vakantiepark-molenwaard-in-ottoland-

Zoekdeboer logeert bij…. Vakantiepark Molenwaard

Deze herfstvakantie logeren wij op Het Fien en Teun park in het Groene Hart in Zuid-Holland. Fien en Teun ook wel bekend als het boer en boerinnetje. Fien en Teun hebben een eigen tv-programma en er zijn allerlei liedjes te vinden op Spotify. En deze vakantie gaan wij ze live ontmoeten… de kinderen kunnen niet meer wachten!

We overnachten op Vakantiepark Molenwaard. Het is geen boerderij maar… je leert er wel heel erg veel over de boerderij. Je kunt het ook wel zien als een vakantie met een educatief tintje. En naast dat ze hier veel leren is het ook nog een walhalla voor kinderen onder de 8 jaar. Je mag onbeperkt een bezoek brengen aan het Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers wat op +/- 9 km van het vakantiepark ligt, er zijn allerlei speeltuintjes, er is een actief animatieteam en er is ook nog een grote overdekte speelschuur.

Avonturenboerderij Molenwaard bestaat al sinds 2018. En sinds mei 2022 is het vakantiepark geopend. Alles is dus nog nieuw. Het park is nog volop in ontwikkeling. Zo komt er binnenkort een complete stoeterij bij. Maar wij gaan nu eerst ontdekken wat er nu allemaal al te doen is!

Natuurlijk hebben wij al de nodige voorbereiding gedaan. We hebben de leuke filmpjes gekeken, de liedjes al vaak geluisterd dus de sfeer zit er al helemaal in. En… we hebben natuurlijk ook de geweldige welkomstboodschap van Fien en Teun goed beluisterd. Ik zal hierover niks verklappen, want die moet je zelf gewoon bekijken. Zo leuk gedaan. Bij onze kinderen viel het goed in de smaak!

Op de boerderij, kun je altijd lekker spelen, op de boerderij, alles is zo heerlijk daar

Onderweg luisteren we via Spotify de liedjes van Fien en Teun. De kinderen zingen luidkeels mee op de achterbank. Hoe leuk is dat? Voordat we het in de gaten hebben zijn we er al. We komen aan bij de receptie, helaas zijn we wat later en is het al donker maar zo blijft het een verassing wat er allemaal te doen is. De kinderen krijgen van een vriendelijke dame achter de receptie een boerenpaspoort met allerlei leuke opdrachten. De huisjes hebben allemaal een eigen kleur. Wij hebben een geel huisje dicht bij de speelschuur, de kruidenier. De complete vijver is volledig omheind, dat is wel fijn. De tafel en bedden zijn gedekt. Alles is in stijl. Dat we op het Fien en Teun park zijn zullen we niet snel vergeten. De leuke dekbedden, de bordjes, bekers etc. overal zie je Fien en Teun terug. Wij verblijven in een Waterlodge. We hebben een gezellig balkonnetje en we worden vriendelijk begroet door de eendjes. De kinderen geven de eendjes nog wat eten. Dan is het toch echt tijd om te douchen en te gaan slapen in het Fien en Teun bed. Maar dat is wel moeilijk want wat voor leuks zal er allemaal zijn?…… De kinderen kletsen nog even en vallen in slaap, want zoals Teun al zei op het voorbereidend filmpje we gaan snel slapen dan is het eerder morgen.

vakantiepark-molenwaard-logeren

Fien en Teun parade

De kinderen zijn al vroeg wakker want die willen natuurlijk op ontdekking. We starten de dag met het helpen op de boerderij. Wat horen we nu? Het liedje zonder tekst… En daar komen Fien en Teun voorbij op hun praalwagen. Alle kinderen worden “gewekt” door Fien en Teun. Het feest kan beginnen! We gaan even fruit eten en dan is het knutseltijd alle kinderen krijgen een knutselpakketje en mogen hiermee zelf een voederpoppetje maken.

Op naar het Avonturenpark

Na de lunch vertrekken we met de auto naar Avonturenboerderij. Als gast mag je namelijk onbeperkt gebruik maken van het Avonturenpark. Bij de entree krijgen de kinderen een speurtocht. In de speurtocht zitten educatieve vragen verstopt. Ze hebben een variant voor kinderen die kunnen lezen en kinderen die nog niet kunnen lezen. Overal vind je grote borden waar informatie op staat. Zo heb je bijvoorbeeld bij de molen informatie over de doeken. Wanneer draait de molen met doeken en wanneer zonder. En… het antwoord op één van de vragen staat hier ook. “Hoe heet een molen zonder doeken?” Weet jij het? Na een bezoek aan dit park weet je dit zeker!

Aangezien we toch nog wel een keer terug komen hebben we ruim de tijd om overal op ons gemak eens rond te kijken. Als je echt alles op één dag wil doen, dan heb je wel echt tijd te kort. Er zit zoveel verwerkt in Avonturenboerderij Molenwaard. Wij houden het vandaag bij ponyrijden, mennen met stip de pony, plantje zaaien, koeien melken, kijken bij de konijnen, kippen, varkens etc. op …. En al het andere bewaren we voor de volgende keer.

Zo, wat een dag, even bijkomen achter de TV en ja hoor… Fien en Teun heeft hier een eigen zender dus ook hier kijken ze weer enthousiast verder.

Fien&Teun, Sebastiaan, Rosa, Mike &Molly, Stip en Pim je vindt ze hier allemaal

Nu de kinderen inmiddels écht fan zijn is het natuurlijk wel erg leuk om ze te verwennen met iets leuks uit het winkeltje. Ze hebben volop keus van knuffels, boekjes, bestek, lolly’s tot aan laarsjes. Ze kiezen allemaal voor een leuke knuffel en natuurlijk mag het vriendenboekje van Stip en een leuk leesboekje niet ontbreken. De souvenirwinkeltjes vind je zowel op de Avonturenboerderij Molenwaard als op het Vakantiepark Molenwaard.

Lekker los in de binnenspeeltuin

En dan is het tijd om de speelschuur te ontdekken. Een indoorspeeltuin met glijbaan en ballenbak. Voor de echte kleintjes is er een apart gedeelte met een glijbaantje. Er staat een foodtruck waar je wat drinken en wat lekkers kunt halen. En ook hier weer alles in Fien en Teun stijl! De koffie en de boeren appeltaart is erg lekker als je het ons vraagt! Kortom, er is genoeg te doen voor de kinderen, die zullen zich hier echt geen moment vervelen.

Lekker aanschuiven bij het ontbijtbuffet

Wat een feest vandaag! We hebben we een plekje gereserveerd voor het ontbijtbuffet. In het restaurant staat het buffet opgesteld er is van alles van pannenkoekjes, broodjes, yoghurt, Fien en Teun sap. Het is een zeer uitgebreid buffet. Met lekkere broodjes, roerei, gekookt ei, rosbief, ham, verschillende soorten kazen. Pasta, Ook mag je onbeperkt gebruik maken van het drinken. Koffie & thee, melk, verse jus d’ orange , Fien en Teun sap. Lekkere broodjes, croissants, koffiebroodjes. Tijdens het eten komen Fien en Teun langs voor een foto. En kijk daar… daar komen ook Mike en Molly langs.

Ook in de omgeving is er van alles te doen!

Op Maandag is het “rustdag” voor het animatieteam er zijn dan natuurlijk wel de leuke welkomstshows. Een mooi moment om ook de omgeving in Het Groene Hart in Zuid-Holland te ontdekken. Het is vandaag een regenachtige dag en het waait hard dus perfect voor een bezoek aan zwembad Caribabad. Een tropische zwemparadijs met interactieve glijbaan met snelheidsmeter, LED verlichting en diverse audio en visuele effecten.

We zijn hier een hele week geweest dus we hebben ontzettend veel gedaan. Zo zijn we op de fiets naar Avonturenpark Molenwaard geweest, hebben we een bezoek gebracht aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk, diverse boerderijwinkels bezocht. Je hoeft je hier zeker niet te vervelen! De tijd is echt voorbij gevolgen.

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad! Wil jij hier binnenkort ook genieten? Ga dan naar de website van Vakantiepark Molenwaard. Wil je graag alleen een bezoek brengen aan Avonturenboerderij Molenwaard? Boek dan hier je tickets.