Mariahout
Noord-Brabant

Alpacaboerderij In de Hei

Naar de website

Ontspannen, overnachten en vergaderen doe je in een hutje op de hei in Brabant!

Bij In de Hei, in het dorpje Mariahout in het mooie Brabantse land, kun je bijzonder overnachten, sfeervol vergaderen en leuke activiteiten ondernemen in een prachtige omgeving, midden in de natuur. Vroeger was het hier heidegebied, wat uiteindelijk ontgonnen is tot landbouwgrond. De mensen woonden hier toen dus ‘in de hei’. Nu kun je er heerlijk ontspannen, overnachten en vergaderen op de gemoedelijke alpacaboerderij van Jos en Lilian. Wie dus altijd al eens in een ‘hutje op de hei’ heeft willen slapen, is hier aan het juiste adres!

Van koeien naar alpaca’s

Na jarenlang een melkveebedrijf gerund te hebben, besloten Jos en Lilian de altijd rustige hei eens flink op zijn kop te zetten en hebben zij hun koeien ingeruild voor alpaca’s. Het melkveebedrijf is omgetoverd naar een alpacaboerderij met een vergaderlocatie, een bed and breakfast, tiny houses en een BoerenBed-camping. Op deze manier willen zij andere mensen de mogelijkheid bieden om mee te genieten van hun prachtige plekje op het platteland. Gastvrijheid staat bij hen hoog in het vaandel!

Vergaderen tussen de alpaca’s

De voormalige melkstal van In de Hei is omgebouwd tot een luxe vergaderlocatie, waar je met maximaal 25 personen terecht kunt voor je vergadering of workshop. De vergaderzaal is modern ingericht, maar met behoud van voormalige boerderij-elementen. Zo zijn er lampen gemaakt van de oude voederruif en van melkbussen. Ook de verhoogde boxen, waar vroeger de koeien op lagen, zie je nog terug in het geheel. En waar vroeger de kalfjes werden geboren, is nu de loungehoek. Ook is er een bar aanwezig.

In de vergaderzaal, Op Stal,  staan houten vergadertafels, die verrijdbaar zijn voor de gewenste indeling. Verder is alles wat je maar voor een vergadering nodig kunt hebben aanwezig. Van een flipover tot een grote smart-tv en van snelle WiFi tot simpele post-its.

Is het goed weer en wil je je vergadering hélemaal uniek maken? Dan kun je ook lètterlijk vergaderen tussen de alpaca’s, in het weiland of in het bos, met zicht op deze grappige beestjes. Uiteraard behoort alleen een alpacawandeling óók tot de mogelijkheden. En er zijn nog diverse andere activiteiten mogelijk om je vergadering mee te onderbreken.

Lunchen in de Veldschuur of op het terras

Naast de vergaderzaal van In de Hei ligt de oude Veldschuur, waar vroeger het hooi en stro werd opgeslagen. Daar kun je eveneens terecht voor een vergadering, brainstormsessie of een heerlijke lunch tijdens je bijeenkomst. Ook deze ruimte is volledig gerenoveerd, heeft een sfeervolle rustieke uitstraling en er is gezorgd voor veel lichtinval. Op de koelere dagen steken Jos en Lilian graag de houtkachel voor jullie aan, wat zorgt voor extra sfeer en warmte. Is het juist mooi weer? Dan kunnen jullie plaatsnemen op het boerenterras.

Slapen op de hooizolder

Duurt je vergadering of workshop langer dan één dag? Of zoek je gewoon een leuk adresje om met je partner, gezin of vrienden te overnachten? Dan hebben ze daar bij In de Hei meerdere mogelijkheden voor. In het voorste gedeelte van de melkstal is namelijk óók nog een bed and breakfast ondergebracht.

Deze bestaat uit drie sfeervolle kamers, te weten Het Tanklokaal, waar vroeger de melktank lag, De Buizerd….en Op Zolder! Je kunt wel raden, waar je dan slaapt….natuurlijk, op de voormalige hooizolder. Deze kamer bestaat uit twee verdiepingen. Een vide met een tweepersoonsbed en beneden een gezellig zitgedeelte met bank en flatscreen tv. De kamers zijn geschikt voor twee personen.

Alle kamers hebben een prachtig uitzicht op het bos. Het Tanklokaal, welke op de begane grond ligt, heeft een privé terras, De Zolder heeft een balkon. De Buizerd heeft dan weer een speciale doorkijk op de sterren. Alle kamers hebben een luxe badkamer met inloopdouche. ‘s Ochtends zorgt boerin Lilian voor een heerlijk boerenontbijt met streekproducten. Als de bed and breakfast kamers niet bezet zijn door andere gasten, zijn ze trouwens óók te betrekken bij de vergaderlocatie.

Wakker worden in ‘t Hertenbos….

Wil je je verblijf ècht uniek maken? Ga dan overnachten in één van de prachtige tiny houses van In de Hei. Deze liggen achter de voormalige melkstal en vanaf de boerderij moet je eerst een klein stukje door het bos lopen om deze mooie accommodaties te bereiken. Zowel het interieur als het uitzicht zijn een lust voor het oog.

Je kijkt uit over de alpacaweide….zelfs vanuit je bed! En het bos, waarin je verblijft, wordt in de volksmond ‘t Hertenkamp genoemd. Je zult hier dan ook regelmatig zo’n schattige Bambi tegenkomen.

In de tiny houses van In de Hei sluit je je even compleet af van de buitenwereld en kom je echt tot rust. WiFi is er niet, evenals televisie. Wèl heb je er een houtgestookt fornuis, met oven. Hier kun je zelf een heerlijke maaltijd op bereiden…..of je schuift één van de heerlijke ovenschotels van boerin Lilian erin!

Je kunt hier met maximaal vier personen verblijven. Er is een slaapkamer met een tweepersoons bed en een chillroom, die eveneens dient als slaapgelegenheid voor twee personen. Verder vind je een eethoek, een badkamer met regendouche en een ruime veranda met prachtig uitzicht dus, waar ook nog eens een houtgestookte hot tub op je staat te wachten (tegen vergoeding). En ook hier bezorgt boerin Lilian ‘s ochtends een heerlijk boerenontbijt!

De BoerenBed camping van In de Hei

Tot slot kun je bij deze boer óók nog overnachten in één van de vijf BoerenBed tenten, die achterin de wei staan. De tenten zijn sfeervol ingericht en kijken uit over de weilanden en bossen. Hier ga je in luxe back-to-basic, want er is geen elektriciteit. Olielampen zorgen voor de verlichting en koken doe je op de houtkachel of buiten op de Bakbecue. Een boerenontbijtmand of alleen verse broodjes zijn bij te reserveren.

Je hebt een eigen toilet en een warme douche. Er is een ouderslaapkamer, een kamer met stapelbed en een bedstee. Een geweldige manier om met je kinderen of vrienden mee te genieten van het leven op de boerderij. Dit is puur onthaasten….

Wil je meer weten over de BoerenBed camping van In de Hei? Lees dan hier verder!

Schaapjes op de Schaapsdijk!

Behalve alpaca’s zijn er nog meer dieren te vinden bij In de Hei. De boer gaat ze elke ochtend voeren en kinderen die willen, zijn van harte welkom om hem hiermee te helpen.

Zo zijn er de pony’s Zita en Neja. Die laten zich graag borstelen en pimpen door kinderen, die op de boerderij op vakantie zijn. Ook wandelen ze graag een rondje met je door de wei. Heb je zelf een paard of pony? Die mag óók mee op vakantie naar In de Hei!

In de knuffelschuur mag je heerlijk knuffelen met de lieve konijntjes. Nóg leuker is het natuurlijk om je eigen konijntje bij je tent te hebben. Dat kan bij In de Hei! De boer plaatst dan een konijnenhok bij je tent en je krijgt voer voor je tijdelijke huisdier. Gedurende je gehele verblijf mag je Stampertje dan zelf verzorgen. Wie weet komt Bambi dan ook wel even langs!

De kippen zorgen dagelijks voor verse eitjes, die te koop zijn in het boerderijwinkeltje, waar je nog meer lekkere producten van eigen erf en uit de omgeving kunt vinden.

Tot slot is er nog een weide met lieve geitjes en schaapjes. Leuk detail: de boerderij ligt aan de Schaapsdijk! Dit is trouwens een doodlopend straatje, dus je hebt hier geen last van auto’s. Wellicht prettig om te weten, als je met kinderen bij In de Hei verblijft. Er loopt een mooie fietsroute langs de boerderij. Sowieso kun je in deze omgeving prachtig fietsen, wandelen en mountainbiken. In de Hei ligt aan fietsknooppunt 26. Ook het alom populaire geocaching kun je op diverse locaties in de omgeving doen.

Het grootste skelterwagenpark van Brabant

Ja, dat durven ze dus te beweren bij In de Hei. Of het echt wáár is, kun je maar op één manier achter komen. Wat er verder nog te doen is voor kinderen? Meer dan genoeg!

Zo kunnen ze klimmen en klauteren op de stroberg en in de klimbanden. Zandtaartjes bakken ze natuurlijk in de zandbak. Ook vind je hier een nestschommel, een wip, en….altijd goed bij de kids….een trampoline!

Wandelen met alpaca’s en lopen met de fiets….

Ja, als je op een alpacaboerderij verblijft, mag een wandeling met deze leuke diertjes natuurlijk niet ontbreken aan je programma. Ruim anderhalf uur ga je op pad met de alpaca’s èn een begeleider, die je van alles over de alpaca’s en hun mooie wol weet te vertellen. Ook een Meet & Feed is erg leuk om te doen. Dan mag je ze ook voeren.

En dit is slechts een greep uit de leuke activiteiten op de alpacaboerderij In de Hei. Zo kun je er bijvoorbeeld ook een partijtje klootschieten. Iets unieks zijn de E-loopfietsen. Eigenlijk een soort elektrische steps. Met circa 25 km per uur doorkruis je het mooie Brabantse land en kun je de omgeving van In de Hei verkennen. Fietsen zonder zadelpijn dus!

NIEUW: mysterie van de verdwenen alpaca

Vanochtend is Jos al vroeg in de weer geweest om alle alpaca´s klaar te maken voor vertrek. Hooi en voer ingeladen, de halsters klaargelegd enz. Het heeft wel wat in zo’n show. Maar… hij komt sneller terug dan verwacht hier bij de Lunchkamer.

De paniek is op zijn gezicht af te lezen. ´Waar is onze wildebras?´ horen we hem roepen. ‘Ik kan ´m nergens vinden. Niet in de wei, niet bij de cabins of tenten…’

Kun jij het mysterie oplossen? Je bent een uur actief aan het speuren op het erf in de vorm van escape opdrachten. Je start met een koffie of iets fris in de Lunchkamer Op Stal.

Pizza’s bakken, barbecueën of boerensoep van het vuur

In Brabant houden ze wel van het bourgondische leven….dus ook bij In de Hei!

Zo staat er naast de oude Veldschuur een grote, stenen pizza-oven. Niets leukers natuurlijk dan je eigen pizza beleggen, die boer Jos dan vervolgens in de oven schuift om voor je af te bakken. Het toetje is een warme ananas.

Ook barbecueën behoort tot de mogelijkheden. Boer Jos en boerin Lilian zorgen voor vlees van eigen boerderij en salades en brood uit de streek. Met vegetariërs kan uiteraard rekening worden gehouden.

Uniek en gezellig is de boerensoep van open vuur. De soep bereid je samen, volgens een oud recept uit Mariahout, in een grote pan. En niet zomaar een pan….nee, een heksenketel!

Alle genoemde activiteiten en maaltijden zijn bij te boeken, indien je de vergaderlocatie afhuurt voor jouw bedrijf. Maar ook dagjesmensen kunnen deze leuke activiteiten boeken. Vooraf een heerlijke lunch met vers bereide producten. Of na afloop lekker genieten van een kopje koffie met gebak in de Veldschuur of op het terras.

Heb je een bedrijfsuitje, familiedag of vriendinnenuitje te organiseren? Ook dan kun je één van deze leuke activiteiten, in combinatie met een maaltijd, regelen bij boer Jos en boerin Lilian van In de Hei.

Voor de gasten van de BoerenBed-camping en tiny houses van In de Hei wordt ook regelmatig een pizza-avond georganiseerd. Ook kunnen zij een Boerensoep bij hun accommodatie bestellen. Alle ingrediënten voor de soep, een krat hout en de heksenketel worden dan bij je tent of tiny house afgeleverd. Een barbecuepakket is ook mogelijk.

Op pad in de omgeving van In de Hei

Voor de authentieke, Brabantse gezelligheid zit je dus hélemaal goed bij In de Hei. Maar wil je toch ook nog wat van de omgeving van de boerderij zien, dan hebben we wel wat leuke tips voor je.

In Nuenen bevindt zich het Museum Vincentre, waar Vincent van Gogh heeft gewoond.

En in het kleine dorpje Mariahout vind je wel iets heel bijzonders: naast het kerkplein staat een kopie van de Lourdesgrot….je weet wel….in Lourdes. Ook vind je hier een openluchttheater. Het programma is bekend bij boerderij In de Hei.

Ben je meer een stadsmens en houd je van shoppen, een museum bezoeken, of lekker een terrasje pikken? Vanaf In de Hei zijn de steden Eindhoven, Den Bosch, Helmond en Veghel makkelijk te bereiken.

Verblijf je hier met kinderen? Dan gaan hun hartjes vást sneller kloppen van de Efteling, Safaripark Beekse Bergen of recreatiepark Billy Bird.

Nog veel meer informatie over Mariahout op Wikipedia.

Mariahout
Noord-Brabant

Alpacaboerderij In de Hei

Naar de website