De Gerrithoeve

Card image cap

Oisterwijk
Noord-Brabant

De Gerrithoeve

Naar de website

Bourgondisch genieten van Brabantse gezelligheid doe je bij De Gerrithoeve

Waar vroeger de boerderij van opa Gerrit was, vind je nu een bourgondisch restaurant met boerderijterras, een kinderspeelboerderij met lieve diertjes, een plattelandscamping en een boerderijwoning. Het melkveebedrijf is er inmiddels niet meer. En opa Gerrit helaas ook niet. Maar je ziet hem nog overal terug. Niet alleen in de naam….maar óók op de menukaart!

Wat dacht je van een warme tosti Gerrit, Gerrit’s 12 uurtje of Gerrit’s Borrelplank? Opa Gerrit hield vást van het bourgondische leven….

gerrithoeve  borrelhapjes

Authentieke gerechten in de koeienstal

Waar opa Gerrit vroeger zijn koeien molk, vind je nu een sfeervol restaurant met authentieke gerechten en een gezellig boerderijterras. In de nostalgische sfeer van vroeger kun je hier genieten van Brabantse gezelligheid en lekker eten en drinken.

Zodra je hier plaatsneemt, krijg je meteen al een varken aangereikt. Pardon? Nee, wees maar niet bang….dit is de menukaart! Vastgepind aan een plat houten varkentje, kun je hier je keuze maken uit de heerlijkste gerechten.

En uniek zijn ze ook! Zo zijn er boerenboterhammen met divers beleg, boerentosti’s en boerenuitsmijters. Maar je kunt hier ook eten uit een klomp! Of een 3-gangen menu mee eten met de boer. Dit betekent wèl eten wat de pot schaft! Dus laat je maar verrassen!

En dan zijn er óók nog de worstenbroodjes van Tante Zus….ja, nóg meer familie op de menukaart. Om het nog maar niet te hebben over de gehaktballen….die zijn uitgeroepen tot de lekkerste van Oisterwijk!

klompgerecht  gerrithoeve2

Rustpunt of feestje?

De Gerrithoeve ligt middenin de natuur. Hierdoor is het een geliefd rustpunt bij fietsers en wandelaars. Want je kunt hier niet alleen terecht voor een lekkere lunch of een uitgebreid diner, maar ook gewoon voor een kopje koffie of thee met huisgemaakt gebak.

Verder kun je genieten van een heerlijk streekbiertje van één van de bierbrouwerijen in de omgeving. De Gerrithoeve ligt aan één van de vier La Trappe fietsroutes, die je langs de mooiste plekjes van de Brabantse Kempen leiden. Zo kun je vanaf De Gerrithoeve bijvoorbeeld naar De Koningshoeven fietsen voor een rondleiding in deze La Trappe bierbrouwerij.

Iets te vieren met familie, vrienden of personeel? Ook dát kunnen ze voor je organiseren bij De Gerrithoeve! Begin je feestdag met leuke boerenspelen op de boerderij. Vervolgens stap je op de Parel Express, hèt toeristentreintje van Oisterwijk, voor een leuke rondrit door deze ‘Parel in het groen’, zoals Oisterwijk wordt genoemd. Ter afsluiting kun je genieten van bijvoorbeeld een gezellige barbecue, een koffietafel of een uniek diner ‘eten uit de klomp’. Waar je ook voor kiest: het zal één en al Brabantse gezelligheid zijn!

 

De Kinderspeelboerderij van De Gerrithoeve

Wil je gezellig uit eten met kinderen erbij? Dan is het ook fijn, als de kids zich een beetje kunnen vermaken naast het eten. En dan kun jíj tenminste óók rustig van je maaltijd genieten. Daar hebben ze wat op bedacht bij De Gerrithoeve!

Waar vroeger namelijk het hooi voor de koeien van opa Gerrit lag, is nu een overdekte kinderspeelboerderij met eveneens een restaurant. Hier kunnen de kids zich eindeloos vermaken in het doolhof, de zandbak, het speelhuisje en op de schommel, glijbaan en graafmachine. Ook vind je er een hoek met grote bouwstenen om hoge torens te bouwen, en een mega vier op een rij.

binnenspeeltuin  

Is het droog weer? Dan kunnen ze buiten nog verder spelen in de buitenspeeltuin, met klimtoestellen, schommels, een kabelbaan en een glijbaan. Voor die glijbaan moet je wèl even de berg oplopen….een berg, die ook héél erg leuk is, om met een fietsje of tractortje vanaf te sjezen. Wees dus voorbereid!

Bij de buitenspeeltuin zit overigens ook een overdekt terras. Met een iets andere menukaart dan het Boerderijterras. Je hoeft trouwens niet bang te zijn, dat de kids vies worden. Overalletjes in alle soorten en maten zijn aanwezig bij De Gerrithoeve.

speeltuin gerrithoeve  speeltuin-gerrithoeve

Vier je kinderfeestje bij De Gerrithoeve

Bij zo’n leuke locatie voor kinderen kan het natuurlijk ook bijna niet anders, dan dat je hier een kinderfeestje kunt vieren! Terwijl de kids zich vermaken in de binnen- of buitenspeeltuin, zorgt de familie van opa Gerrit voor ranja, chips en ijs. Uiteraard wordt er afgesloten met een lekker kindermenu van frietjes en een snack of kleine pannenkoekjes. Het feestje is naar wens uit te breiden met een knutselactiviteit.

Maar niet alleen een kinderfeestje is mogelijk. Heb je iets anders te vieren, waarbij ook veel kinderen aanwezig zijn? Een familiedag, verjaardag of een kraamborrel? Ook dan ben je bij De Gerrithoeve aan het juiste adres. Zéker weten, dat jong en oud zich zal vermaken!

De paden op de lanen in….

….met de Kabouterwandeling van De Gerrithoeve! In het bos rondom de boerderij is een superleuke kabouterwandeling uitgezet voor kinderen van circa drie tot zeven jaar.

Bij de Kinderspeelboerderij kun je tegen een kleine vergoeding per kind het speciale kabouterpakket halen. Voorzien van een knapzak met wat te drinken en wat lekkers, een rode puntmuts en een kabouterboekje kan de wandeling dan beginnen. Deze duurt ongeveer een uurtje en na afloop wacht er nog een verrassing op de kids.

Onderweg kom je leuke kabouterhuisjes tegen, kunnen de kids diverse opdrachten uitvoeren, en lekker klimmen en klauteren in het bos. Na de wandeling kunnen ze nog even heerlijk verder spelen bij de Kinderspeelboerderij, terwijl jullie bijkomen op het terras of in de schuur.

kabouterbos  kinder-kabouterroute

Genieten op de plattelandscamping of in de boerderijwoning

Wil je nu graag wat langer genieten van die Brabantse gezelligheid? Boek dan een plekje op de plattelandscamping van De Gerrithoeve. De camping heeft ruime kampeerplaatsen voor tent, caravan of camper met alle benodigde voorzieningen.

Er zijn plaatsen aan het water, rondom de prachtige vijver, of juist met vrij uitzicht over het Brabantse platteland. De camping heeft een aantal kleine speeltoestellen, een grote zandberg, een trampoline en een jeu de boulesbaan. En daarnaast mag er uiteraard gebruik gemaakt worden van de Kinderspeelboerderij!

eigen-speeltuin-camping  

Camping De Gerrithoeve beschikt over modern sanitair, volledig verwarmd en is, heel toepasselijk: in boerderijstijl! Ook hier is weer gedacht aan de gasten met kinderen: er is namelijk een speciale familieruimte met twee wastafels, een kinderdouche, kindertoilet en een wasplateau met geïntegreerd babybadje.

Op pad met de hele familie? Voor een leuk familieweekend kun je ook de boerderijwoning van De Gerrithoeve huren. Deze groepsaccommodatie is voor 10 tot 12 personen en is zowel kind- als seniorvriendelijk.

gerrithoeve-vakantiewoning  vakantiewoning

De dieren van De Gerrithoeve

Nee, melkkoeien zijn er dus niet meer bij De Gerrithoeve. Wèl vind je hier pony’s en geiten, kippen, ganzen en kalkoenen.

En op slechts 2 km van De Gerrithoeve vind je een ezelfarm. Hier kun je een ezel huren voor een heerlijke ezelwandeling door de mooie natuur. En vergeet vooral geen picknick mee te nemen!

kip  pony speeltuin

De omgeving van De Gerrithoeve

Vanaf de camping vertrekken mooie fiets- en wandelroutes in de prachtige natuur van de Oisterwijkse bossen en vennen. Deze zijn gratis te verkrijgen bij de receptie.

Zo wandel je vanaf De Gerrithoeve onder anderen via een zandweg het mooie natuurgebied De Kampina in. Ook een hele leuke wandeling is het ‘Rondje Jacobushof – Gerrithoeve’. Bij de Jacobushof vind je een sfeervol boerderijcafé met zicht op de koeienstal, een boerderijterras en een winkel met woonaccessoires. De wandeling kan vanaf beide boerderijen gestart worden.

De plaatsen Oisterwijk en Oirschot, met hun historische centrum en de vele leuke winkeltjes, restaurants en terrasjes, zijn een bezoekje meer dan waard.

Plezier maak je bij Piet Plezier en zwemmen doe je bij openluchtzwembad Staalbergven of binnen bij Optisport Den Donk.

Verder zit je binnen een half uur in de Efteling. Nóg dichterbij is Safaripark Beekse Bergen.

Nog veel meer informatie over Oisterwijk op Wikipedia.

Card image cap

Oisterwijk
Noord-Brabant

De Gerrithoeve

Naar de website