FarmCamps De Oostermaat

Card image cap

Genemuiden
Overijssel

FarmCamps De Oostermaat

Naar de website

Luxe kamperen in een safaritent bij FarmCamps De Oostermaat in Overijssel

Moeilijk maat houden bij FarmCamps De Oostermaat, want alles is hier leuk!
Op de Pieperpolder 3 in Genemuiden (Overijssel) verbouwen Rindert en Gerdien geen aardappelen??, maar houden ze 160 koeien! Het moderne melkveebedrijf ligt verscholen achter een dijk in Midden-Nederland, vlakbij de mooie Hanzesteden en natuurgebied Het Zwarte Meer. De boerderij is met behulp van zonnepanelen volledig energie neutraal. En het voer voor de koeien (ruwvoer, maïs en gras) verbouwt boer Rindert zelf.

Geen zin om met je eigen kampeermiddel op vakantie te gaan? Geen probleem want ze hebben hier luxe safaritenten waar jij zo in kunt, scheelt je een hoop inpakwerk!

oostermaat-verse-eieren-kippen-verzorgen  oostermaat-trampoline-spelen-kinderproef

Sinds 2018 wonen Rindert en Gerdien samen met hun 2 kids Koen en Tim op deze mooie plek in de polder. Het boerenleven is voor Rindert en Gerdien niet nieuw. Rindert groeide op als boerenzoon en met 3 opvolgers gingen hij en Gerdien op zoek naar een geschikte plek voor hun bedrijf en streken neer in Genemuiden. Waar Gerdien voorheen nog op kantoor werkte, werkt ze nu 100% op de boerderij. Samen hebben ze een mooie verdeling gevonden: hij verzorgt de koeien, en zij de kalfjes.

oostermaat-slingeren-in-de-hooischuur  oostermaat-ponyrijden-boerderijvakantie

En die koeien, die vallen vaak in de prijzen bij de koeienkeuring op de Fokveedagen in Putten en Oldenbroek. Om te melken gebruiken Rindert en Gerdien een melkrobot, de koeien kunnen dus zelf aangeven wanneer ze gemolken willen worden. De melk wordt vervolgens verkocht om Leerdammer kaas van te maken.

oostermaat-buitenspelen-logeren-bij-de-boer  oostermaat-buitenspelen-logeren-bij-de-boer

Op de boerderij verveel je je geen moment. Rondcrossen over het erf met de skelters, hutten bouwen in de Hooi Hooi Speelschuur, rondspringen op de trampolines, kliederen in de modderkeuken of knuffelen met de andere dieren. Want naast de 160 koeien en kalfjes wonen er op de boerderij ook heel veel andere dieren. Zo zijn er schapen en lammetjes die meehelpen het gras kort te houden, maar ook geitjes, konijnen, kippen, de boerderijhonden Max, Jack, Suzy en Roxy en 2 lieve poezen die wel houden van een fijne knuffel!

farmcamps-oostermaat-avondvuur  

Dus, wil je kennismaken met het leven op een modern melkveebedrijf en tegelijkertijd genieten van de natuur, dieren, spelen en rust? Dan ben je bij FarmCamps de Oostermaat aan het goede adres!

Beestenboel bij FarmCamps Oostermaat

– 160 koeien en jongvee
– 20 schapen en in het voorjaar lammetjes
– Heel veel konijntjes
– Kippen en kuikentjes
– Tub en Joep de katten
– Max, Jack, Suzy en Roxy de boerderijhonden
– De geitjes Maxima, Rosa, Sien en Doortje

Uniek bij FarmCamps Oostermaat

– Kijken bij de melkrobot
– Helpen met kalfjes voeren
– Verzorgen van de kleine dieren
– Tractorbanden Klimtoren
– Kliederen in de modderkeuken
– Pizza’s bakken met de boerin
– Zwemmen in de plassen in de omgeving
– Varen op het Zwarte Meer
– Vlakbij de mooie Hanzesteden

Benieuwd of er nog een luxe safaritent beschikbaar is?

Nog veel meer informatie over Genemuiden op Wikipedia.

Card image cap

Genemuiden
Overijssel

FarmCamps De Oostermaat

Naar de website