Alpa Farm Rouveen

Card image cap

Rouveen
Overijssel

Alpa Farm Rouveen

Naar de website

Ontmoeten, wandelen, high tea, feesten en vergaderen op de alpacaboerderij!

Sinds 2020 is Rouveen een dorpje in Overijssel een mooie alpacaboerderij rijker. Namelijk Alpa Farm Rouveen. Op deze boerderij lopen échte artiesten rond. Genaamd Elvis, George, Michael, Madonna en Elton. Dé alpaca’s van deze boerderij!

Sabrina, de eigenaresse is erg fan van haar alpaca’s, maar haar liefde voor paarden is ook meteen terug te zien zodra je het erf benadert. Bij Alpa Farm Rouveen lopen niet alleen de vijf lieve alpaca’s, er staan ook meerdere pensionpaarden. Een ideale locatie voor alpaca- en paardenliefhebbers!

Sabrina vindt het heerlijk om haar passie voor alpaca’s te delen met haar gasten. Ze organiseert allerlei activiteiten. Van een Feed & Greet, alpacawandeling, high tea met alpaca’s tot aan complete feesten met alpaca’s.

Ontmoet de artiesten


Als je de alpaca’s ontmoet dan begrijp je meteen waarom ze een artiestennaam hebben gekregen. Elvis, George, Michael, Madonna en Elton showen zichzelf graag en vinden het niet erg om samen met jou op de foto te gaan. Hier is het dus ook regelmatig Selfie time. Inmiddels zijn er al heel veel selfies gemaakt met deze populaire dieren!

alpa-rouveen-alpaca's

Wandelen en op de foto met jouw favoriete artiest


Met wie wil jij het liefst wandelen? De kans is groot dat een Elvis Presley fan graag met Elvis wil wandelen en dat zelfde geldt ook voor de andere alpaca’s. De wandeling vindt plaats in Het Staphorsterbos in Overijssel. Een prachtig bos, perfect voor een rustige en ontspannen wandeling. Tijdens de wandeling wordt er even pauze gehouden, want de alpaca’s hebben wel wat verdiend! Sabrina neemt altijd wat lekkers mee voor onderweg. Durf jij de alpaca’s brokjes te geven? Dat mag. Vergeet niet om dit unieke moment vast te leggen!

Met de artiesten aan tafel!


Sabrina dekt de tafel sfeervol in en zorgt voor allerlei hartige-en zoete hapjes en koffie en thee, zodat jij samen met de alpaca’s kunt gaan high tea en. Eten de alpaca’s dan met je mee? Jazeker, jij mag ze voeren maar wel met brokjes, anders krijgen ze buikpijn.

hightea met alpaca's

Alpaca aandenken

Een echte artiest doet natuurlijk ook aan merchandising. Wil jij een ansichtkaart van je favoriete alpaca? Als aandenken of om andere mensen te tippen? Ze hebben er heel veel. In het winkeltje zijn nog veel andere alpaca producten te koop. Van een alpacasleutelhanger, gevilte wol, mondkapjes, tot aan een alpaca hunk kalender.

Met een picknickmand de wei of stal in

Een groot kleed en een picknickmand vol met heerlijke broodjes, beleg, drinken en ander lekkers neem je mee naar de wei om lekker tussen de alpaca’s te genieten. Is het buiten net wat te fris, of is het een regenachtige dag? Dan neem je de picknickspullen gewoon mee naar de stal. Dat is natuurlijk ook een knusse locatie om te picknicken tussen de alpaca’s.

Het grootste feest voor kinderen!

Binnenkort jarig? Dan moet je echt verder lezen want dit gaan kinderen leuk vinden! Sabrina heeft allerlei activiteiten voor een kinderfeestje bedacht waar nog lang over nagepraat zal worden!

Natuurlijk behoort een wandeling met de alpaca’s door het Staphorsterbos tot de mogelijkheden. Maar het is ook leuk om een Feed en Greet met alpaca’s te doen en daarna een spelletjes te spelen. Spelletjes zoals spijker slaan, zaklopen, grote laarzen race, stokpaardjesrace. Ben je liever creatief bezig? Ook dat kan. Knutsel een kaart met alpaca wol. En… het feest is pas écht compleet met de heerlijke afsluiter van een frietje met snacks.

Feest voor iedereen!

De locatie van Alpa Farm Rouveen is ook af te huren voor een verjaardag, BBQ, babyshower of familiedag. Binnen is er plaats voor 15 personen en bij mooi weer is er een mooi terras met gazon, dan is er ruimte voor meerdere personen.  

Vergaderen op een uniek locatie

Op zoek naar een mooie inspirerende ruimte om je jaarlijkse heisessie, vergadering of teamuitje te organiseren? Dan ben je ook bij Alpa Farm Rouveen aan het juiste adres. Ze kunnen zelfs de catering voor je regelen mocht je dat willen. Maar dat mag je ook zelf doen. De keuze is aan jou! Sabrina denkt graag met je mee.

Kortom, je bent van harte welkom bij Alpa Farm Rouveen in Overijssel!  

Nog veel meer informatie over Rouveen op Wikipedia.

Card image cap

Rouveen
Overijssel

Alpa Farm Rouveen

Naar de website