Boerderijcamping Klein Emelaar

Kamperen bij de boer op de Veluwe

Klein Emelaar ligt verscholen in de natuur van Meerveld, een bosrijk en agrarisch gebied in de buurt van Uddel (gemeente Apeldoorn) in Gelderland. Het huidige biologische akkerbouwbedrijf en de boerderijcamping Klein Emelaar van familie Van Hierden zijn ontstaan uit “De Emelaer”, een boerderij die sinds 1500 steeds is overgegaan op de volgende generatie. Een historie om trots op te zijn! Het grootste deel van de omgeving wordt gevormd door Kroondomeinen het Loo.

Van biologische melkveehouderij naar biologisch akkerbouwbedrijf

Na jaren een biologisch melkveebedrijf te hebben gerund besloot familie Van Hierden eerder dit jaar tot een ingrijpende verandering. Zo werd afscheid genomen van de 55 koeien en 25 stuks jongvee en de transitie ingezet naar een biologisch akkerbouwbedrijf. De eerste aardappelen en uien zijn inmiddels succesvol geoogst en hiermee hebben ze hun eerste klanten al erg blij mee kunnen maken.

Kamperen met uitzicht over grazende schapen

Op dit heerlijke plekje vind je ook een fraaie boerderijcamping. Zo zijn er 25 ruime plaatsen op een groot grasveld beschikbaar voor caravans en campers die o.a. voorzien zijn van kunstgras onder de voortent, 10 ampère stroom, stromend water en afvoer. En niet te vergeten, gratis wifi, het compleet uitgeruste sanitairgebouw en het prachtige uitzicht over de grazende schapen en het landschap.

Van koeienstal naar speelschuur voor kinderen

Na de transitie naar het akkerbouwbedrijf is de koeienstal omgebouwd tot gedeeltelijke speelschuur. Kinderen kunnen hier naar hartelust spelen met de voetbaltafel, tennistafel en al het andere speelgoed. Of lekker chillen natuurlijk, al dan niet met één van de vele boeken. Een aanwinst, zeker als het regent! Ook buiten is er trouwens volop vertier voor de kinderen met het klimtoestel. Ook staan er diverse skelters waar kinderen (en ouders) gebruik van mogen maken.

Ga ook eens een kijkje nemen bij Klein Emelaar en geniet van de rust en de fraaie natuur. Of trek erop uit en bezoek één van de leuke dorpen in de omgeving of het Uddelermeer.

Boerderijautomaat met aardappels, uien en eieren

Waar kun je nu beter terecht voor heerlijke verse biologische aardappelen, uien en eieren dan bij de boer zelf? Bij Klein Emelaar telen én verkopen ze de producten zelf. De producten zijn te koop via huisverkoop en via de boerderijautomaat op het erf. Hier koop je de lekkerste producten gewoon rechtstreeks bij de boer zelf. Wel zo lekker en gemakkelijk toch?

Nog veel meer informatie over Meerveld op Wikipedia.