Met Valentijn de boer op? Of erop uit in de voorjaarsvakantie?

Ook dit jaar gaan wij je weer op de hoogte houden van unieke logeeradresjes bij de boer, de leukste uitstapjes op de boerderij, de mooiste boerderijwinkels en nog veel meer fijne boerderijtips.

Wist je trouwens, dat het op steeds meer boerderijen mogelijk is om te overnachten met je paard? Wil jij dus ook graag je trouwe viervoeter meenemen? In deze nieuwsbrief vind je de leukste tips!

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Ben je op zoek naar een leuk uitstapje met de kids? Ook deze hebben we voor je!

Wil jij je geliefde graag verrassen met Valentijnsdag? Oók dat kan natuurlijk gewoon bij de boer!                    

En wist je, dat Zoekdeboer voor video-opnamen op pad is geweest?

Lees snel verder voor al ons nieuws!

overnachten-met-je-paard-zoekdeboer

Ik ga op reis en ik neem mee…. mijn paard!

Kun jij je paard of pony niet missen tijdens je vakantie? Is jouw vakantie pas ècht compleet als je jouw trouwe viervoeter mee mag nemen? Maar denk je, dat dat niet kan? Jawel hoor! Tegenwoordig kun je op heel veel boerderijen je eigen paard gewoon meenemen op vakantie.

Je hoeft je geen zorgen te maken om je paard. Die wordt net zo goed verzorgd als jij! Terwijl jouw bedje voor je gespreid is, is dat voor je paard ook het geval. Uiteraard kan je paard ook lekker rondrennen in de uitgestrekte weilanden en vriendjes worden met de andere paarden, die daar op vakantie zijn.

Hetzelfde geldt voor jou, want je zult tijdens zo’n vakantie op de boerderij zeker ook met andere paardenliefhebbers kennismaken. Ideaal dus om ervaringen uit te wisselen, tips te delen en misschien zelfs nieuwe vriendschappen te sluiten.

Samen met je paard maak je mooie ritten en ontdek je nieuwe plekken. Intussen geniet je van het buitenleven op de boerderij, andere dieren, lekkere boerderijproducten en een prachtige omgeving. Wat wil je nog meer voor jou en je paard?

Om je op weg te helpen hebben we bij deze alvast twee leuke adresjes voor je.

overnachten-met-je-paard---boksheidebuiten

Bij BoksheideBuiten in natuurgebied De Kempen kun jij overnachten in een luxe cottage, terwijl je paard geniet in het Paddock Paradise van maar liefst 3000m2 met vier grote weiden. Er zijn allerlei leuke ruiterroutes te vinden in de omgeving. Sterker nog: eigenaresse Alexandra heeft maar liefst 12 ruiterroutes zèlf gemaakt!

Maar ook gewoon rijden in de buitenbak of ponyrijles voor de kids behoort tot de mogelijkheden. Verder geeft Alexandra diverse workshops: van paardencoaching, roundpen, en (pony)rijles tot aan yoga te paard. En oh ja….de mestservice is inbegrepen!

Bij De Houttuynen in Zeeland overnacht je in de sfeervolle, nostalgische oude schuur van Els, vanwaar je uitkijkt over de boomgaard en de weide, waar jouw paard dus heerlijk kan rondlopen, terwijl jij geniet van een drankje op je privé-terras.

Deze historische boerderij bevindt zich in een landelijke omgeving. Met je paard loop je vanuit de hoeve zo langs de dijken de natuur in. De polderwegen zijn verkeersluw. Gewoon op het erf rijden kan ook, er is een buitenpiste aanwezig.

En er zijn er nog veel meer! Lees hier verder voor:

Met je Valentijn de boer op!

Overnachten bij de boer is misschien niet het eerste, waar je aan denkt, bij een romantisch onderonsje. Maar je zult versteld staan wat een unieke, knusse en romantische accommodaties er te vinden zijn op de boerderij.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er! Wat dacht je van samen naar de sterren kijken vanuit je eigen Finse kota, iglo of sterrenkubus? Of lekker knus samen in een tipi, yurt of pipowagen? Slapen in een hooiberg of overnachten in een wijnvat zonder dronken te worden….of misschien toch wèl?!

Stuk voor stuk bijzondere accommodaties, met vaak ook nog eens vele romantische extra’s, zoals een open haard, een sauna, een houtgestookte hot tub of een champagne-ontbijt. Ook zijn er boerderijen, die je graag helpen met het plannen van je huwelijksaanzoek….en waar je vervolgens óók nog eens terug kunt keren voor het vieren van jullie grote dag! Mits je geliefde ‘ja’ zegt natuurlijk….

Geen overnachting, maar alleen een romantisch uitje? Dát kan natuurlijk ook! Geniet bijvoorbeeld van een lekkere high tea tussen de dieren, een heerlijke wijnproeverij of een wandeling met alpaca’s.

Op pad in de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie staat alweer voor de deur! Komende week mag de regio zuid al gaan genieten van het carnaval. Als je daarvan bent uitgerust, wil je misschien ook nog een leuk uitstapje maken met de kids? De week erna is de rest van Nederland aan de beurt.

Veel boerderijen organiseren leuke activiteiten tijdens de schoolvakanties, zoals ponyrijden of knutselen. Vaak is er ook een speeltuin en kunnen ze rondracen op skelters en traptractors.

Zo kun je bijvoorbeeld voor een paar gezellige boerderijdagen terecht bij Bij Kato in Sint-Oedenrode(Noord-Brabant). Spring in de huifkar voor een bezoekje aan de kleine biggetjes en maak brijvoer voor de varkens Harm en Dori. Ook kunnen de kids ponyrijden en knuffelen met Mila, de Berner Sennen pup. Verder mag je zelf iets lekkers bakken op het Kato Kids BBQ-plein, zoals pannenkoeken of worstjes. Er zijn nog veel meer leuke activiteiten op en rond de boerderij en wie wil mag verkleed komen als boer(in) of varkentje!

Ook een kinderboerderij bezoeken is altijd leuk, zeker met de allerkleinsten. Superleuk is Kinderparadijs Malkenschoten! En, zoals de naam al doet vermoeden, is dit ècht een paradijs voor kinderen.

Je vindt hier ontzettend veel dieren, de kids kunnen op ontdekking op het Junglepad en ze kunnen eindeloos spelen op deze speelboerderij. Als je mazzel hebt, kun je ook nog een ponyritje maken of genieten van een show van Binky en Britt.

Wij hebben een handig overzicht voor je met de leukste kinderboerderijen.

Al plannen aan het maken voor de zomervakantie?

Tsja, de één gaat misschien nog op wintersport, terwijl de ander al niet kan wachten tot de dagen weer langer worden en de temperatuur weer gaat stijgen. Wil je graag op vakantie bij de boer? Vaak zijn er maar een paar vakantiehuisjes of unieke accommodaties op een boerderij. Wil je hier in het hoogseizoen overnachten, dan moet je er snel bij zijn!

Een vakantie bij de boer met kinderen? Je kunt je kinderen hoogstwaarschijnlijk geen groter plezier doen dan met een vakantie op de boerderij. Met alle dieren als animatieteam, een hooistapel als speeltuin en een modderpoel als zwembad is een vakantiepark overbodig!

Ga je met een groep? Een gezellig familieweekend of vrienden onder elkaar? Ook daar zijn zeker geschikte boerderijlocaties voor. Er zijn grote groepsaccommodaties, maar ook vakantiewoningen, waar je met een hele familie kunt overnachten.

Overnachten tussen de koeien!

Wil je echt genieten van rust en ruimte in een prachtige omgeving, kies dan voor een boerderijlocatie van ‘In het Groen’, voorheen Vekabo.

En het heet natuurlijk niet voor niets zo…want alle locaties zijn gelegen in een mooie groene omgeving. Even ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Wij hebben voor jou de leukste ‘In het Groen’ locaties op een rij gezet.

Zoekdeboer in de media!

Hoe leuk is dat? Zoekdeboer was in de picture bij RTVOost! Vorige week waren we voor de opnamen te gast bij Alpa Farm Rouveen en Escaperoom Hof te Langelo. Bij Alpa Farm Rouveen kun je niet alleen leuke alpaca-activiteiten doen, maar het is eveneens een paardenpension. Bij Escaperoom Hof te Langelo moet je zien te ontsnappen uit de authentieke oude melkstal op het melkveebedrijf van de familie del Prado.