WIEKS scharrelmelk

  • Westelbeersedijk 5, 5087 TK Diessen

WIEKS scharrelmelk

  • Westelbeersedijk 5, 5087 TK Diessen

Softijs smikkelen en snuffelen in de stallen bij WIEKS scharrelmelk

Zin in verse melk, de lekkerste kaas en ijskoud ijs? En wil je graag alle koeien die de melk geven bewonderen? Bezoek dan de boerderijwinkel en de open stal van melkveehouderij WIEKS scharrelmelk in het Noord-Brabantse Diessen!

De gezellige boerderijwinkel van Rik en Joke Lagendijk vind je aan de Westelbeersedijk, waar je heerlijke zuivelproducten kunt proeven. Daarnaast hebben Rik en Joke een moderne ecologische stal aan de Toekomstweg. De winkel en de stal liggen 1.500 meter van elkaar verwijderd en zijn lopend of fietsend eenvoudig te bereiken. Je kunt dus eerst de lieve koeien en kalfjes bekijken en vervolgens lekkernijen inslaan in boerderijwinkel WIEKS scharrelmelk.

Het begon allemaal 100 jaar geleden…

…toen Riks overgrootvader Wiek Lagendijk een melkveebedrijf startte aan de Toekomstweg. Dat was nog een flinke uitdaging, aangezien eerst de grond nog moest worden ontgonnen. Maar Wiek had het juiste besluit genomen, want nog steeds wordt er op de melkveehouderij volop melk geproduceerd. Rik en zijn vader, eveneens Wiek genaamd, besloten het bedrijf enkele jaren geleden te moderniseren. Daarom prijkt er nu een prachtige ecologische stal aan de Toekomstweg, waar de koeien nog prettiger wonen.

Een kijkje nemen bij de koeien

Bij melkveehouderij WIEKS scharrelmelk heb je de unieke kans om de bijzondere stal te bezichtigen. De koeien staan gezellig samen met de kalfjes in de stal of bij mooi weer in de wei. Ze worden met veel liefde verzorgd: dat zorgt voor blije koeien en de beste melk! Je kunt eerst aan de voorkant de stal en de koeien bezichtigen en vervolgens via de trap en loopbrug de stal van binnenuit bekijken.

Wanneer je Roos, Yvonne, Ria, Anke en de vele andere dames hebt bewonderd, kun je in de boerderijwinkel de verse zuivelproducten proeven die van de melk zijn gemaakt. Je weet precies waar de melk vandaan komt en dat smaakt extra goed.

Een boerderijwinkel voor grote en kleine lekkerbekken

In de sfeervolle boerderijwinkel WIEKS kun je onder andere romige yoghurt, WIEKS scharrelmelk en verschillende kazen kopen, allemaal gemaakt van scharrelmelk. Graskaas, mosterdkaas, kaas met zongedroogde tomaat, brandnetelkaas, bierkaas, truffelkaas…Waarschijnlijk heb je wel even de tijd nodig om een keuze te maken. Of je neemt natuurlijk van alles een stukje mee, zodat je een gevarieerde bourgondische kaasplank kunt maken.

Daarnaast zijn er heerlijke streekproducten te vinden, zoals biertjes, honing, jam en diverse cadeauartikelen. Ook is het mogelijk om glutenvrije producten te kopen in boerderijwinkel WIEKS, bijvoorbeeld smakelijke worstenbroodjes. Moet je iets langer reizen of neem je vrienden uit het buitenland mee naar de boerderijwinkel? Dan kan de kaas vacuüm worden verpakt. Zo weet je zeker dat je thuis kunt genieten van verse scharrelkaas.

De lekkerste tap van Noord-Brabant: de softijstap!

Een bezoek aan de stal en de boerderijwinkel is niet compleet zonder een zelfgetapt softijsje. Je vindt naast boerderijwinkel WIEKS namelijk een heus softijsapparaat. Het spreekt voor zich dat het ijs is gemaakt van WIEKS scharrelmelk. Ook wanneer de boerderijwinkel dicht is kun je een koel ijsje tappen, dus plan tijdens je wandel- of fietstocht zeker een pauze bij de boerderij in. De softijsjes zijn ook geschikt voor iedereen die glutenvrij eet, want er zijn glutenvrije hoorntjes beschikbaar.

Verken de omgeving van WIEKS scharrelmelk

Een bezoek aan boerderijwinkel WIEKS en de open stal kan worden gecombineerd met een leuke activiteit in de buurt. Er is in de omgeving van het Noord-Brabantse Diessen namelijk genoeg te beleven!

De groene omgeving van WIEKS scharrelmelk is perfect voor het maken van wandelingen. Geniet bijvoorbeeld van de natuur in natuurreservaat Diessens Broek. Het gebied is vooral voor vogelaars een paradijs, want je kunt hier geweldig goed weidevogels spotten.

Ook kun je een bezoek brengen aan roofvogelpark Topvogel, dat in de buurt van WIEKS scharrelmelk ligt. In dit natuurgebied vliegen maar liefst 22 roofvogels en uilen rond. Het natuurlijke gedrag van de dieren staat centraal en de vogels worden goed verzorgd. Er zijn workshops te doen, demonstraties te bekijken en je kunt de educatieve bezoekersruimte bezichtigen.

Wil je meer dan alleen vogels aanschouwen? Dan is het avontuurlijke Safaripark Beekse Bergen een aanrader. Dit is je kans om in Nederland oog in oog te staan met wilde dieren, zoals panters, neushoorns en olifanten.

Een bezoekje aan het bruisende dorpje Hilvarenbeek met de “Vrijthof” mag natuurlijk ook niet ontbreken. En voor de bierliefhebbers is Bierbrouwerij De Roos een aanrader. Dit is namelijk de enige authentieke dorpsbrouwerij van Nederland.

Ook een middagje in de stad behoort tot de mogelijkheden. Ten noordwesten van Diessen ligt het gezellige Tilburg. Drink hier iets lekkers bij Stadsbrouwerij 013, struin door de gezellige straatjes of bezoek Doloris’ Meta Maze, het grootste kunstdoolhof ter wereld. Ook vind je in deze Noord-Brabantse stad verschillende musea, zoals het moderne kunstmuseum De Pont of het Textiel Museum.

Er zijn dus genoeg redenen om boerderijwinkel WIEKS en de open stal met een bezoekje te vereren: verse lekkernijen, softijs, lieve koeien, een hartelijk ontvangst van Rik en Joke en veel te doen in de buurt. De stal is elke dag te bezichtigen en de boerderijwinkel is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Dat zijn dus de ideale dagen om WIEKS scharrelmelk te bezoeken.

Nog veel meer informatie over Diessen op Wikipedia.

Andere boerderijen in de provincie Noord-Brabant

Noord-Brabant
Topper