De leukste tips voor de Herfstvakantie!

De zomervakantie zit er weer op! We worden nog even getrakteerd op een mooie nazomer en daarna kunnen we plannen gaan maken voor de herfst.

Heerlijk om dan nog even lekker op vakantie te gaan! Of gewoon een gezellig dagje uit bij de boer. Natuurlijk kun je ook weer genieten van mooie herfstproducten en lekker gaan kokkerellen.

In deze blogs tippen we jullie een aantal leuke herfstvakanties en herfstuitjes bij de boer. En wist je al, dat je met je eigen camper op veel boerderijen zelfs het hele jaar door kunt verblijven?

Plannen maken voor de herfstvakantie….

Ben jij er ook zo eentje, die na de zomervakantie meteen alweer uitkijkt naar de herfstvakantie? Dat treft, want bij FarmCamps en BoerenBed kun je dan nog heerlijk op glamping-vakantie.

Een herfstvakantie bij BoerenBed staat garant voor sfeer. In het midden van je knusse, sfeervol ingerichte tent staat een mooie houtkachel. En deze is dus níet alleen om je tent te verwarmen….maar ook om op te koken! Kaarsen en olielampen zorgen voor de verlichting.

Mocht je een heerlijk najaarszonnetje treffen, dan kun je natuurlijk ook gewoon lekker buiten eten en koken op de Bakbecue, met uitzicht op de dieren. En tussendoor dompel je even onder in je houtgestookte hot tub, die je als extra bij kunt boeken, terwijl je geniet van de ondergaande zon….

Ook bij FarmCamps kun je in de herfst nog genieten van een heerlijke glamping-vakantie. Uiteraard zijn er heel veel dieren, valt er veel te spelen en worden er leuke activiteiten voor de kids georganiseerd. Op sommige boerderijen kun je een konijntje bij je safaritent krijgen. Of wat dacht je van een eigen verzorgpony?! Heerlijk voor een lekkere herfstwandeling….

Heb je in de herfst toch liever al vaste muren om je heen? Ook dát kan natuurlijk! Er zijn meer dan genoeg leuke boerenadresjes, waar je in een mooie vakantiewoning of zelfs een unieke accommodatie kunt verblijven.

Of je nu gaat met de kids, gezellig met een groep vrienden of romantisch met zijn twee…. Wij hebben de leukste overnachtingen bij de boer voor jullie bij elkaar verzameld.

Foto: Camperplaats de Landing in het naseizoen.

Met je camper naar de boer het hele jaar door!

En dan zit eind oktober het campingseizoen er alweer op! Of toch nog niet? Nee, nog niet helemaal. Tenminste….als je een camper hebt. Want met een camper kun je tegenwoordig op veel boerderijen gewoon het hele jaar door kamperen.

Zo ook bij boerderij Puur Berkshire in het mooie Brabantse land. Op deze boerderij van Hennie en Lianda vind je varkens, koeien en kippen. In hun boerderijwinkel kun je dus terecht voor lekker varkensvlees, rundvlees en eieren. Maar ook voor hun eigen worstenbrood en lekkere streekproducten van boeren uit de omgeving. Iedere maand wordt er ook nog eens een gezellige streekmarkt georganiseerd.

En geniet je graag van een glaasje wijn of een lekker biertje? Dan moet je zeker één van hun proeverijen bijwonen. De wijn is van de achterbuurman….het bier is van Henny en Lianda zèlf! Ben je een visliefhebber? Op slechts een paar kilometer afstand bevindt zich een visvijver, waar je op zalmforel, karpers en meervallen kunt vissen. Een rookoven is beschikbaar op de camperplaats, evenals een barbecue.

Natuurlijk zijn er nog veel meer boerderijen, waar je met je camper terecht kunt. Wij hebben een handig overzicht voor je.

Genieten van lekkere herfstproducten

Nu de zomer voorbij is, zijn er weer volop verse groenten beschikbaar. Natuurlijk koop je die bij de boer, zo direct van het land bij jou de keuken in. Geniet van lekkere streekproducten en probeer nieuwe recepten uit.

Ook de oogsttijd breekt nu aan voor de appels, peren en stoofperen. De boomgaarden hangen er vol mee! En wat dacht je van pompoenen? Dat wordt dus lekker pompoensoep en stoofpeertjes maken en appeltaart bakken met de kids!

Wil jij graag weten, waar je eten vandaan komt en of het dier een goed leven heeft gehad? Dan moet je bij Grutto zijn! Hier koop je alleen producten, waarbij respect voor de boeren èn de dieren bovenaan staat. En dit alles ook nog eens in balans met de natuur, zodat die goed wordt achtergelaten voor toekomstige generaties.

Leuke herfstuitjes bij de boer

Het najaar is ook de perfecte tijd voor leuke uitjes naar de boer. Want het is oogsttijd! Dus worden er leuke evenementen georganiseerd op de boerderijen.

Zoals de Landelijke Appelplukdagen. Bij veel boerderijen ben je dan van harte welkom in hun boomgaard om zelf appels en (stoof)peren te komen plukken. Vaak worden er nog diverse leuke activiteiten omheen georganiseerd.

Ook zijn het de laatste weken, dat je nog kunt dwalen in een maïsdoolhof. Nu staat het maïs nog hoog, maar dat duurt niet lang meer, want binnenkort begint de oogst. Wil je dus nog even lekker dwalen? Plan dan snel jullie dagje uit. Bij Kieftenbelt Eitje hebben ze zelfs een maïsdoolhof, waar je als traktatie een vers getapt softijsje krijgt als je de uitgang weet te vinden. Bekijk hier alle overige locaties.

Bij Alpacaboerderij In de Hei kun je het mysterie van ‘de verdwenen alpaca’ proberen op te lossen. Ruim een uur ben je actief aan het speuren op het erf in de vorm van escape-opdrachten. Een heerlijke herfstwandeling met de alpaca’s kan natuurlijk ook!

En dan tippen wij nog het Fruitcorso in de Betuwe. Niet op een boerderij, maar gewoon in het centrum van vestingstad Tiel. Hier wordt jaarlijks het derde weekend van september de oogsttijd groots gevierd met een prachtige corsostoet. Ruim twintig versierde praalwagens, versierd met groenten, fruit, bonen en zaden trekken dan door de straten van de stad. Inclusief een kindercorso voor de allerkleinsten. ’s Avonds is er ook nog een Fruitcorso by Night, dan zijn de wagens ook nog eens mooi verlicht.

Op zondag staan de corsowagens tentoongesteld in het centrum bij de stadsgracht, waarlangs ook nog eens prachtige fruitmozaïeken liggen. In het park langs de gracht kunnen kinderen zelf een fruitmozaïekje leggen, er zijn FoodTrucks, een streekproductenmarkt, een draaimolen en gezellige muziek. In Tiel beleef je dus het leukste dagje (fr)uit!

Foto: Vergaderruimte met zicht op de koeien bij Vallei vlees

De vakantie is voorbij….brainstormen voor het komende jaar!

Nu de zomervakantie voorbij is, kunnen we weer plannen gaan maken voor het komende jaar. Iedereen is uitgerust en vol nieuwe energie. Perfecte tijd dus om te brainstormen en plannen te maken voor je bedrijf. En waar kun je dit beter doen dan bij de boer?

Even toe aan een korte pauze of een wandelingetje? Hier hoef je slechts naar buiten te lopen en je kunt genieten van prachtige uitzichten en de frisse buitenlucht. Zo doe je meteen weer nieuwe inspiratie op.

Een rondleiding over de boerderij om een inkijkje te krijgen in het boerenleven, behoort vaak eveneens tot de mogelijkheden. En ook de aanwezigheid van dieren is natuurlijk gewoon leuk! Vergaderen in de koeienstal, in de boomgaard of met uitzicht op de dierenweide? Hoeveel beter is dat dan zo’n saaie, kille vergaderzaal?

Je vergadering, workshop of brainstormsessie onderbreek je met een gezellige boerenlunch met mooie streekproducten. Of sluit af met een borrel, diner of lekkere boerenbarbecue. Tegenwoordig is er van alles mogelijk bij de boer!