Lianko

Card image cap

Bekkevoort

Lianko

Prijzen en boeken

Logeren in het mooie Vlaams-Brabant

Lianko, in het dorpje Bekkevoort tussen Scherpenheuvel en Diest in België, is een actieve boerderij met een sfeervolle vakantiewoning uitgerust met twee appartementen op het domein Prinsenbos. Annick, Lieze en Kevin zijn de trotse bezitters van Lianko. Al 4 generaties lang teelt de familie Commers gewassen en verzorgen ze hun varkens. En vanaf nu zijn ze ook gastheer en gastvrouw op deze onwijs mooie locatie.

In 1822 was deze hoeve al een vakantieverblijf van de burgemeester van Diest. Het werd toen het Cluckers-kasteel genoemd. Een deel van de geklasseerde woning kwam leeg te staan en zocht een nieuwe invulling. Lieze, de schoondochter van de familie Commers opperde het idee om Lianko te creëren. Hiermee werd het domein Prinsenbos nieuw leven ingeblazen. Lianko is een combinatie van de namen Lieze, Annick en Kevin Commers. In januari 2021 openden ze de deuren voor iedereen die van de natuur, rust en gezelligheid in Vlaams-Brabant houdt.
Waar vroeger de varkens stonden zijn nu twee ruime appartementen gebouwd.

Opwarmen op De hooizolder

De Hooizolder is een royaal appartement met drie slaapkamers. Het verblijf beschikt over een ruime woonkamer, eettafel en een keuken. Er zijn twee mooie badkamers met regendouches en een privé infraroodcabine. Vanaf het balkon geniet je van het uitzicht op de basiliek van Scherpenheuvel.

Bubbelen bij het Biggenhof

Het Biggenhof is het appartement op de begane grond dat beschikt over een ruime woonkamer, eettafel en een keuken. Er zijn twee slaapkamers met elk een dubbele boxspring. Verder is er nog een mooie badkamer met inloopdouche (regendouche) en een apart toilet. En als trekpleister een eigen terras met jacuzzi!

Romantisch overnachten bij de boer

Overnachten bij de boer is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een romantisch onderonsje. Maar je zult versteld staan want Lianko is dus één van de vakantiewoningen op de boerderij waar je terecht kunt voor een rustig, romantisch en ontspannen verblijf. Een mooie wandeling of fietsroute in de omgeving? De dag afsluiten in de jacuzzi met een glaasje wijn of ontspannen in de infrarood sauna gevolgd door een wellnessdouche? Het kan hier allemaal!

Ook aan de kinderen is gedacht!

Kinderen zullen zich hier niet vervelen! Er is een zandbak, buitenkeukentje, een speeltoestel met een glijbaan, schommel en klimgelegenheid. Een leuk speelhuisje, traptractors, fietsjes, skelters, dartbord, voetbaltafel, tafeltennistafel en joules de boules baan. En voor wie het leuk vindt mag ook met de boer mee op de tractor om de alpaca’s en varkentjes mee eten te geven. Zoekdeboer is hier ook geweest.

Wie wonen er nog meer op het Prinsenbos?

Naast de familie Commers wonen er op het Prinsenbos in Bekkevoort ook heel wat dieren. Schaapjes, konijnen (Snoes en Snuffel), alpaca’s, ganzen, varkens en heel veel bijen!

Eropuit in de omgeving van Lianko in Bekkevoort

Uiteraard kun je de prachtige omgeving verkennen tijdens een heerlijke wandeling of fietstocht. Maar er is nog veel meer in de omgeving te doen. Voor wie de natuur wil verkennen via het water is het kanovaren over de Demer de moeite waard. Een bezoek aan de basiliek van Scherpenheuvel (Heilig Hartbeeld) en de Vlooybergtoren in Tielt-Winge mag zeker niet ontbreken.

Wil je er graag op uit met kinderen in de omgeving van Lianko?

Breng dan een bezoek aan de ijsboerderij in Bekkevoort, op deze boerderij bereiden ze zelf ijs van de verse melk van eigen koeien. Dat kan niet anders dan lekker zijn toch?! Tref je een keer een regenachtige dag? Dan is een bezoek aan de Park Molenheide – Saraland- een aanrader! Ze hebben hier een speeltuin met maar liefst 7500m2 binnenplezier en 3000m2 buitenplezier en voor wie graag wil zwemmen is er ook nog een zwemparadijs.

Zoekdeboer is erg enthousiast over deze locatie. Wij zijn hier zelf ook geweest ==> Lees hier onze blog.

Nog veel meer informatie over Bekkevoort op Wikipedia.

Sfeerimpressie

Andere boerderijen in de provincie

Er zijn geen andere boerderijen gevonden in deze regio

Card image cap

Bekkevoort

Lianko

Prijzen en boeken