De leukste tips voor Sinterklaas 2023

Sinterklaas op de boerderij? Dat zijn twee hele leuke dingen die de boeren elke jaar weer perfect weten te combineren! Er zijn leuke uitjes waar Sint en/of zijn pieten aanwezig zijn, maar vergeet ook zeker de leuke en lekkere producten niet in Sinterklaas thema.

Maar wat maakt Sinterklaas op de boerderij zo uniek? Nou, naast het ontvangen van cadeautjes en lekkernijen, kunnen de kinderen ook genieten van speciale activiteiten die passen bij het leven op het platteland. Denk aan ponyritjes, tractorritten met pieten, boerenmarkten, Sinterklaasontbijtje of zelfs het verzorgen van dieren. Ook lekkere producten zijn er genoeg!

Wij hebben de leukste tips hier voor je op een rij gezet:

Gezellige boerenstreekmarkt op de boerderij voor Sinterklaas cadeautjes

Leuke cadeautjes inslaan…dat kan bij de boerenstreekmarkt bij Puur Berkshire! Op 26 november 2023 organiseren ze bij Puur Berkshire weer een leuke boerenmarkt met ruim 40 kraampjes. Je vindt hier allerlei kleinschalige, duurzame bedrijfjes. De markt wordt gehouden in de royale kas op de boerderij.

Op de boerenmarkt vind je van alles van lekker snoepgoed, parfum, kleding (nieuw en gebruikt), glas-in-lood tot aan de leukste cadeau pakketten! Je kunt er ook kennis maken met veel bijzondere boeren- en streekproducten. Overheerlijke brood van De Broodspecialist uit Den Bosch bijvoorbeeld dat gegarandeerd E-nummer vrij is, het 5-sterren varkensvlees van Puur Berkshire en een verrukkelijk aanbod aan groenten, fruit en ander lekkers.

Op de facebookpagina van Puur Berkshire vind je alle informatie over tijden etc.

Meer over Puur Berkshire lees je hier

Plezier bij de speelboerderij met Sinterklaas en z’n pietjes

O kom maar eens kijken…. bij speelboerderij de Gerrithoeve. Een hele kalender met allerlei leuke dingen. Noteer snel in je agenda. Van Sinterklaasintocht, een Pietenfeest met Zotte Lotte, pepernoten bakken tot aan Sinterklaasontbijt met de hele familie.

Op de facebookpagina van De Gerrithoeve vind je alle informatie over tijden etc.

Meer over deze leuke speelboerderij lees je hier

Klompje zetten bij kaasboerderij Schellach

Bij Kaasboerderij Schellach in Middelburg mogen kinderen een klompje zetten. Ze hebben Sinterklaas op 29 november uitgenodigd om te komen kijken hoe mooi de klompjes zijn geworden. Wat zal Sinterklaas het leuk vinden als de boerderijwinkel vol staat met klompjes! En wist je trouwens dat ze bij Kaasboerderij Schellach ook hele lekkere en leuke SinterKaas letters maken? Er gaan de komende weken heel erg veel SinterKaas letters over de toonbank!

Pieten thee bij Boerderijwinkel Ons Jos

Ook piet heeft zo z’n favoriet! En de favoriete thee van Piet is te koop bij Boerderijwinkel Ons Jos in Helvoirt.

Ben jij benieuwd hoe deze smaakt? Neem dan een bezoekje aan de gezellige boerderijwinkel.
TIP: Ook leuk om cadeau te geven.

Meer over deze leuke boerderijwinkel lees je hier

Een cadeau voor een heleBOEEEEEEEL plezier

We hebben allemaal de Sinterklaas speelgoedboeken op de deurmat gehad, maar hoe tof is het om een abonnement te krijgen van jouw favoriete speelboerderij? Bij De Drentse Koe hebben ze speciaal voor Sinterklaas leuke abonnementen gemaakt, zodat de kinderen eindeloos kunnen spelen bij Speel- en IJs boerderij de Drentse Koe. Meer over deze speelboerderij in Drenthe lees je hier