Boerderij ‘De Bonte Parels’

Eten, rusten, leren en vooral genieten op de boerderij!

In het dorpje Westbroek ligt de biologische boerderij van Rutger en Christianne. Boerderij ‘De Bonte Parels’ is niet zomaar een boerderij! Want heb jij wel eens van een koeWARKbar gehoord? Nou, hier is het heel normaal dat mensen het erf op komen en naar de koeWARKbar lopen om lekkere verse kwark uit te kiezen en daar hun eigen topping voorbij uit te kiezen! En schijnbaar is het zo dat als je deze kwark eenmaal op hebt dat de kans héél groot is dat je hier vaker komt om ervan te genieten.

Even tot rust komen in de theetuin

En niet alleen voor heerlijke kwark ben je hier aan het juiste adres. Ze hebben ook een theetuin met fleurige bloemen waar je van een kopje thee of koffie kunt genieten, terwijl je ziet hoe de varkens Toos en Roos lekker in de modder aan het spelen zijn. Heerlijk toch?!

Beestenboel bij De Bonte Parels

De 55 koeien die op de boerderij wonen zorgen voor de verse melk en het vlees. Een groot deel van het jaar lopen de dames lekker in de weide te grazen. Naast koeien hebben ze bij boerderij ‘De Bonte Parels’ ook twee varkens, enkele geitjes, paarden en kippen. De melk wordt verwerkt en vind je onder andere terug bij de Albertheijn in het schap bij de biologische melk of bij een supermarkt waar ze biologische Arla melk verkopen.

Rondneuzen in het boerderijwinkeltje

Op de boerderij is een knus boerderijwinkeltje aanwezig. In het winkeltje verkopen ze het vlees van hun eigen koeien, vacuüm verpakt en diepgevroren. Ook is er verse yoghurt, koeWARK, Parelkaas gemaakt van hun eigen melk, eieren van de Biohof en je kunt er een fles rauwe melk kopen.

Even pauze

Boerderij ‘De Bonte Parels’ is tevens een Rustpunt. Dus als je aan het genieten bent van een mooie fietsroute in de omgeving, vergeet dat ook zeker niet om even pauze te houden op deze mooie biologische boerderij.

Een dagje leren… dat doe je op de boerderij

Altijd al willen weten hoe het er op de boerderij aan toe gaat? Boerderij ‘De Bonte Parels is ook een educatieboerderij. Dat wil zeggen dat je hier welkom bent met je klas, collega’s, vrienden en kennissen. Christianne zorgt ervoor dat het een leerzame dag zal worden want ze weet er elke keer weer een boeiende dag van te maken, zodat je met een hoop kennis de dam af gaat

Ontdek de boerderij op een speelse manier

Zelf de boerderij ontdekken? Ook dat kan doormiddel van een speurtocht en audiotour. Zo kom je toch van alles te weten over de boerderij. Heb je nog vragen dan staan Rutger en Christianne natuurlijk altijd nog graag te woord.

Bekijk hier de video.

Enthousiast geworden over deze locatie in Utrecht? Breng dan zeker eens een bezoek!

Nog veel meer informatie over Westbroek op Wikipedia.