Boerderijcamping De Blökke

Genieten van het echte boerenleven bij SVR camping Achterhoek

Boerderijcamping De Blökke is een kleinschalige camping in de Achterhoek, ideaal voor ouders of opa’s en oma’s met (klein)kinderen, die houden van rust, ruimte en natuur en graag mee willen genieten van het èchte boerderijleven. Hans en Ingrid ontvangen jullie graag. De koffie en thee staan bij aankomst al klaar, uiteraard met wat lekkers!

Zij vertellen je graag van alles over hun boerderij en wie wil, mag meehelpen! SVR camping Achterhoek

Een typisch grensgevalletje

Je vindt SVR camping De Blökke in De Heurne, bij het plaatsje Dinxperlo. Het unieke aan dit plaatsje is, dat de grens tussen Nederland en Duitsland hier gewoon dwars doorheen loopt. Aan de ene kant van de straat sta je nog in Nederland, maar als je oversteekt sta je ineens in Duitsland! Elke woensdag wordt er dan ook een leuke smokkeltocht georganiseerd, met spannende verhalen over de smokkelgeschiedenis langs deze grens.

Kamperen bij de boer in de Achterhoek, hier krijg je een kampeerplaats met uitzicht!

Op SVR camping De Blökke kun je terecht op één van de 40 ruime kampeerplaatsen, die van alle gewenste faciliteiten zijn voorzien. Een deel van deze kampeerplaatsen ligt in de boomgaard. ‘s Ochtends wakker worden van fluitende vogeltjes en vanuit je tent of caravan zicht hebben op de weilanden met grazende koeien….wat wil je nog meer?

En als je geluk hebt, spot je misschien ook nog wel een haas, fazant, konijn of ree.

Ook is het mogelijk om een stacaravan te huren op deze gemoedelijke boerderijcamping in de Achterhoek. Honden zijn aangelijnd welkom, behalve in de stacaravan.

Voor de allerkleinsten is het mogelijk een klein speeltoestel bij je tent of (sta)caravan te laten plaatsen. Zo kun je ze prima in de gaten, terwijl je zelf rustig van een drankje geniet.

Genieten van het boerderijleven in de Achterhoek

Maak kennis met de pony’s Beauty en Lady, de boerderijhond Does en de vele koeien en kalfjes! De kinderen mogen boer Hans met van alles meehelpen: de koeien uit de wei halen, kijken bij het melken en kalfjes een flesje melk geven. De pony’s mogen ze borstelen en een rondje ermee rijden. En welk kind slaat een ritje op de tractor nu af? Ook kun je meekijken, als boerin Ingrid zelf karnemelk maakt.

In de vakantieperiodes worden er leuke activiteiten voor de kids georganiseerd, zoals broodjes bakken, knutselen of, bij warm weer….buikglijden onder de sproeier!

Verder kun je mee met een huifkartocht. Onderweg breng je dan ook nog eens een bezoek aan een klompenfabriek, een molen of ga je biggetjes kijken op een varkensboerderij.

boerderijcamping-in-de-Achterhoek--huifkar

En uiteraard zullen de kids zich prima vermaken op de leuke speeltoestellen en trampolines, in de zandbak, kunnen ze lekker rond sjezen met de skelters en fietsjes, of een potje (tafel)voetballen en tafeltennissen. En wat dacht je van een partijtje boerengolf?

boerderijcamping in de Achterhoek- boerderij blokke

Ook in de recreatieruimte is van alles te doen, als het een keertje wat minder mooi weer is. Hier kunnen de kids volop spelletjes spelen, sjoelen, tekenen en knutselen, en nog veel meer. En in de Olde Poggeschure kunnen ze lekker ravotten in het hooi of rollebollen in de ballenbak!

boerderijcamping in de Achterhoek- binnenspeeltuin

Ook de inwendige mens wordt niet vergeten!

SVR camping De Blökke heeft een klein eigen boerderijwinkeltje, waar je terecht kunt voor verse melk èn natuurlijk karnemelk van boerin Ingrid, vlees, eieren, diverse lekkere streekproducten uit de Achterhoek en heerlijk boerenijs. In het dorp De Heurne zit een wat grotere landwinkel, voor als je nog meer nodig hebt.

Elke ochtend bezorgt de bakker verse broodjes, die je vooraf bij de boerin kunt bestellen.

En het allerleukst is misschien nog wel de snackwagen, die in de schoolvakanties iedere zaterdag op de camping staat. Zéker op je aankomstdag is dit ideaal: niet hoeven te koken en gewoon lekker genieten van een frietje. De kids maken vast geen bezwaar!

Voor het geval je je toch nog verveelt….

Mocht je toch ook nog wat van de omgeving willen zien, dan kun je in de Achterhoek heerlijk wandelen en fietsen. Fiets- en wandelroutes zijn op de boerderij aanwezig.

Verder vind je in de directe omgeving diverse zwemmeren en zwembaden, interessante musea en leuke uitstapjes voor de kids, met als absolute aanraders Megapret, Het Land van Jan Klaassen en Ponypark Leitinghof….nèt over die grens in Duitsland dus!

SVR camping de Blökke in de Achterhoek is aangesloten bij SVR-camping, Stichting Vrije Recreatie.

Benieuwd of deze boerencamping nog een plekje vrij heeft? 

Nog veel meer informatie over De Heurne op Wikipedia.