Lentenieuws: kamperen, lammetjes knuffelen, koeiendans en meer!

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen….wij hebben namelijk ‘babynieuws’! Ja, Zoekdeboer krijgt er een zusje bij. Over een paar weken wordt ze verwacht en de naam willen we bij deze alvast aan jullie verklappen. Zij gaat heten: Overnachten met je paard!

Je leest er alles over in deze nieuwsbrief. En natuurlijk vergeten we hierin ook niet, dat het bijna Pasen is, dat jullie lammetjes willen knuffelen, en met koeien willen dansen! En natuurlijk willen jullie weer gaan kamperen bij de boer.

Lees snel verder voor al ons lentenieuws!

Ik ga op reis en ik neem mee…. mijn paard

In de vorige nieuwsbrief tipten wij al een paar leuke adresjes, waar jij je eigen paard mee mag nemen op vakantie. Inmiddels zijn er steeds meer aanmeldingen binnengekomen en hebben wij zó veel van dit soort leuke adresjes ontdekt….dat het hoog tijd is voor een eigen website voor deze unieke paardenvakanties!

Vanaf 1 april (nee, geen grapje!) gaat de nieuwe website ‘Overnachten met je paard‘ de lucht in. Maar je kunt ons nu wèl alvast volgen via Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Zodra de website live is, zullen wij daar ook al die leuke adresjes en handige tips met jullie gaan delen. Kun jij je paard of pony dus ook niet missen tijdens je vakantie? Is jouw vakantie pas ècht compleet als je jouw trouwe viervoeter mee mag nemen? Dan is deze nieuwe website ècht iets voor jou….èn je paard! Want hier staan de leukste plekjes voor jou en je viervoeter!

Extra vroeg kamperen bij de boer

Het voorjaar staat weer voor de deur! Of beter gezegd: buiten voelt het nu af en toe al als voorjaar, met die zachte temperaturen. Je kunt dus vást niet wachten, totdat je weer lekker mag kamperen bij de boer.   De meeste boerencampings of camperplaatsen gaan echter pas open rondom Pasen. Wil jij al eerder eropuit? Dat kan! Zo zijn er meerdere campings, waar je nú gewoon al welkom bent of waar je zelfs kunt winterkamperen.   Bij de meesten kun je terecht met je eigen camper, tent of caravan, maar sommige verhuren ook stacaravans, safaritenten of unieke accommodaties, zoals een lodgetent met pelletkachel of een romantische dome.   Wij hebben diverse boerencampings en camperplaatsen voor je op een rijtje gezet, waar je al vóór Pasen welkom bent om te overnachten. Dus kun jij niet meer wachten? Laat je dan inspireren en trek eropuit!

Vier Pasen bij FarmCamps en profiteer van extra korting

Pasen vier je natuurlijk bij FarmCamps! Voor gezinnen met jonge kinderen is er niets leukers dan dat. Want behalve dat je er heerlijk geniet van het buitenleven en de vele lieve dieren, worden er ook nog eens leuke activiteiten georganiseerd. Zéker met Pasen!   Dan kun je namelijk het Paasbest Arrangement bijboeken. Op eerste Paasdag wordt er een goed gevulde ontbijtmand bij je tent bezorgd. De kids mogen zelf eieren verven. En uiteraard ontbreekt het paaseieren zoeken niet aan het programma! Ook krijgen de kids een leuk Boerenpaspoort.   Je verblijft in een mooie luxe safaritent, die al kant en klaar op jullie komst staat te wachten. Wij zullen binnenkort ook weer een toffe FarmCamps locatie bezoeken. Blijf onze socials volgen om mee te genieten van onze pret bij FarmCamps.   Je vindt de FarmCamps boerderijen door heel Nederland.   Met de actiecode AFFC24ZDB ontvang je 30 euro korting én is de huur van de overalletjes gratis. (geldig voor verblijf in 2024).

Klaar voor de koeiensdans?

Jaja, het is weer zo ver….de tijd van springende en dansende koeien is weer aangebroken! Na een lange winter op stal gaan de boeren hun koeien weer lekker voor het eerst naar buiten laten….en voor de koeien is dat echt een feestje! Die maken dan ook een mooie vreugdedans!   Wil jij lekker mee dansen met de koeien? Dat kan, want bij veel boerderijen mag je tegenwoordig meegenieten van dit feestje en worden er allerlei leuke activiteiten voor de kids georganiseerd. Via social media zullen we deze leuke dagen delen.

Vind jij lammetjes knuffelen ook zo leuk?

Met koeien kun je dansen….maar met lammetjes kun je knuffelen! Raak jij ook helemaal vertederd van zo’n schattig bolletje wol? Want zeg nu zelf: niet alleen de kids vinden dit leuk, toch?   In het voorjaar en rond Pasen organiseren veel boerderijen lammetjesdagen. Dan kun je heerlijk knuffelen met de lammetjes en soms mag je ze zelfs een flesje melk geven. En wat dacht je van een scheerdemonstratie?   Vaak is er nog een leuke boerenmarkt met streekproducten bij en worden er voor de kinderen nog wat extra activiteiten georganiseerd, zoals pony’s borstelen, schminken, springkussens of strobalen om lekker op uit te leven en genieten van een lekker boerenijsje.

Het witte goud steekt zijn kopje alweer op

Ben jij ook zo gek op asperges? En kun je niet wachten tot het aspergeseizoen weer begint? Dan hebben wij goed nieuws! Want op sommige plekken steken de asperges nu al de eerste kopjes boven de grond. Dat kan dus nooit lang meer duren….   De aspergetijd is dé tijd van het jaar, waar iedere aspergeliefhebber naar uitkijkt. Iedereen kent wel de klassieke bereiding van gekookte asperges met ham, ei en botersaus. Maar er zijn nog zo veel meer heerlijke recepten. In sommige restaurants worden zelfs complete aspergemenu’s geserveerd.   Maar je kunt natuurlijk ook zelf de keuken induiken! Koop je asperges vers bij de boer, rechtstreeks uit de grond, en probeer een overheerlijk recept uit. Enneh, oh ja…..er is natuurlijk óók groen goud!