BoerenBed Hoeve den Overdraght

Card image cap

Poperinge

BoerenBed Hoeve den Overdraght

Naar de website

Luxe kamperen bij de boer bij BoerenBed Hoeve den Overdraght

Kom tot rust waar de soldaten vroeger ook tot rust kwamen

Op de boerderij van Boer Flip en Ann kom je echt tot rust. Vroeger kwamen hier zelfs de soldaten naar deze Hoeve om uit te rusten. De boerderij is rond 1850 gebouwd met het typische vlaamse dak. De naam Overdraght betekende vroeger een aanlegplaats, een kade langs bevaarbare waterlopen waar men tol moest betalen om te mogen varen. Filip en Ann zijn inmiddels alweer de 3e generatie die mogen genieten van deze prachtige locatie. Dat doen ze niet alleen. Ze laten jou er ook van mee genieten!

BoerenBed Hoeve Den Overdraght is gelegen in Westhoek, het ligt dicht bij de kust en het leunt ook nog eens tegen de Franse grens aan. Een ideale plek om even bij te komen van alle hectiek in het dagelijks leven. Back to basic maar toch luxe. Op deze boerderij hebben ze namelijk geen elektriciteit en WIFI en dat is lekker want, dan kun je je telefoon echt even wegleggen en genieten van elkaar. Geen wifi en elektriciteit klinkt als geen luxe maar geloof me, als je een BoerenBed tent binnenloopt zie je dat dat het wel echt luxe is. Je slaapt hier namelijk op echte bedden.

boerderijvakantie-boerenbed-hoeve-de-pippert6

Wakker worden met een glas heerlijke verse romige melk

BoerenBed Hoeve den Overdraght is ondertussen uitgeroeid tot een mooi landbouwbedrijf met voornamelijk Jerseykoeien. De Jerseykoeien staan bekend om hun romige melk. ’s Morgens genieten van verse melk van de prachtige Jersey koeien van deze boerderij is dus helemaal niet zo gek hier! In het boerderijwinkeltje verkopen ze ook typische streekproducten en ’s werelds beste bier van de St. Sixtus Abdij!

hoeve-overdraght-boerderijvakantie-zonder-stroom-genieten

Vuur, vuur en nog eens vuur

Liefhebbers van een vuurtje maken kunnen hier hun hart ophalen. In het midden van je knusse tent staat een mooie houtkachel. En deze is dus níet alleen om je tent te verwarmen….maar ook om op te koken! Van water voor koffie en thee en een gebakken eitje bij het ontbijt, tot soepen en schotels voor het diner.

Naast je veranda met picknicktafel en ligstoelen staat een buitenkoker, de zogeheten BakBecue, zodat je ook de hele avond buiten kunt genieten van een heerlijke zelf gekookte maaltijd, de boerenbuitenlucht, de ondergaande zon, de boerderijdieren en je gezelschap. Kaarsen en olielampen zorgen voor de verlichting.  Als dat geen sfeer is….

Plezier voor de kinderen!

De luxe BoerenBed safaritenten staan in een boog rond het speelveldje opgesteld waardoor je de kinderen makkelijk in het oog kunt houden. De kinderen vermaken zich wel op de trampoline, met de kruiwagens, de skelters, in de zandbak of op de schommels. Vanuit het terras van je tent kun je heerlijk achterover leunen in de heerlijke handstoelen. Terwijl jij lekker het genieten bent van je vakantie zul je Boer Filip eigenlijk altijd wel aan het werk zien want er is genoeg te doen op de boerderij! Boer Filip legt je graag uit wat hij zoal op een dag allemaal doet. En hij loopt ook graag even met jullie naar de weides, grenzend aan de Poperingevaart, om de dieren van dichtbij te bewonderen. Tijdens de rondleiding vertellen boer Filip en boerin Ann je uitgebreid over de zeldzame schapenrassen en hun specifieke kenmerken. Een creatieve workshop toont wat je zoal met wol kan doen.

Gezellig samen rond het vuur een soepje maken, of samen met boerin Ann cupcakes maken. Er is genoeg te doen en juist dingen die je thuis niet zo vaak doet, zijn hier vanzelfsprekend.

Kamperen op de boerderij met een boerenzwembad

Kamperen op de boerderij is leuk, heel leuk zelfs! Als het warm is dan ben je ook wel even toe aan wat verkoeling. Bij BoerenBed Hoeve den Overdraght hebben ze hier een oplossing voor bedacht. Ze hebben volledig in stijl een boerenzwembad gemaakt. Het boerenzwembad met natuurlijk gezuiverd water met een afmeting van 15 x 20 meter en 1.80 diep is dé perfecte plek om in de zomer even heerlijk af te koelen.

hoeve-overdraght-boerderijvakantie-buiten-zwembad-boerenbad

Samen met je paard op vakantie

Op reis met je paard en op zoek naar een plaatsje? Buur Fabien geeft jullie paard de perfecte overnachting. Er zijn mooie ruiterpaden met fantastische uitzichten. En dan hebben ze nog een leuke boer. Namelijk Buurvrouw Pat. Bij Buurvrouw Pat van het Ezelpad mag je meehelpen met het verzorgen van de ezels. Ze leert je graag alles over deze lieve viervoeters.

In de omgeving van BoerenBed Hoeve den Overdraght

Poperinge is de ideale uitvalsbasis voor een wandel- of fietstocht. Vanuit de hoogste berg in de Westhoek, de Kemmelberg (bekend van de wielerklassiekers!) heb je prachtige panorama vergezichten naar Frankrijk! Voor kinderen is er genoeg te doen: wat dacht je van een bezoek aan het Hopmuseum, de KinderbrouwerijKasteel Beauvoorde of kabelbaan Cordoba.

Zijn de kinderen fan van K3, Bumba en Kabouterplop? Dan is een bezoek aan Plopsaland zeker de moeite waard! Waaghalzen kiezen misschien liever voor het attractiepark Bellewaerde. Ontdek ook eens de vele sportieve mogelijkheden van het brede strand van De Panne! Je kunt hier o.a. strandzeilen en kitesurfen. Vlakbij, in de Dumontwijk, kun je dezelfde cottagestijl als aan de Noord-Franse kust opsnuiven. Ook kun je natuurlijk de grens oversteken naar Frankrijk en de rijke maritieme geschiedenis van Duinkerke gaan ervaren. Of bezoek Rijsel (Lille), een veelzijdige stad met een buitengewoon historisch erfgoed. Beiden op een uurtje rijden van BoerenBed Hoeve den Overdraght. Genoeg te ontdekken dus!

Nog veel meer informatie over Poperinge op Wikipedia.

Sfeerimpressie

Andere boerderijen in de provincie

Er zijn geen andere boerderijen gevonden in deze regio

Card image cap

Poperinge

BoerenBed Hoeve den Overdraght

Naar de website