Biesvelder Grillkaas

Card image cap

Genemuiden
Overijssel

Biesvelder Grillkaas

Naar de website

Melk van koeien die grazen in de Biesvelder polder 

Op boerderij van Jannie en Johan in Genemuiden lopen ongeveer 110 koeien die dagelijks gemolken worden door een robot. De koeien kunnen zelf kiezen wanneer ze gemolken willen worden. En de melk die de koeien geven… daar doen ze iets bijzonders mee! Jannie is helemaal fan van grillkaas. Een kaasproduct wat nog niet heel erg bekend is maar wat wel steeds populairder aan het worden is. Halloumi, is zeer populair bij foodies, want het is geschikt om te gebruiken als vleesvervanger en je kunt er eindeloos mee variëren. Jannie noemt het geen Halloumi maar grillkaas. De grillkaas van Jannie is namelijk gemaakt van 100% weidemelk. De koeien grazen wanneer het weer het toelaat lekker in de Biesvelder Polder, vandaar ook de naam Biesvelder Grillkaas.

Je hoeft niet naar Cyprus om te genieten van een lekker stukje grillkaas

In Cyprus zijn ze dol op Halloumi, daar zie je het ook veel vaker op de menukaart in een restaurant staan. Gelukkig hoef je niet helemaal naar Cyprus of hoef je het product niet te laten importeren want als je kiest voor Biesvelder Grillkaas geniet je toch van de lekkere smaak en scheelt het ook in de footprint. De Biesvelder Grillkaas wordt gemaakt van 100% koeienmelk. Halloumi staat bekend om de structuur. Grillkaas zit qua structuur een beetje tussen mozzarella en feta in, het is minder zout. En de smaak, ja dat is altijd moeilijk te omschrijven dus dat moet je gewoon eens zelf proberen!

De Biesvelder Grillkaas vind je op steeds meer plekken!

Steeds meer speciaalzaken nemen vanwege het enthousiasme van hun klanten de grillkaas op in hun assortiment. Zo kun je bij De Boerenstreek in Zuidwolde, Kaashuis ’t Volle pond in IJsselmuiden, Natuurboerderij Hogeboom in Hasselt terecht voor dit bijzondere stukje kaas. Natuurlijk je ook bij Jannie zelf op de boerderij in Genemuiden terecht!

Op de borrelplank, in een salade, op een broodje of op de BBQ

Met grillkaas kun je eindeloos variëren. Van een broodje grillkaas, quinoasalade met grillkaas blokjes tot aan grillkaas op de BBQ. Ook zijn er tapasblokjes beschikbaar die aangemaakt zijn met heerlijke olie en kruiden. Ideaal voor op de borrelplank, om een broodje in te dippen. Lekker wijntje erbij en het genieten kan beginnen! De grillkaas is er in naturel en met Mediterrane kruiden.

Nog veel meer informatie over Genemuiden op Wikipedia.

Card image cap

Genemuiden
Overijssel

Biesvelder Grillkaas

Naar de website