Vughtse ijsboerderij

Hier vind je zelfgemaakt ijs, yoghurt en allerlei heerlijke streekproducten  

In het Brabantse dorpje Vught ligt de Vughtse IJsboerderij van Frans en Hannie. Zodra je het erf op loopt word je begroet door de koeien die op dat moment in de stal staan. Het kan ook zo maar zijn dat de dames even geen tijd hebben voor een begroeting omdat ze op de weide grazen. Ik geef ze groot gelijk! Gelukkig is daar Hannie die je graag welkom heet in haar boerderijwinkel.

Als je het hier niet vindt…

Terwijl Frans zorgt voor de koeien draait Hannie dagelijks ijs van de melk die ze ’s morgens vers uit de tank tapt. Ze maakt op ambachtelijke wijze heerlijk vers roomijs. Geen kunstmatige toevoegingen, gewoon puur ijs met pure ingrediënten. Op de vraag wat voor soorten ijs ze allemaal maakt opent Hannie de vriezer. Dan wordt al snel duidelijk waarom. Het is echt een zeer groot assortiment! Van….. tot ….. en. Stel, er zit een smaak niet tussen dan draait Hannie deze ook met liefde en plezier.

Naast het ruime assortiment aan ijs maakt Hannie ook zelf boerenyoghurt. Van naturel yoghurt tot yoghurt met fruit.

Boerderijwinkel met streekproducten

Verkopen ze bij de Vughtse IJsboerderij alleen ijs en yoghurt? Nee hoor, zodra je de boerderijwinkel binnenstapt zie je meteen dat er nog veel meer te koop is. Je kunt hier terecht voor kip, varkensvlees, biologisch rundvlees, boerenkaas, melk, jam, bakproducten, bier en diverse streekproducten.

De producten die in de boerderijwinkel in Vught liggen zijn bewust uitgekozen. Geen standaard producten maar producten met een verhaal. Zo verkoopt ze bijvoorbeeld volkoren worstenbrood, Wagyu burgers en worstjes.

Vier je feestje met ijs

Maak het feestje compleet met ijs uit de ijscokar. Bij de Vughtse IJsboerderij hebben ze een ijscokar die je kunt huren. Je kiest dan zelf met welk ijs jij je gasten wil trakteren. De keuze is reuze maar welke keuze je ook maakt, er is geen verkeerde want ze zijn allemaal lekker!

Maak indruk met een ijstaart

Met Pasen, Sinterklaas en Kerst maakt Hannie feestelijke ijstaarten. Er gaan ook met regelmaat geboorte-, babyshower-, bruids- en verjaardagtaarten de deur uit. Daar draait Hannie haar hand namelijk niet voor om. Ze zijn allemaal hartstikke leuk. En het is een keer wat anders!

Een kijkje in de keuken

Zou jij wel willen weten hoe een dag op de Vughtse IJsboerderije er aan toe gaat? Frans en Hannie geven je graag een rondleiding over de boerderij en de ijsmakerij. Natuurlijk sluiten ze een rondleiding af met een lekker ijsje.

In de buurt van de Vughtse IJsboerderij

De ijsboerderij ligt aan de Esscheweg. Een perfecte locatie voor een mooie fiets- of wandelroute. Je kunt er ook een dagje uit van maken. Heerlijk een rondje fietsen, ijsje eten op het terras en wat lekkers meenemen voor het diner en daarna de omgeving weer verder verkennen.

Je bent van harte welkom op de ijsboerderij van Frans en Hannie. Ze zien je graag verschijnen.

Nog veel meer informatie over Vught op Wikipedia.