De leukste tips voor een dagje uit of vakantie bij de boer

De zomervakantie staat voor de deur en de boeren staan al klaar om jullie te ontvangen. Of je nu kiest voor een dagje uit, logeren bij de boer of een gezellig familiefeest… in de zomervakantie ben je meer dan welkom. In deze nieuwsbrief inspireren we je met allerlei leuke dingen, zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens de vakantie.

Dwalen in een doolhof doe je gewoon lekker bij de boer

Waar het mais enkele weken nog maar amper te zien was, openen nu de eerste boeren al hun maisdoolhof, het mais is hoog genoeg geworden om lekker in te dwalen. Een super leuke en leerzame activiteit met kinderen. Het ene maisdoolhof is het andere maisdoolhof niet, dus bezoek gerust tijdens je vakantie meerdere locaties want het verveelt nooit.   Maisdoolhof met muziek en vragen over de boerderij Breng een bezoek aan een interactief maisdoolhof. Bij De Drentse Koe in Drenthe ga je niet alleen dwalen in een doolhof maar je loopt hier van zuil naar zuil. Je kunt met je voet vragen “oppompen” door de kinetische energie die vrijkomt gaat er een muziekje spelen en worden er vragen gesteld over de boerderij.   Er is een vraag voor elk leeftijdsniveau, van peuters en kleuters tot kids en (jong) volwassenen. Elk jaar werken ze met thema’s en nu is het het Van Gogh jaar in Drenthe en daarom zijn er tussen het maïs allemaal zonnebloemen geplant. Extra gezellig dus!

Dwalen én een softijsje zelf tappen als beloning

Bij Kieftenbeld Eitje in Overijssel is het héééel erg belangrijk dat je goed oplet, want weet jij de uitgang te vinden en de vragen goed te beantwoorden? Dan krijg jij de beloning om een lekker boeren softijsje voor jezelf te tappen. Hoe leuk is dat?! Een leerzame dag afsluiten met een lekker ijsje…..   Er zijn zoveel leuke locaties waar jij terecht kunt. Dus kijk gerust eens rond welke boer een maisdoolhof bij jou in de buurt heeft.

IJsjes kopen bij de boer

Je hoeft niet door een maisdoolhof te lopen om te kunnen genieten van een lekker ijsje van de boer! Er zijn steeds meer boeren die ervoor zorgen dat jij kunt smullen van een boerenijsje. Er zijn boeren met een ijsboerderij maar ook boeren met een softijstap. Beide erg lekker, dus ik zou zeggen probeer het eens uit, dan weet je snel genoeg wat je voorkeur heeft. De zomervakantie is lang genoeg toch?

Lekker spelen bij de boer

Wat is er nu fijner dan lekker vrij spelen op een boerenerf? Spelen met water, met zand en dieren om je heen. Een speeltuin bij de boer hoeft niet groot te zijn. Je zult zien dat kinderen zich al heel snel vermaken, want het is toch anders dan thuis.   Er zijn zoveel leuke speeltuinen van groot tot klein die we voor jou op een rij hebben gezet. Leuk voor als je niet op vakantie gaat en er even op uit wil, maar ook ideaal als je op vakantie bent en je wil weten waar je terecht kunt voor een dagje uit bij de boer.

Bezoek een alpacaboerderij

Wil je eens iets bijzonders? Breng dan een bezoek aan een alpacaboerderij. De fluffy alpaca’s zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen, waardoor ook het aantal alpacaboerderijen in Nederland flink is gegroeid. Vaak bieden deze boerderijen leuke activiteiten met de alpaca’s aan. Zo kun je mee met aan alpacawandeling, of deelnemen aan een Meet & Greet, waarbij je ze ook mag voeren. En wat dacht je van yoga tussen de alpaca’s? Zelfs een picknick in de alpacaweide of Alpacagolf behoort tot de mogelijkheden!   Helemaal uniek is het verzorgen van je eigen alpaca tijdens je verblijf, want op veel alpacaboerderijen kun je inmiddels óók overnachten!

Logeren bij de boer

Waar veel campings al helemaal volgeboekt zijn is er bij de boer altijd nog wel een plekje vrij. Dus wil jij nog graag een vakantie boeken? Laat je inspireren op Zoekdeboer!

NIeuw op Zoekdeboer

Ook deze maand hebben we weer een paar leuke nieuwe boerderijen om aan jullie voor te stellen!  

*Camperplaats op de Akker* In het kleine gezellige dorpje Zuid-Scharwoude, ten noorden van Alkmaar in Noord-Holland ligt het boerenbedrijf van Daphne en Joost. Hier zorgen ze dagelijks voor het jongvee én dat hun gasten genieten van een heerlijke vakantie. Of dit nu is met je eigen camper op de camperplaats of in één van de PODS. Een fijne vakantie op een mooie plek moet het zeker gaan worden!

Kamperen met je eigen camper in Noord-Holland, ook in de winter! Dat kan sinds kort bij Camperplaats Op De Akkers. Een mooie plek met 17 aantal verharde camperplaatsen. De camperplaats heeft het afgelopen jaar steeds meer vorm gekregen. Ze hebben een gezellige overdekte afwasplaats gecreëerd, zodat je lekker in het avondzonnetje de afwas kunt doen. Er is een sanitair gebouw met warme douche en toilet dat ook in de winter gebruikt kan worden, want je kunt hier dus ook gewoon het hele jaar door overnachten! Heb je zelf geen camper maar wil je wel heel graag op deze prachtige plek overnachten? Dan is POD Lola of POD Gijtje wat voor jou! Meer over deze leuke locatie lees je hier.    

*Minicamping Boudewijnskerke* Zoutelande ook wel bekend als de mooiste badplaats van Nederland, vanwege de mooie stranden. Daar wil je toch overnachten? Nou, dat is precies wat Jorim en Angelina dachten. Ze wonen op zo’n mooie locatie, daar willen vast meer mensen van meegenieten. En dat is zeker zo! Deze kleinschalige populaire minicamping ligt op nog geen 5 á 10 minuten op fietsafstand van het strand en op 500 meter loopafstand van het natuurgebied. Of je nu graag met je eigen tent, caravan of camper wil blijven overnachten of liever in een vakantiewoning? Het kan allemaal. Meer over deze gezellig familiecamping lees je hier.    

*Veelon Melktap* Aan de rand van Rijen, nabij Dongen en vlakbij de wijk Reeshof in Tilburg vind je de boerderij van Familie van Loon, een boerderij waar melkkoeien, kalfjes, schapen, kippen, poezen en een hond wonen. Waar de melk eerst alleen maar opgehaald werd door Friesland Campina, komen nu steeds meer fans van échte boerenmelk de dam opgereden. Het idee van Bernie heeft vorm gekregen. Hij vond het belangrijk om burgers mee te laten genieten van de mooie pure producten en bedacht om het aan huis te gaan verkopen. Moeder Anja, was meteen enthousiast en zijn het idee van Bernie vorm gaan geven en schafte kort daarna een melktap aan.   Al snel bleek dat er nog meer behoefte was aan verse producten, zo zijn ze begonnen met het maken van huisgemaakte vla, pap en yoghurt. Ook dat is een succes, want die is lekker! Familie van Loon vindt het fijn dat ze nu nog meer mensen kunnen laten genieten van pure producten. Wie weet komen er nog meer streekproducten bij…. Meer over deze locatie lees je hier.