Boerderijwinkel ‘t Koehotel

Het adres voor streekproducten in Noord-Holland

In het Noord-Hollandse dorpje Zuidschermer ligt de klimaat neutrale boerderij van familie Kregel en van der Helm. Twee generaties werken samen om deze duurzame melkveehouderij te runnen. Dat is waar ze trots op zijn. En dat mag! In de boerderijwinkel verkopen ze allerlei producten van de boerderij maar ook van collega boeren uit de buurt. Elk product heeft een eigen verhaal. Dit verhaal vertellen ze graag, want duurzaamheid en kwaliteit staat bij Boerderijwinkel ‘t Koehotel op nummer één. Het enthousiasme waarmee ze dit uitdragen dat is wat bijdraagt aan de beleving als je hier je producten koopt. Je moet er gewoon eens binnen stappen om het te ervaren.

Boerderijwinkel vol met prachtige producten.

Als je in Noord-Holland bent dan moet je natuurlijk eens de Beemster kaas proeven. Nou die hebben ze hier genoeg! Van jong, belegen tot aan oud. Kaas met verschillende soorten kruiden, ze hebben het allemaal! Naast de échte Beemster kaas verkopen ze ook diverse seizoensgroenten, fruit en bloemen. Ook kun je in de boerderijwinkel terecht voor vers vlees, verse boerenyoghurt en Kefir. Gezonde fruitsappen, jammetjes en lekkere kaasdippertjes. Een biertje en een nootje en je kaasplank is compleet.

Geef een pakket vol met lekkers cadeau

Wil je graag iemand verwennen met wat lekkers uit de boerderijwinkel? Lieke maakt met liefde en plezier een mooi verassingspakket, zodat jij iemand anders kunt verwennen met heerlijke producten van de boer. In de boerderijwinkel staan al diverse cadeau pakketten klaar maar een pakket op maat kan natuurlijk ook.

Kerstbomen

Kerst, zonder kerstboom is geen Kerst, toch? Bij Boerderijwinkel ’t Koehotel zijn ze jaarlijks altijd vroeg in de Kerststemming vanwege de verkoop voor de kwalitatieve Nordmann kerstbomen. Kijk eens rond, en kies de mooiste uit die bij jou past.  Ze organiseren rondom deze periode ook altijd een kerstmarkt. Leuk wat inspiratie opdoen en lekkere hapjes proeven. Dus zin in een gezellig uitje, bezoek dan zeker eens de kerstmarkt. Gewoon lekker bij de boer!

Boerderijwinkel in Zuidschermer én een stalletje in Oudendijk of online kopen bij de boer

Dagelijks zet Lieke haar stalletje met groenten, fruit en eieren langs de weg. Zodat je ook aan de Dorpsweg 84 in Oudendijk terecht kunt voor de boerenboodschappen van Boerderijwinkel ’t Koehotel.

Wil je graag thuis genieten van de producten van Boerderijwinkel ’t Koehotel maar ben je niet in de gelegenheid om het op te halen? Het is ook mogelijk om producten online te bestellen en thuis te laten bezorgen (Zoals in Stompetoren, Ursem, De Goorn, Avenhorn, Grosthuizen, Oudendijk of andere dorpen binnen een straal van 10km)

Klimaat neutrale boerderij

De boerderij van Boerderijwinkel ’t Koehotel is niet zomaar een boerderij! Zo zetten ze hier koeienpoep en-plas om in elektriciteit. Ja, echt waar! Mest en gier, nette woorden voor koeienpoep en -plas, maken samen ammoniak. Daar heeft boer Sjoerd iets tegen gevonden: een vergister die het gas opvangt en omzet in elektriciteit. Véél elektriciteit. En ook nog warmte én een restproduct waarop de koeien heerlijk in de stal liggen. Dit is één van de dingen die ze doen op de boerderij om hun bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de boerderij, maar er is nog veel meer. Lieke plaatst regelmatig leuke berichten op social media en neem je mee in het verhaal. Erg leuk om te volgen!  Want wat is nu precies het verhaal achter het product, en hoe wordt ervoor gezorgd dat het product van de beste kwaliteit is?

Enthousiast geworden over deze boerderij en boerderijwinkel? Neem dan zeker eens een bezoekje zullen ze leuk vinden!

Nog veel meer informatie over Zuidschermer op Wikipedia.