Loon op Zand
Noord-Brabant

TerraVie

Naar de website

Bart en Hanneke maken er een fruitfeest van!

Bij TerraVie in Loon op Zand zetten ze zich dagelijks in om ervoor te zorgen dat steeds meer mensen kunnen genieten van heerlijke biologische kersen, aardbeien, rode bessen én van een lekker stukje Black Angus rundvlees uit Brabant. Ze telen namelijk biologisch aardbeien, kersen en rode bessen. In hun sfeervolle boerderijwinkel (geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag) en via de boerderijautomaat waar je 24 uur per dag terecht kan, verkopen ze deze heerlijke producten. Niet alleen voor aardbeien, kersen en rode bessen ben je bij TerraVie in Loon op Zand aan het juiste adres. Zo ligt hun sfeervolle boerderijwinkel vol met allerlei kwalitatieve producten. Bart en Hanneke zeggen dan ook “Goede kwaliteit, dat is waar ze voor staan!”

Heerlijke sappige kersen

Doordat ze bij TerraVie vijf verschillende kersenrassen hebben en de kersen na elkaar rijpen kun je maar liefst zeven weken per jaar genieten van de échte verse Brabantse kersen. De kersen verkopen ze in hun eigen boerderijwinkel én via de boerderijautomaat. De openingstijden van de boerderijautomaat zijn ruimer dan die van de boerderijwinkel dus er zit vast een moment voor je tussen, zodat je toch kan genieten van al het lekkers van TerraVie!

Rode bessen kun je bijna het hele jaar door eten

Niet alleen kersen telen ze bij TerraVie. Ook rode bessen en aardbeien. Eind juli tot begin augustus worden de rode bessen geplukt. Doordat ze de rode bessen in ULO bewaarcellen bewaren, kunnen de rode bessen maar liefst 6 tot 8 maanden bewaard worden. Zo geniet je nog langer van deze “vergeten” fruitsoort. Rode bessen zijn namelijk niet alleen lekker voor in de kwark of met suiker eroverheen, je kunt ze culinair ook in allerlei gerechten toepassen. Gelukkig zijn er steeds meer koks die de rode bes verwerken in gerechten.

Biologische aardbeien én rundvlees

Ja, de aardbeien, die zijn ook volledig biologisch. Waar Bart en Hanneke vroeger grond huurde om biologische aardbeien te telen, kunnen ze nu met trots de aardbeien “aan huis” op een biologische manier telen, want bij aardbeien op biologische wijze telen komt meer kijken dan alleen telen in biologische grond. Zo staan de biologische aardbeienplanten van TerraVie met de wortels in de volle grond. Ze maken gebruik van biologisch afbreekbare folie, biologisch stro & biologisch plantmateriaal.

Van al deze heerlijke fruitsoorten krijg je toch gewoon spontaan trek? Het is maar goed dat de boerderijwinkel geopend is op donderdag, vrijdag en zaterdag zodat je in het weekend kunt genieten van dit mooie fruit! Maar niet alleen zachtfruit koop je bij TerraVie, ook rundvlees van Black Angus runderen. De runderen lopen lekker buiten met hun kalveren, óók in de winter. Het weiland waar ze grazen is ingezaaid met een biologisch gras-klaver mengsel. Het rundvlees wordt verkocht in complete rundvleespakketten maar het kan ook los gekocht worden.

En er is nog meer! Ze hebben het assortiment van de boerderijwinkel aangevuld met diverse kwalitatieve producten uit de streek. Een divers aanbod van kersverse groenten, ruime keuze aan kaas van de boerderij, zuivel van dichtbij, delicieus brood, kippenvlees uit het dorp, verschillende huisgemaakte lekkernijen & lokaal geproduceerd (schep)ijs.

Boerderijautomaat vol met vers fruit!

De boerderijautomaat zorgt dat je niet alleen in het weekend geniet van het verse fruit, maar ook doordeweeks, want doordat je hier 24 uur per dag terecht kunt, zit er altijd wel een moment voor je tussen om even langs te rijden, toch?

Genieten op het terras

Lekker een rondje fietsen, of gewoon ontspannen op het sfeervolle terras met iets lekkers kan bij TerraVie ook! Neem plaats op het terras en één van de medewerkers van TerraVie komt je verwennen met een kopje koffie of thee met iets lekkers. En wat zal dat lekkers zijn? Iets met heerlijk zachtfruit natuurlijk! Een zonnetje erbij en je middag kan niet meer stuk toch?

Benieuwd geworden? Neem dan zeker eens een bezoek aan de boerderijwinkel, boerderijautomaat of aan het terras.

Nog veel meer informatie over Loon op Zand op Wikipedia.

Loon op Zand
Noord-Brabant

TerraVie

Naar de website