FarmCamps Fleur Stables

Card image cap

Oudesluis
Noord-Holland

FarmCamps Fleur Stables

Naar de website

Ponyrijden, zwemmen, bootje varen en overnachten: bij FarmCamps Fleur Stables kan het allemaal

FarmCamps Fleur Stables is een gezellig paardenpension in het noorden van Noord-Holland. Het is een klein paradijs voor gezinnen met kinderen die dol zijn op dieren. Bij boer Jan en boerin Saskia vieren jullie vakantie tussen de meer dan vijftig paarden en pony’s, dartelende lammetjes, knuffelbare konijnen, kwakende eendjes, vrolijke geitjes en de vriendelijke boerderijhonden- en katten. Het is een geweldige manier om kennis te maken met het boerenleven!

Bij aankomst krijgt je gezin eerst een uitgebreide rondleiding van Jan en Saskia over het erf. Ze vertellen over het leven op de boerderij en laten zien wat jullie allemaal kunnen doen. Na deze Tour de Boer staan de kinderen vast en zeker te trappelen om heerlijk te gaan spelen en om alle dieren te leren kennen.

farmcamps-fleur-stables-trampoline
fleur-stables-pony-rijden

Op een steenworp afstand van het strand

FarmCamps Fleur Stables ligt in het dorpje Oudesluis, een prachtige waterrijke omgeving. Sterker nog, waar nu de boerderij en de paardenstallen staan, klotsten vroeger nog de golven van de zee. Sinds 400 jaar is Oudesluis bewoonbaar land, maar de zee is nog steeds niet ver weg. Op nog geen tien kilometer afstand van FarmCamps Fleur Stables vind je de beroemde badplaats Callantsoog. Na een ochtend paarden verzorgen en dieren vertroetelen, kan je met je gezin heerlijk uitwaaien op het strand en misschien zelfs een duik in de golven wagen!

Roei roei roei je boot

Er is daarnaast ook genoeg waterpret te beleven op de boerderij zelf, want pal voor de deur ligt een mooie grote sloot. Hobbyvissers kunnen hier naar hartenlust een hengel uitgooien terwijl ze uitkijken over de landerijen. Het water is ook perfect voor een leuke boottocht. Boer Jan heeft een motorboot en een roeiboot waarmee je gezin een gezellig tochtje kan maken. Boerin Saskia maakt graag een lekkere picknickmand voor je klaar, zodat jullie onderweg kunnen smikkelen van verse lekkernijen.

Ontvang het enige echte Ponydiploma

Naast waterpret gaat het vooral om dierenplezier bij FarmCamps Fleur Stables. Het zal voor kinderen een unieke ervaring zijn om de hele dag tussen zo veel lieve paarden en pony’s te leven. Ze mogen de paarden aaien, ze kunnen helpen in de paardenstallen en er is een grote binnen- en buitenbak om paardenritjes te maken. Het is ook mogelijk om samen met je kind een rustig wandelingetje te maken met de pony.

Tijdens de vakantie op de boerderij kunnen je kinderen zelfs hun ponydiploma halen. Instructrice Thirza, de dochter van Jan en Saskia, leert de jonge paardenliefhebbers in een paar korte lessen alles over het verzorgen van pony’s. Uiteraard is er ook veel tijd voor rijles. Na afloop van de lessen zijn ze de trotse bezitters van het ponydiploma van FarmCamps Fleur Stables. Trouwens, als volwassene ben je ook van harte welkom bij de lessen van Thirza. Heeft je kind al wat ervaring met paarden? Dan kan hij of zij tijdens de vakantie een eigen verzorgpony krijgen.

farmcamps-fleur-stables-konijn-knuffelen
farmcamps-fleur-stables-pony-rijden

Nog meer boerderijpret

Bij FarmCamps Fleur Stables verveel je je werkelijk geen moment! Naast het knuffelen en verzorgen van de dieren, kunnen je kinderen ook heerlijk springen op de trampoline, hutten bouwen in de Hooi Hooi Speelschuur, spelen in de zandbak, lekker skelteren op het terrein of een spannende trekkertocht maken met boer Jan. Bij mooi weer kan de dag worden afgesloten met een knapperend kampvuur. Onder het genot van de geur van geroosterde marshmallows is het de ideale manier om na te genieten van een heerlijke dag in de buitenlucht.

fleur-stables-kampvuur-samen-zijn
farmcamps-fleur-glamping-tent-luxe-kamperen

Smikkelen op het erf

Tijdens de boerderijvakantie is er alle tijd om te genieten van lekker eten. FarmCamps Fleur Stables heeft een klein winkeltje op het erf waar je allerlei lekkers kunt kopen. Hebben jullie ’s avonds zin in een BBQ? Geef dan boer Jan een seintje en hij regelt alles tot in de puntjes. Liefhebbers van pizza’s moeten het activiteitenbord goed in de gaten houden, want af en toe organiseren Jan en Saskia een gezellige pizza-avond.

fleur-stables-er-zitten-allemaal-lekkere-verse-dingen-in-de-ontbijtmand
fleur-stables-kampvuur-samen-zijn

Ontdek de kop van Noord-Holland

De kans is groot dat je gezin het erf niet wil verlaten: er is zo veel te doen! Maar wanneer jullie toch zin hebben om de omgeving te verkennen, dan zijn er mogelijkheden genoeg. FarmCamps Fleur Stables is bijvoorbeeld een uitstekende uitvalsbasis voor een tripje naar Texel. Of wat dachten jullie van zeehonden spotten of wadlopen? Ook vind je in de buurt van Oudesluis het klimpark de Klimvallei, attractiepark de Goudvis en openluchtzwembad de Sluispoel – voor iedereen die liever in een zwembad duikt dan in de zee.

Slapen als een roos

Na een afwisselende dag tussen de dieren op de boerderij, een zonnige dag aan het strand of een uitstapje in de buurt, valt je gezin vast en zeker in een diepe Doornroosjesslaap. De boerderij biedt luxe safaritenten en luxe ranchtenten aan. In beide tenten vind je alles wat je gezin nodig heeft voor een comfortabele vakantie. De ranchtent heeft zelfs een eigen badkamer. Wanneer jullie de volgende dag uitgerust wakker worden, brengt boerin Saskia desgewenst een lekker vers ontbijtje langs. Het perfecte begin van de dag!

Lijkt het jullie leuk om bij FarmCamps Fleur Stables in Oudesluis te logeren?  Jan, Saskia, Thirza en al hun dieren kijken ernaar uit om jullie een onvergetelijke boerderijvakantie te bezorgen.

Nog veel meer informatie over Oudesluis op Wikipedia.

Card image cap

Oudesluis
Noord-Holland

FarmCamps Fleur Stables

Naar de website