alpacaboerderij-in-de-hei
|

Zoekdeboer logeert bij Alpacaboerderij In de Hei

Zoekdeboer logeert bij…. Alpacaboerderij In de Hei in Mariahout. Deze keer slapen we wel heel bijzonder, namelijk in één van de drie nieuwe tinyhouses. We krijgen een rondleiding van boerin Lilian, terwijl wij aandachtig aan het luisteren zijn roept één van de kinderen: “Wow, kijk ik zie de alpaca’s al, hier hebben ze er echt veel!”. De andere is al rondjes aan het rijden op de tractor. De kinderen voelen zich snel thuis. Er staat ons een mooi weekend te wachten!

Knuffelkonijn

De kinderen weten niet hoe snel ze de stal in moeten rennen. Boerin Lilian laat ons het boerderijwinkeltje en de prachtige stijlvol verbouwde koeienstal zien. We kijken toch maar even waar de kinderen zijn. Ja hoor, daar zitten ze dan, in de konijnenren. Te knuffelen met de konijnen. Fantastisch!

Wat horen we daar?

We lopen samen richting ons verblijf. Maar wat horen we daar? Twee knorrende varkens. Karbo en Naadje. Van de ene verassing lopen we naar de andere verassing, want naast de grote alpacaweide staat de tinyhouse waar wij dit weekend in verblijven. Boerin Lilian wenst ons een prettig verblijf, nou dat gaat wel lukken!

Als dat geen verassing is…

Terwijl wij onze spullen uit de auto pakken, zien de kinderen het naastgelegen bos. De vraag: “Mogen wij het bos in?” is natuurlijk wel te verwachten. Als alle spullen uitgepakt zijn, roepen we de kinderen. We hebben nog iets leuks te vertellen. Namelijk, iets waar de kinderen al een paar keer voorbij gelopen zijn……de houtgestookte hottub. Eén van de kinderen zegt: ” Wow, een warm buitenzwembad helemaal voor ons zelf.“

Zeg Roodkapje, waar je gaan je heen?

’s Morgens de dag starten met een wandeling door het bos om je ontbijtmandje te halen is hier de normaalste zaak! Boerin Lilian vult elke ochtend voor de gasten van de tinyhouses een mand met streekproducten. Heb je honger, dan haal je het gewoon even op. En natuurlijk zingen we dan onderweg het liedje: “Zeg roodkapje, waar ga je heen?….

Owja, en dan zit je eenmaal aan de picknicktafel en zie je ineens boer Jos met de alpaca’s voorbij lopen. Hoe mooi wil je het hebben?

Meehelpen met de boer

De kinderen zijn dol op een bezoekje aan de stal, waar de konijnen rondlopen en de prachtige alpaca’s staan. Elke ochtend om half negen mogen ze boer Jos meehelpen met voeren. Om de beleving helemaal compleet te maken rijden ze in de aanhangwagen achter de tractor langs alle dieren. Een groot succes!

Koffietijd, lunchtijd….zet de houtkachel maar aan!

Speciaal voor de stoere mannen, die graag een vuurtje stoken! Die kunnen hier echt helemaal los. Vuur maken voor de hottub, voor het koken en zelfs voor koffie. In het huisje staat een prachtige houtkachel, waar je op kunt koken. Van een soepje of ovenschotel tot aan het bakken van poffertjes. Maar ook voor je eigen gebrouwde Italiaanse koffie steek je hier het vuurtje aan.

Vanuit de hottub kijk je uit op de alpacaweide

Zodra de hottub warm is, is het tijd om een plons te wagen. Wat een plezier en wat een plaatje. De hottub staat midden in de bossen. Zelfs vanuit de warme hottub zie je hier de alpaca’s in de wei lopen. Waar je ook kijkt, overal is het mooi.

Wandelen door het bos met alpaca’s

Kijk daar komt boerin Lilian aan met twee alpaca’s Speedy en (ik ben de naam vergeten).  We lopen heerlijk door het bos, langs het water. Mooi om te zien hoe de kinderen reageren op het wandelen met de alpaca’s. Het zijn echt prachtige dieren, met een lief karakter. Speedy geeft boerin Lilian zelfs een kusje. Te schattig toch?

Zand en water… geeft plezier!

Als je verblijft in de tinyhouses mag je ook gebruik maken van de speeltuin waar de BoerenBed tenten omheen staan. De kinderen vermaken zich hier wel. Er is namelijk een grote zandbak met veel speelgoed en een waterpomp. Zand en water blijft dé ideale combinatie natuurlijk! Nog even springen op de trampoline en kijken bij de pony’s en geitjes. Het blijft lastig om te kiezen waar je naar toe moet, als er zoveel is. De hottub blijkt dé favoriet. Hij staat er niet voor niets, dus trek de zwembroeken maar aan en spetteren maar. Echt een heerlijk vakantiegevoel!

De pizza’s van boer Jos

Eigenlijk zijn het helemaal niet de pizza’s van boer Jos, maar de pizza’s die je zelf maakt! We krijgen een pizza-pakket met allerlei verschillende ingrediënten om de pizza’s te versieren. Een leuk moment om te kijken wie de lekkerste pizza maakt. Wie de winnaar is, dat moet blijken als boer Jos ze afgebakken heeft, want dan weet je het pas echt. Wij kwamen tot de conclusie dat we allemaal winnaar zijn, want de pizza’s zijn allemaal lekker.

Het puntje op de i

Het feest is nog niet afgelopen, want daar komt Lilian aan. Alle kinderen krijgen een stokje en mogen een marshmallow uitkiezen, om daarna boven de vuurput de marshmallows te roosteren. Maar als gastheer en gastvrouw denken ze ook aan de volwassenen. Wij krijgen heerlijke warme ananas met kaneel. Dit gaan we onthouden voor thuis.

Is het nu bèèh, ia-ia-ia of hum hum?

Weten jullie wat voor geluid de alpaca’s maken? Is het nu bèèh, hum hum of iets anders. We zijn op de alpacaboerderij, dus aan het einde van dit weekend moeten we deze vraag natuurlijk wel kunnen beantwoorden. We lopen even naar de stal, waar nog enkele alpaca’s staan. En het duurt niet lang voordat we het antwoord op de vraag hebben. Ze hummen. Zo’n schattig geluidje. 

Zo vies als een varken

Je lijkt wel een varken! Ja, dat zeg ik wel eens. Nu de kinderen kennis hebben gemaakt met Karbo en Naadje, snappen ze meteen wat ik bedoel. De varkens eten niet zo heel netjes, alles zit onder. En… ze nemen ook graag een modderbad. Heerlijk om te zien! Maar je bent gewaarschuwd, want zelfs al sta je langs het hek, je gaat vies worden. Zelfs mijn camera zat onder de modder. Oeps…

Max Verstappen is er niks bij!

De alpacaboerderij ligt op een zeer rustige locatie in het bos aan een doodlopend straatje. Hier zul je dus niet veel auto’s voorbij zien komen. Maar… racende kinderen op skelters of op de traptractoren is hier niet gek. Als ze er dan toch staan, kun je er maar beter gebruik van maken. Toch?!

En we gaan nog niet naar huis…

Voordat we weer naar huis gaan lunchen we nog even op het boerenterras en daarna nemen we afscheid van alle dieren. Van de kippen, geiten, pony’s, varkens, konijnen en de vele alpaca’s. Dus het rondje duurt nog wel even. Eigenlijk willen we helemaal nog niet naar huis! Wat hebben wij genoten van een verblijf bij alpacaboerderij In de Hei!

Benieuwd of er nog een Tinyhouse beschikbaar is?
Liever overnachten in een BoerenBed tent?