Buitenplaats Medemblik

Card image cap

Medemblik
Noord-Holland

Buitenplaats Medemblik

Prijzen en boeken

Comfortabel logeren bij een (biodymamische) boer

Dat boeren modern zijn bewijst Lodge61 in Medemblik wel. Boerin Inge verbouwt zoveel mogelijk voedsel in het voedselbos en de moestuin. Haar zoon Maarten helpt bij het tijdrovende onderhoud. En met behulp van de dagbesteders van de zorgboerderij werken ze aan een boerderij die volledig op eigen kracht draait. Met zelfopgewekte stroom, hybride verwarmingsketels en septictank.

Back to the basics en verreweg comfortabel? Integendeel. Je slaapt in luxe lodge of zoekt een eigen plek op de camping om te overnachten in jouw tent, caravan of kamper. De locatie is groen en dichtbij het water. Ideaal wanneer jij wil genieten van alle elementen van de natuur.

Luxe lodges om in te overnachten bij de boer

Te midden van de fruitbomen en gewassen slaap jij in een bijzonder lodge. Alle lodges zijn voorzien van fijne bedden, handdoeken en bedlinnen. Jij mag zelf kiezen waar je in blijft logeren. Elke lodge heeft genoeg ruimte en privacy en is omringd met groen.

De bohamian Lodge. Deze lodge was vroeger een directiekeet. Inmiddels is het een romantische Lodge geworden die van alle gemakken voorzien is. Je kan hier gezellig met z’n tweetjes vertoeven en genieten van de gezonde boerenbuitenlucht.

ECO lodge. De houten lodge met veranda biedt alles wat jij nodig hebt om heerlijk tot rust te komen. Deze lodges hebben een heel bijzonder verleden en een belangrijke rol gespeeld voor de humane gezondheid. Inge verteld je hier graag meer over. Ze zijn knus en tiny ingericht.

Twee- of vierpersoons lodges. In totaal heeft de grote karakteristieke ‘Wieringermeerboerderij’ 9 moderne lodges voor twee- of vierpersonen. Je hebt alle gemakken van een vakantiehuisje in een authentieke boerderij. Hoe bijzonder is dat?

Safaritenten. Wil jij echt kamperen op het boerenerf? Dan zijn de tenten bij uitstek geschikt om in te overnachten. De safaritenten zijn compleet ingericht met een binnen- en (overdekt) buitengedeelte. Moeder natuur zal met haar weersinvloeden dus nooit een spelbreker zijn. De tenten bieden ruimte voor maximaal 6 personen.

Kamperen op het boerenerf met je eigen kampeermiddel

Heb jij altijd ‘een huis’ bij je? In de vorm van een tent, kamper of caravan? Dan biedt de camping verschillende plaatsen aan. Er zijn plaatsen met- en zonder stroom te reserveren. En het (invalidevriendelijke) sanitair gebouw kan je zelfs gebruikmaken van een wasmachine of droger. Niet voor niets is deze camping sinds 2021 aangesloten bij ‘Natuurkampeerterreinen’. Daarom moet je lid zijn van de ‘Groene Koepel’ om hier te kunnen kamperen.

Overnachten in de lente, zomer, herfst of winter?

Omdat er verschillende accommodaties zijn om in te overnachten, kan je het hele jaar blijven logeren. Het maakt overigens niet uit of je te voet, per fiets of per boot komt. Want de camping heeft een eigen steiger om aan te meren. Deze veelzijdige boerderij is een uniek bedrijf waar boerin Inge en haar zoon Maarten met veel passie werken aan een groene toekomst.

Tussen wal- en schip

Medemblik heeft een rijke nautische geschiedenis. Vele mensen leefde er van de (walvis)visserij. Vandaag de dag genieten de Medemblikkers nog steeds van het weidse uitzicht langs het water. Het land, het water en de wind brengen een oase van rust en ruimte met zich mee. Wist jij trouwens dat Medemblik de oudste stad van West-Friesland is? Al vele toeristen wisten Medemblik te vinden voor een historische, actieve of juist ontspannen vakantie. Er is water, natuur en cultuur in overvloed.

Ter land, ter zee en te Medemblik

Watersportliefhebbers zitten goed in Medemblik. Van suppen tot zeilen, zwemmen of vissen. Alles is er mogelijk. Internationaal is Medemblik een hotspot voor verschillende kampioenschappen voor watersporters. Binnen 10 minuten sta je op de dijk en heb je een schitterend uitzicht op het water. Het is dan ook mogelijk om een kano, supboard of elektrische reddingssloep te huren bij Lodge61.

Overige activiteiten en mogelijkheden

Heb jij trouwplannen? Of wil jij een ander feest vieren in boerenstijl? Waarom niet. Geniet van een heerlijk diner of buffet op strobalen. De opties zijn talloos, van kleine borrel tot grootschalige BBQ. Er is zowel bij goed- als bij slecht weer voldoende mogelijkheid om er een geslaagde dag van te maken. Ook de zakelijke klant kan terecht voor een vergadering of andere formele aangelegenheid. 

Nog veel meer informatie over Medemblik op Wikipedia.

Card image cap

Medemblik
Noord-Holland

Buitenplaats Medemblik

Prijzen en boeken