoeve Ravenstein draait een compleet programma voor je in elkaar.

Speuren, golfen of een koe adopteren?

Maak van je bezoek aan Hoeve Ravenstein een compleet dagje uit door één of meer van de leuke activiteiten te doen. Ga bijvoorbeeld mee met een rondleiding over de boerderij. Voor kinderen is er zelfs een speciale kinderrondleiding.

Ook leuk voor kinderen: de boerderijspeurtocht! Door middel van leuke vragen en opdrachten ga je op ontdekking over het erf, langs de stallen en in de weilanden en maak je kennis met alle boerderijbewoners. Raad je het geheime woord? Dan krijg je ook nog eens een echt boerendiploma!

Speel het levensgrote koeienmemory of doe een rondje klompengolf. Ook kun je hier een kinderfeestje vieren!

Wil je het hélemaal uniek maken? Adopteer dan een koe! Je krijgt een officieel adoptiecertificaat van jouw koe en mag haar bezoeken zo vaak als je wilt. Verder krijg je twee keer per jaar een uitnodiging voor een Boerderijdag. Het is ook mogelijk een adoptiekoe aan iemand cadeau te geven, bijvoorbeeld voor een verjaardag. Dat noemen we nog eens flink uitpakken met een verjaardagscadeau!

Nog veel meer informatie over Baarn op Wikipedia.

Card image cap

Baarn
Utrecht

Hoeve Ravenstein

Naar de website