Zoekdeboer logeert bij…. De Regge-Vallei

Wat een mooi stukje Nederland zijn we nu terecht gekomen! Prachtige glooiende heuvels, weids uitzicht en vooral heel veel boeren. Dit is het eerst wat bij me opkomt als we steeds dichterbij onze vakantiebestemming komen. Via enkele tussendoorweggetjes komen we aan bij De Regge-Vallei in Den Ham.

Kinderrondleiding

We worden vriendelijk ontvangen door gastvrouw Laura. Ze begroet ons, maar spreekt ook meteen de kinderen aan. “Zullen we beginnen met de kinderrondleiding?” Daarop knikken de kinderen meteen ja! Want na zo’n autorit willen de kinderen maar al te graag weten waar ze de komende dagen mogen spelen. We beginnen bij de schuur waar allerlei skelters en fietsjes staan, daarna lopen we door naar de grote schuur die vroeger een opslag voor de tractoren was en waar nu een grote gezamenlijke binnenruimte is gecreëerd. Ideaal, vervelen is hier niet nodig! Er is een grote ballenbak, tafeltennistafel, biljart, tafelvoetbal, trampoline en heel veel speelgoed. Terwijl de kinderen al enthousiast aan het spelen zijn, vraagt Laura of ze nog meer willen zien. We lopen samen naar het speeltuintje met trampoline, rekstokken, schommels, en een glijbaan. En kijk daar… een échte ooievaar met jonkies. Ik snap wel dat deze ooievaar dit plekje uit heeft gekozen. Wat een uitzicht!

Speeltuin met speelhuisje, glijbaan, rekstokken, trampoline en schommels
Allerlei fietsjes en skelters

Ideale vakantie met kinderen

Terwijl Laura ons de glampingtenten, boerderijappartementen, en de andere kampeerplekken laat zien vermaken de kinderen zich uitstekend. Wij hebben dus even onze handen vrij om de spullen uit te pakken. We boffen met het weer, het is zonnig en kunnen lekker buiten eten. Proost op een mooi weekend! Daar komen de kinderen aangerend. “Mama, we hebben nog meer ontdekt! We hebben zelfs een hut en een voetbalveld gevonden.” Wij kijken elkaar aan en zeggen “Ja, dit gaat helemaal goedkomen hier!” Na het eten nog even een lekker ijsje halen in het winkeltje en dan is het bedtijd voor de kinderen.

Hutten bouwen
Uren lang plezier in de ballenbak
De boerderij met rustpunt en winkeltje
2- persoons glampingtenten

Bootje varen over de Regge

De weersvoorspelling zien er niet zo goed uit, maar we profiteren toch nog maar even van de momenten dat het droog is. Als je dan toch hier bent, dan wil je natuurlijk wel iets op het water doen. Bij Vakantiepark Mölke in Zuna hebben we een sloep gehuurd. Het park ligt direct aan de Regge. De wolkenlucht werkt niet echt mee maar ow, wat is het hier mooi. De foto’s zijn wat somberder vanwege de lucht maar in het echt is het écht een plaatje!

Met een sloep over de Regge in Twente
Wat een plaatje, varen over de Regge

Friesland Campina Opendagen

Vandaag worden er vanuit Friesland Campina Opendagen georganiseerd bij verschillende boeren. Een bezoekje aan de Campina Opendag kunnen wij natuurlijk niet overslaan! Wij zijn bij Melkveebedrijf Lugtenberg In Luttenberg geweest. De kinderen en wij hebben veel geleerd. Weetjes zoals hoeveel liter water drinkt een koe? Hoeveel tanden heeft een koe? Hoe zwaar weegt een koe kwamen aan bod. En… we hebben koeien mee naar huis genomen. Nee, wees maar niet bang, geen echte koeien, maar onze kinderen waren geschminkt als koe.

Boerderij memory: wat maak je van melk
Allerlei leuke spelletjes waaronder kruiwagenrace

We sluiten ons heerlijke weekend af met een plons in het zwembad

In de omgeving zijn ontzettend veel dingen te doen. In de binnenruimte staat een rek vol met folders van uitjes in de buurt. Van aardbeien plukken, bezoek aan de wijnboerderij tot aan zwemmen. Je zult je hier dus niet snel vervelen! Wij sluiten ons weekend af met een knuffel aan de kuikentjes en een bezoekje aan het zwembad van

Kuikentjes aaien