Gevulde pompoen (Patisson) met geitenkaas
Pompoen, het eerste waar je vaak aan denkt is aan soep. Maar de Patisson is zo lekker dat het echt de moeite waard is om de pompoen eens te vullen met allerlei lekkere ingrediënten. De smaak van de Patisson lijkt op de smaak van courgette.

Ingrediënten:
(voor 2 personen)
1 x Patisson (witte pompoen)
8 x kastanjechampignons
1 x rode paprika
2 x tomaat
2 x uien
teentje knoflook
geitenkaas
handje kruiden uit de tuin
Bereiding:
– was eerste alle groenten.
– snijd de top van de Patisson eraf (hoedje) en hol de pompoen uit.
– snijd alle groenten klein.
– fruit het uitje en voeg de knoflook toe.
– stoom de Patisson even. Geen stoompan of oven? Vul dan een grote pan met water, hang een vergiet in de pan en leg daar de Patisson in. Let wel op, de Patisson mag het water niet raken. Doe de deksel op de pan en laat het water koken. Stoom zo de Patisson enkele minuten.
– doe alle groente in de pan en bak de groente even aan. Giet het sap van de groente weg. (anders is het te vochtig). – leg de Patisson in een ingevette schaal.
– nu is het tijd om de Patisson te vullen, brokkel er lekker wat geitenkaas overheen (of andere kaas die je lekker vindt).
– zet de Patisson in een voorverwarmde oven van 200 graden na 15 min kan jij al lekker gaan genieten van de Patisson.
