Hasselback aardappel met verse kruidenboter

– Verwarm de oven voor op 200 °C.
– Maak de aardappelen schoon en snijd ze in de breedte in dunne schijfjes, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Het is handig om hiervoor 2 houten pollepels te gebruiken, zo weet je zeker dat de aardappel aan de onderkant aan elkaar blijft zitten.
– Maak zelf een kruidenboter (meng hiervoor lekkere roomboter, kruiden, knoflookteentje en zeezout) en smelt de kruidenboter in een pannetje zodat je deze daarna makkelijk over de aardappelen heen kunt gieten en het ook goed tussen de inkepingen terechtkomt.
– Laat de aardappelen in ca. 55 min. in de oven gaar worden (iedere oven is anders dus controleer wel even of het niet te hard gaat). Na 30 min. schep je de kruidenboter uit de ovenschaal en giet je de kruidenboter nog eens lekker over de aardappel heen.