IJsboerderij Vrederust

Card image cap

Driebergen-Rijsenburg
Utrecht

IJsboerderij Vrederust

Naar de website

Hier wordt nog écht op de ambachtelijke manier ijs bereid

Teunis en Jacolien zijn alweer de 4e generatie die bij boerderij Vrederust in Driebergen-Rijsenburg aan het roer staan. Als je als kind opgroeit tussen de koeien en je geniet ervan, dan is de kans groot dat je later ook boer wil worden. Teunis heeft zijn droom waargemaakt en woont nu samen met zijn vrouw en 2 kinderen op de boerderij. Ze hebben de zorg over hun 90 koeien en 25 stuks jongvee. Er is altijd genoeg te doen op de boerderij. Hoe fijn is als je (schoon)ouders dan ook nog een handje helpen waar nodig. Een écht familiebedrijf dus.

Waar vroeger de melk naar de melkfabriek ging, verwerken ze nu de melk voor een groot deel zelf. Ze gebruiken de melk om er boerderij-ijs en yoghurt van te maken. Het boerderij-ijs is uniek door de volle romige melk die gebruikt wordt en rechtsreek van hun eigen koeien afkomt. De basisgrondstoffen zijn dus allemaal lekker puur. En dat proef je!

Lekker buiten spelen en eten

Bij Boerderij Vrederust vinden ze het belangrijk dat de koeien en kalfjes zoveel mogelijk buiten zijn en buiten kunnen eten. Voor de dames is er maar liefst 32 hectare kruidenrijk en klaverrijk grasland beschikbaar. En dat is nog niet alles! Met nog 30 hectare gras, 5 hectare mais, 3 hectare gersterwten en 3 hectare winterveldbonen hebben ze voldoende ingrediënten om hun eigen krachtvoer te maken.

Doordat de graspercelen ingezaaid zijn met kruiden en klavers wordt de stikstof vastgelegd. Hierdoor hoeven ze geen kunstmest meer te gebruiken.

Tijd voor ijs!

Op een ambachtelijke manier bereid Jacolien de melk tot heerlijk romig ijs. Ben jij benieuwd hoe het proces eruitziet? Via het raam kun je een kijkje nemen in de productieruimte.

Roomijs, yoghurtijs, sherbet en sorbet

Voor wie denkt dat al het boerderij-ijs hetzelfde smaakt, die heeft het mis want de keuze is reuze! Van Hazelnoot, nougat, pistache, chocolade, koffie, aardbei, kaneel, tot aan Crème brûlee roomijs.

Ook als je op de calorieën wil letten, ben je hier aan het juiste adres!

Sla jij liever vanwege de calorieën een heerlijk romig ijsje af? Dan is de Sherbet een goed alternatief!
Sherbet ijs is gemaakt van de melk die over is gebleven na het ontromen. In het Sherbet ijs zit dus geen room. Dit is de ‘light’ variant van het volle roomijs. Zo kun je toch meegenieten van een heerlijk ijsje bij deze ijsboerderij in Utrecht. De Sherbet is er ook in verschillende smaken. Aardbei, kersen, kiwi en citroen.

Vier feest met een taart

Binnenkort iets te vieren? Jacolien maakt met liefde en plezier de mooiste taarten voor je klaar. Voor een bruiloft, een feestje maar ook voor de feestdagen. Kleurrijke macarons of petitfours behoren tevens tot de mogelijkheden. Met allergieën kan rekening gehouden worden. Zo is het mogelijk om glutenvrij ijsgebak te bestellen. Kortom, de keuze is zeer uiteenlopend.

Trakteren met ijs

Een feestje met vrienden, familie of kennissen? Wie lust er nu geen heerlijk ijsje van de ijsboerderij? Daar zullen niet veel mensen nee op zeggen. Hoe leuk is het om tijdens je feestje ijs te trakteren? Het is mogelijk om de ijskar te huren, zodat je met z’n allen kan genieten. Een keer wat anders dan een blokje kaas.

Enthousiast geworden? Neem gerust contact op met Teunis en Jacolien of bezoek de website.

Nog veel meer informatie over Driebergen - Rijsenburg op Wikipedia.

Card image cap

Driebergen-Rijsenburg
Utrecht

IJsboerderij Vrederust

Naar de website