Smit’s Boer & Goed

Card image cap

Stompetoren
Noord-Holland

Smit’s Boer & Goed

Naar de website

Een sfeervolle boerderijwinkel én melktap in Noord-Holland

In het mooi Noord-Hollandse dorpje Stompetoren ligt de boerderij van familie Smit, genaamd Smit’s Boer&Goed Een mooi familiebedrijf waar nu generatie drie en vier gezamenlijk aan het roer staan. En niet alleen de mannen werken mee iedereen uit de familie is betrokken. Vader Co en zoon Vincent zorgen voor de boerderij en Roos de vrouw van Vincent runt de boerderijwinkel. En moeder Sandra zorgt ervoor dat iedereen op de boerderij zijn of haar werk kan doen door op de kinderen te passen. En heel belangrijk… ze zorgt dat er s’avonds grote pannen met eten klaar staat voor iedereen die hard heeft gewerkt want dat doen ze hier! Als je de boerderij op komt lopen voel je meteen de warmte en dat is dan ook vaak wat je terugleest in de beoordelingen. Bij Smit’s Boer&Goed hebben ze een boerderijwinkel met heerlijke producten van hun eigen boerderij en van boeren uit de omgeving en er is een melktap voor verse rauwe melk. Sinds kort hebben ze ook hun eigen zuivellijn!

Van droom naar werkelijkheid

Roos werkte in de horeca maar het bleef bij haar toch kriebelen om ook wat op de boerderij te gaan doen. Na zich verdiept te hebben in de mogelijkheden om zelf melk te gaan verkopen via een melktap was Roos meteen verkocht. Dit is wat ze wil, mensen uit de omgeving blij maken met producten van de boerderij. Al snel wisten veel mensen uit de omgeving de melktap te vinden. Van het één kwam het ander en opende ze een complete boerderijwinkel. Nu runt ze vol passie haar eigen boerderijwinkel. “Mensen komen voor de heerlijke producten maar vinden het ook erg leuk om even een rondje over de boerderij te lopen. Leuk dat te laten zien aan onze klanten hoe het boerenleven er uitziet”.

Boerderijwinkel in Noord-Holland met een ruim assortiment

In de boerderijwinkel verkopen ze natuurlijk de producten van hun eigen MRIJ- runderen zoals melk en vlees. Ook verkopen ze allerlei producten uit de omgeving. Van groente, fruit, eigen zuivel, eieren, kaas, pindakaas en stroop tot aan huisgemaakte rabarber compote. Die moet je echt eens proeven! De producten in de boerderijwinkel zijn met zorg uitgekozen elk product heeft een eigen verhaal. Roos vertelt het je graag.

Tijdens de openingstijden van de boerderijwinkel ben je van harte welkom in de stal. Hier is van alles te zien en te beleven. Er lopen kalfjes, in het voorjaar zijn er lammetjes en voor kinderen staan er fietsjes en trekkertjes klaar.

Rundvlees van MRIJ-runderen

Voor lekker gehakt, runderlappen, biefstuk of een vleespakket ben je bij Smit’s Boer&Goed aan het juiste adres, maar ze staan ook bekend om hun mooie bijzondere stukken vlees zoals ossenhaas, entrecote, rib-eye, tomahawk, bavette, Côte de boeuf. Gewoon lekker om jezelf of je gasten mee te verwennen.

Melkhuisje met een melktap en verse eigengemaakte zuivel

Vooraan op het erf staat het melkhuisje. Het melkhuisje is 7 dagen per week geopend. Zo kun je elke dag genieten van de producten van Smit’s Boer&Goed. In het melkhuisje staat natuurlijk de melktap waar je zelf onbewerkte melk kunt tappen maar ook een koeling met heerlijke (vruchten)yoghurt, vla, boter, eieren en ijs.

Huisgemaakte Schermer Zuivel

Met trots bieden ze sinds kort ook hun eigen zuivellijn aan. Heerlijke yoghurt in allerlei verschillende smaken. Van Yoghurt naturel, Yoghurt aardbei, Yoghurt sinaasappel, Yoghurt vanille, Yoghurt bosbes tot aan Yoghurt perzik. Maar ook Vanille vla en Chocolade vla. Vergeet ook zeker niet om de Hangop te proeven. Want die is lekker! De hangop is beschikbaar in naturel en met aardbeien. Mmmm….

De dames van Smit’s Boer&Goed

Nee, dan bedoel ik niet Roos of Sandra maar Annie, Tineke en Madicken en al die anderen. Iedereen wordt hier bij naam genoemd zelfs de koeien. Zo kent Co echt alle koeien bij naam. De koeien hebben veel vrijheid op de boerderij. Ze voelen zelf wanneer het tijd is om gemolken te worden en lopen dan op hun gemakje naar de melkrobot. Willen ze graag buiten lopen? Dan lopen ze gewoon lekker (in het seizoen) naar buiten.

Bij Smit’s Boer&Goed werken ze met een gesloten kringloop. Het gras dat de koeien in de stal eten komt van hun eigen land. In de punten van het gras zitten de eiwitten die koeien nodig hebben om goede melk te produceren. Boer Vincent maakt er dan ook elke keer weer een sport van om het gras zo eiwitrijk mogelijk te laten groeien en het juiste moment te kiezen om te maaien.

Nog veel meer informatie over Stompetoren op Wikipedia.

Card image cap

Stompetoren
Noord-Holland

Smit’s Boer & Goed

Naar de website