Smit Streekwinkel

Card image cap

Wervershoof
Noord-Holland

Smit Streekwinkel

Naar de website

Een boerderijwinkel, maisdoolhof en zorgboerderij allemaal op deze mooie plek.

In het mooie dorpje Wervershoof in Noord-Holland staat tussen de weilanden en tegen het IJsselmeer de boerderij van Otto en Manon. Een prachtige plek die ze graag delen met anderen.
Volwassenen en ouderen met een zorgvraag kunnen bij ZorgBoergondisch terecht voor een fijne en goede dagbesteding. De boerderijwinkel, Smit Streekwinkel, ligt vol met heerlijke Beemsterkaas en allerlei producten uit de omgeving. In het seizoen tovert Otto het maïsveld om tot maïsdoolhof en kunnen kinderen hier leuke speurtochten doen. Dus óók voor een dagje uit met kinderen ben je hier aan het juiste adres!

Boerderijwinkel vol prachtige producten

Als je de boerderijwinkel binnen komt zie je meteen de Beemsterkaas liggen en dat is ook net waar deze winkel bekend om staat. Beemster kazen worden gemaakt in de Beemster polder met melk van Noord-Hollandse koeien die gemiddeld 180 dagen per jaar, 10 uur per dag buiten lopen. De slogan van Beemster is, over smaak valt niet te twisten dus proef het vooral lekker zelf en dat kan zeker bij Smit Streekwinkel!

Niet alleen voor kaas ben je hier aan het juiste adres. Ze verkopen namelijk in de boerderijwinkel ook allerlei andere lokale producten van jam, honing, chocoladetruffels, chutney, zuivel, eieren, pannenkoekmeel tot aan ambachtelijke granola. Ze hebben genoeg lekkers in huis!

Cadeaupakketjes met zorg samengesteld

Iets te vieren? Ook dan moet je bij Smit Streekwinkel zijn want samen met de deelnemers van ZorgBoergondisch worden er met liefde en plezier leuke cadeaupakketten voor jou samengesteld. Dus of je nu een verassing nodig hebt voor een verjaardag, jubileum, Kerst, Sinterklaas of een andere gelegenheid er zit altijd wel iets lekkers en moois tussen waar jij iemand blij mee kunt maken. En je moet die gezichten eens zien van de deelnemers van ZorgBoergondisch als hun cadeaupakketjes verkocht zijn, die ze zelf gemaakt hebben. Heerlijk toch? Zij blij, jij blij, Otto en Manon ook blij.

Speuren met kinderen in het maisdoolhof

Zin in een dagje uit in Noord-Holland? Ga dan speuren in het maisdoolhof bij de boer op het erf. Want als je ergens goed kunt speuren is het hier wel. Otto en Manon maken elk jaar weer een super leuke speurtocht door het mais. Een speurtocht tussen het mais maakt het extra moeilijk, want je moet ook goed op de juiste “weg” letten.

Maak de dag compleet met een rondje langs de dieren, een bezoek aan de streekwinkel en strijk neer op de picknicktafels voor een boerenijsje, sap of koffie/thee met uitzicht op de landerijen. Geniet ze!

Enthousiast geworden? Neem gerust eens een bezoek, vinden ze leuk!

Nog veel meer informatie over Wervershoof op Wikipedia.

Card image cap

Wervershoof
Noord-Holland

Smit Streekwinkel

Naar de website