Boerderijwinkel Fromberg

Boerderijwinkel FromBerg in Schin op Geul

Al ruim 20 jaar runnen Anke en Bart samen het boerenbedrijf in het mooie Zuid-Limburgse Schin op Geul. Ze zorgen elke dag samen voor de schapen, scharrelvarkens, vleeskuikens en de scharrelkippen.

De vleeskuikens scharrelen lekker in een open stal op het stro en de scharrelkippen hebben een uitloop naar buiten. De schapen komen alleen voor de bevalling naar de stal, de rest van het jaar lopen ze ook lekker buiten.

Boerderijwinkel met veel scharrelvlees

In 2009 zijn Anke en Bart gestart met de Boerderijwinkel. In de boerderijwinkel verkopen ze producten die ze zelf telen of inkopen bij boeren in de buurt. Ze verkopen scharrelvlees van runderen, varkens, lammeren, vleeskuikens, scharreleieren, groente en fruit. Ook bieden ze in hun Boerderijwinkel diverse ambachtelijk geproduceerde producten aan zoals zuivel, honing, stroop, jam en mosterd.

Anke en Bart houden erg van het boerenleven en hebben graag dieren om hun heen. Naast schapen, kippen en kuikens hebben ze ook nog 5 pony’s, 2 honden, een konijn en 2 cavia’s.

Online je boodschappen bestellen rechtstreeks bij diverse boeren

Anke en Bart willen graag de kloof tussen boer en burger verkleinen en hebben vanuit die gedachten in 2020 een website opgezet “de virtuele boerenmarkt”. Hier bestel je online je boodschappen rechtstreeks van de boer. Je kunt hier terecht voor diverse soorten scharrelvlees. Van varkensvlees, rundvlees, lamsvlees tot aan scharrelkip. Ook zijn er BBQ-pakketten en gourmetpakketten online te bestellen. Producten zoals scharreleieren, kaas, yoghurt, boter, vis, wijn, bier, groenten, fruit en aardappelen zijn ook online te bestellen.

De boerenmarkt is alleen voor boeren uit Midden- en Zuid-Limburg. Want het motto van Anke en Bart is ”eet uit de streek”

De zuivelproducten die aangeboden worden in de webshop zijn van Zuivelboerderij Mergelland. Op deze boerderij worden de producten gemaakt van natuurlijke grondstoffen. De koeien grazen in de zomer op de hellingweiden in het prachtige Mergelland. In de webshop heb je de keuze uit Boerenkaas van jong tot oud en diverse kruidenkazen. Ook de ambachtelijk bereide karnemelk, diverse vlasoorten, halfvolle yoghurt en yoghurt met diverse vruchtensmaken, rijstepap en de echte Limburgse flötkiës zijn online te bestellen.

Nog veel meer informatie over Schin op Geul op Wikipedia.