lammetjes-knuffelen-lammetjesdagen-2024

Lammetjes knuffelen in 2024

Lammetjes knuffelen tijdens de lammetjesdagen is een populaire activiteit bij de boerderij. Het is een unieke ervaring waarbij bezoekers de kans krijgen om deze schattige babydieren van dichtbij te bewonderen en zelfs te knuffelen.

Bij de boerderij kunnen jong en oud genieten van het vertederende gezelschap van lammetjes. Dit is niet alleen leuk, maar ook educatief. Bezoekers leren meer over het leven op de boerderij, hoe lammetjes worden verzorgd en opgroeien.

Lowbudget dagje uit voor het hele gezin

Of je nu als gezin op zoek bent naar een leuk goedkoop dagje uit of gewoon even wilt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, lammetjes knuffelen bij de boer biedt plezier voor iedereen. Dus waar wacht je nog op? Kijk wanneer de lammetjesdagen zijn en breng een bezoek aan de boerderij en geniet van dit hartverwarmende avontuur!

Lammetjes een flesje geven (Limburg)

Bij Schaapskooi Mergelland in Epen (Limburg) staat van 6 januari t/m 4 april 2024 de deur voor je open op woensdagmiddag van 13.00uur tot 17.00uur. Ook op zaterdag en zondag kun je hier terecht van 11.00uur tot 17.00uur om lammetjes een flesje geven (m.u.v. carnavalsvakantie). Ze hebben zelfs een hele beleefroute gemaakt. Adres: Julianastraat 41B in Epen.

Beschuit met muisjes eten tussen de lammetjes (Drenthe)

Op zondag 18 februari 2024 ben je van 11.00uur tot 16.00uur van harte welkom tijdens de Lammetjesdag bij Schaapskudde Exloo. Adres: Hoofdstraat 55 in Exloo.

Lammetjesdagen op de Brunssummerheide (Limburg)

Op de Brunssummerheide organiseren ze lammetjesdag op 1 april 2024. Vanuit Natuurmonumenten organiseren ze een klein Lentefeestje met leuke activiteiten voor jong en oud. Je moet hiervoor wel een ticket kopen via Natuurmonumenten. Adres: Kamperheideweg 11, Heerlen.

Ontmoet de schattige lammetjes (Drenthe)

Op zondag 7 april 2024 is het weer Lammetjesdag bij de schaapskooi in Ruinen van 11.00 tot 15.00uur. Benieuwd hoe de lammetjes er allemaal uit zien? Je mag ze komen bewonderen. Adres: Benderse 38 in Ruinen.

Lammetjesdag in Lievegem (België)

Bij De Zwaluw bioboerderij organiseren ze op zondag 7 april 2024 van 10 tot 16u lammetjesdag. Ze geven ook een scheerdemo, schapenwol draad gemaakt wordt. De kinderen kunnen zich ook uitleven op de strobalen. Je kunt ook een bezoek brengen aan de hoevewinkel of een lekker biologisch ijsje kopen. Adres: Verbindingsweg 66 in Lievegem, België.

Lammetjesdag en 15 jarig jubileum, dubbel feest!

Bij Boerderijwinkel Fromberg pakken ze dit jaar extra groot uit omdat de boerderijwinkel al 15 jaar bestaat. Op 21 april zal er een kleurwedstrijd gehouden worden, is er een hobbyhorses parcour voor de kinderen (volwassen mogen ook als ze dat leuk vinden), de kinderen kunnen gesminkt worden.
En natuurlijk mag er met de lammetjes geknuffeld worden én met de geiten en pony’s. Ook kunnen de pony’s gepoetst worden.
Wie weet mag je wel helpen met het geven van een flesje. Adres: Panhuis 12, 6305 AR Schin op Geul.

Lammetjes knuffelen in Orvelte (Drenthe)

Op 20 mei 2024 organiseren ze lammetjesdag bij Schaapskooi Orvelte tussen 10.00-17.00 ben je van harte welkom. Adres:  Schapendrift 2 in Orvelte.

De lente is het seizoen van vernieuwing en ontwaking, waarin de natuur tot leven komt en ons omringt met haar prachtige kleuren en geluiden. Een van de meest vertederende beelden die we associëren met de lente is het knuffelen van lammetjes. Er zijn heel wat boeren waar jij terecht kunt voor het knuffelen van schapen en/of lammetjes.

Of je nu op zoek bent naar een leuke activiteit voor het hele gezin of gewoon even wilt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, het knuffelen van lammetjes in de lente is een geweldige manier om te genieten van dit seizoen vol vernieuwing.

Het knuffelen van lammetjes heeft ook therapeutische voordelen. Het contact met dieren kan stress verminderen en een gevoel van rust en geluk bevorderen. Het zachte vachtje en het speelse gedrag van deze jonge dieren zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Dus trek je laarzen aan, adem die frisse lentelucht in en laat je betoveren door deze schattige wezentjes. Knuffel ze zachtjes en voel hoe je hart smelt terwijl je wordt omringd door hun onschuldige charme. De lente is hier – tijd om te genieten!