Theetuin Het Waalse Erf

Card image cap

Tull en Het Waal
Utrecht

Theetuin Het Waalse Erf

Naar de website

Theetuin Het Waalse Erf: veel meer dan alleen theeleuten!

Theetuin Het Waalse Erf ligt in een oase van rust op een prachtige locatie in het Rivierenland. Níet aan de Waal, zoals de naam doet vermoeden….maar aan de Lek. Uiteraard kun je hier terecht voor een kopje thee met wat lekkers. Maar ook als je wat te vieren hebt, ben je hier aan het goede adres. Een verjaardag, babyshower, familiedag of zelfs je bruiloft…..Theetuin Het Waalse Erf is namelijk een officiële trouwlocatie!

 

Rust, ruimte, natuur en thee

Annemarie en haar man kochten deze mooie boerderij in 2009 en na een flinke verbouwing openden zij in 2012 Theetuin Het Waalse Erf. Niet voor niets kozen zij voor deze rustige locatie, midden in de natuur. Nee, Annemarie gaf bewust het drukke bestaan in de stad op om haar kind met extra zorg in een rustige omgeving, zonder overdaad aan prikkels, op te kunnen laten groeien. Uiteraard verhuisde het hele gezin mee. En door de prachtige locatie, met royale boomgaard, en de wens voor ‘werk aan huis’, ontsprong het idee van een theetuin tussen de rivieren….

 

Sappen, jams en taarten van fruit uit eigen tuin

Theetuin Het Waalse Erf ligt in een prachtige omgeving, waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Al van verre lacht een groot ‘theepot-bord’ je uitnodigend tegemoet om toch op zijn minst een kopje thee in deze knusse tuin te komen drinken. Of koffie natuurlijk.

Maar ook binnen is het goed toeven. De oude stal is omgetoverd tot een sfeervolle binnenruimte in landelijke stijl, met houtkachel, kaarsen en mooie accessoires.

 

Als passant kun je genieten van de kleine kaart, waarop je koffie, thee, gebak, tosti’s en lekker boerenijs vindt. In de zomer maakt Annemarie ook nog eens heerlijke sappen, jams en taarten van fruit uit eigen tuin: appels en peren, bramen, aardbeien en frambozen. Hiervan kun je genieten op het terras, óf je koopt het bij de leuke ventkar, die op het erf staat, en neemt het mee voor thuis. De ventkar is hoogstpersoonlijk gemaakt door manlief! Tijdens het seizoen is er ook honing van de imker uit het dorp.

 

Niet uit een zakje

Theezakjes doet Annemarie trouwens niet aan. Nee, zij gaat nog voor het èchte werk. Theeblaadjes dus. Die gaan in een filter in jouw kopje heet water. En voilá, je kunt genieten van een ouderwets lekker kopje thee! Koekje erbij? Of een heerlijk stuk zelfgemaakte aardbeientaart van Annemarie?

 

Vier je feest bij Theetuin Het Waalse Erf

Iets te vieren? Een verjaardag, familiedag, babyshower of vrijgezellenfeest? Of een vergadering of personeelsuitje met je bedrijf? Bespreek je wensen met gastvrouw Annemarie en zij regelt het tot in de puntjes voor jullie!

Een lekkere high tea of een uitgebreide boerenlunch? Een picknick in de boomgaard of een gezellige barbecue? Alles is mogelijk bij Theetuin Het Waalse Erf!

 

Binnen is plaats voor 30 personen. Kom je met meer? Dan kunnen er buiten nog twee grote partytenten bijgeplaatst worden, inclusief heaters. Op het terras is plaats voor 45 personen. Dit is eventueel nog uit te breiden in de boomgaard. Je ziet het: geen moeite is teveel voor Annemarie!

Ja, ik wil!

Trouwen in de boomgaard, tussen de fruitbomen, of in landelijke sfeer in de oude stal? Ook dát kan bij Theetuin Het Waalse Erf. Want sinds 2020 is dit romantische adresje zelfs een officiële trouwlocatie. Van huwelijksvoltrekking tot receptie, diner of feest….hier wordt de mooiste dag van je leven nóg mooier! En wees gerust: er is ook champagne verkrijgbaar in de theetuin!

 

Kids in de theetuin

Kom je met kinderen naar de theetuin? Die zullen zich vast vermaken bij de koeien, de grappige zijdehoentjes, de lieve Berner Senner hond en de twee kune kune varkens. Dit zijn moeder en zoon, genaamd Bea en Brummetje, en ze worden héél graag geknuffeld. Ja, ècht waar! De eieren van de zijdehoentjes worden overigens níet verkocht. Nee, deze vind je terug in de lekkere, zelfgebakken taarten van Annemarie.

Heb je iets te vieren met een groep en zijn daar kinderen bij? Op verzoek kan er een springkussen in de tuin geplaatst worden. Ook kan er iets te tekenen of knutselen worden georganiseerd. Of er worden spelletjes gespeeld.

 

Winter in de theetuin

Verspreid over de theetuin en de oude stal kom je diverse leuke home decoraties tegen en keramiek, gemaakt door een vriendin van Annemarie. Alles is te koop!

En thee natuurlijk! Heel veel mooie zakjes diverse smaken thee. En leuke thee-attributen. Hoe kan het ook anders?

In de winter maakt Annemarie het nóg mooier….dan organiseert zij een Winterfair. Ieder jaar rond kerst komen diverse kleine, lokale ondernemers samen bij Theetuin Het Waalse Erf voor dit leuke kleinschalige evenement, geheel in landelijke sfeer. Zéker een bezoekje waard!

 

What’s in a name?

Of je Theetuin Het Waalse Erf nu onverwacht bezoekt tijdens een mooie fietstocht óf er naartoe gaat, omdat je iets te vieren hebt, hier zul je zéker genieten. Ook kun je het combineren met een leuk uitstapje. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de forten of huur een solex om de omgeving te verkennen. Of ga naar het vlakbij gelegen Recreatiegebied ‘t Waal, met natuurlijke strandjes en recreatieweiden. Hier kun je ‘s zomers heerlijk zonnebaden, zwemmen en sportieve activiteiten doen. Ook kun je er prachtig wandelen.

Enneh…..dit verklaart gelijk de naam van de theetuin!

Nog veel meer informatie over Tull en Het Waal op Wikipedia.

Card image cap

Tull en Het Waal
Utrecht

Theetuin Het Waalse Erf

Naar de website