Overnachten bij de boer in een schattig “huisje”

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende vakantiewoningen, glamping tenten maar ook de unieke trekkershutten, pipowagens en gipsy woonwagens mag je zeker niet vergeten. In deze blog zetten we allerlei leuke mogelijkheden om te overnachten bij de boer onder elkaar.

Logeren bij de boer in een pipowagen

Kamperen bij de boer in een pipowagen is een charmante en unieke manier om dichter bij de natuur te zijn en een authentieke landelijke ervaring te beleven. Een pipowagen is een traditionele en kleurrijke woonwagen die vaak wordt geassocieerd met zigeunercultuur. Bijvoorbeeld zoals deze gipsy woonwagen hieronder. Tegenwoordig worden pipowagens vaak gebruikt als accommodatie voor toeristen die op zoek zijn naar een rustiek verblijf op het platteland. Bij de boer zijn steeds meer pipowagens te vinden! Van modern ingerichte pipowagens tot kleurrijke. Sommige pipowagens zijn eenvoudig ingericht met basisfaciliteiten, terwijl andere mogelijk luxere voorzieningen hebben, zoals een klein keukentje, een eigen badkamer en verwarming. De sfeer van kamperen in een pipowagen is vaak knus en nostalgisch. De kleurrijke en traditionele uitstraling van de wagen draagt bij aan de charme en het gevoel van een ontsnapping uit het moderne leven.

Overnachten bij de boer in een trekkershut

Overnachten bij de boer in een trekkershut is een populaire optie voor reizigers die op zoek zijn naar een eenvoudige en goedkope vakantie bij de boer op het platteland. Een trekkershut is een eenvoudige houten hut die mooi op het boerenerf staat. Het biedt een comfortabele slaapplek en basisfaciliteiten voor vakantiegangers die graag dichter bij de natuur willen zijn. Er zijn ook verschillende trekkershutten die je kunt huren voor één nachtje. Perfect voor een fietsvakantie of een wandelvakantie. Ook de trekkershutten zijn er weer in verschillende soorten te vinden. Van basic tot luxe. Een vakantie in een trekkershut is vaak ook een perfecte optie voor een goedkoper vakantie bij de boer.

Het voordeel van overnachten bij de boer is dat je ook vaak de mogelijkheid hebt om deel te nemen aan activiteiten zoals een rondleiding over de boerderij, voeren van dieren, of mee een rondje rijden in de tractor. Leuke activiteiten voor jong en oud!

Trekkershut bij Hooiberghut de Peelakker

Kamperen bij de boer in een glampingtent

Wil je toch liever kamperen maar wel wat wat meer luxe dan kies je voor een glampingvakantie. Kamperen bij de boer in een glamping tent is een populaire en luxueuze vorm van kamperen waarbij je de charme van het buitenleven kunt ervaren zonder afstand te doen van comfort en gemak. Bij glamping (een samenvoeging van “glamorous” en “camping”) worden hoogwaardige accommodaties geboden, zoals ruime safaritenten of tenthuisjes, die vaak zijn uitgerust met moderne voorzieningen. Glamping tenten zijn vaak voorzien van echte bedden, beddengoed en soms zelfs verwarming of airconditioning, afhankelijk van het weer. Een glamping vakantie is leuk met z’n tweetjes maar ook met het gezin. Een glampingvakantie op de boerderij is natuurlijk de ideale familievakantie!

FarmCamps Mariekerke

Vakantiewoning op de boerderij

Vanzelfsprekend zijn de vakantiewoningen ook ideaal voor een vakantie bij de boer. Er zijn zelfs woningen waar je met groepen of meerdere gezinnen in kunt overnachten. Je slaapt toch lekker tussen vier muren en je hebt de luxe zoals thuis. Je kunt genieten van de rustige en natuurlijke omgeving van het platteland en je bent even lekker weg van de drukte. Of je nu op zoek bent naar een vakantiewoning voor jullie tweetjes, voor het gezin, de hele familie of voor je vrienden. Het kan allemaal! Laat je inspireren op deze pagina met vakantiewoning bij de boer.

Logeren in een B&B bij de boer

Een lekker vers ontbijtje, daarvoor moet je natuurlijk bij de boer zijn. Als je overnacht bij een bed & breakfast bij de boer is de kans erg groot dat je geniet van een heerlijk vers ontbijt met allerlei streekproducten. Een lekkere kan verse rauwe melk, een eitje die de kippen net vers voor jou hebben gelegd. Door heel het land zijn verschillende locaties waar ze een b&b hebben waar jij kunt overnachten. Of je nu een B&B zoekt in Noord-Brabant, Limburg, Zeeland, Groningen, Friesland, Flevoland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Drenthe, Gelderland Overijssel of Utrecht, overal is wel een mooie locatie!